Et støt i det venstre kneet har holdt Pål André Helland ute i to kamper. Først gikk han glipp av den viktige hjemmekampen mot Dinamo Zagreb i Champions League-playoff, før det intense oppgjøret på Intility forrige helg også gikk uten kantspilleren.
I følge Adresseavisen trente Helland med resten av laget på torsdag, og var med i 30 minutter på spillsekvensen før han fortsatte med fysioen, Eirik Nordtvedt.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Gi meg helga, så tror jeg vi skal være i nærheten, sier han selv til avisa.
Nå er det landslagspause, der Norge møter først Malta på torsdag, før det er nabooppgjør mot Sverige på søndag, 8. september.
Se hva Helland sa til Eurosport om skaden etter Dinamo Zagreb-kampen:
At det nå er en pause fra kamper, tror Helland kan være en god ting for han.
– Treningen i dag gikk veldig bra. Jeg klarte å gjøre mye mer enn hva jeg hadde trodd, sier Helland.
Det er fortsatt ni dager igjen til Rosenborgs neste kamp. Det er mot Lillestrøm på Lerkendal. Skal vi tro han selv, er det den kampen han sikter seg inn på.
Kantspilleren har vært og tatt MR av kneet, men resultatene viste at han ikke hadde fått noen avrivning.
Tidligere har han sagt følgende til Eurosport:
– I det store og hele, så klarer jeg ikke å sparke ballen med venstrefoten, og da blir jeg en veldig begrenset fotballspiller. Selv jeg må innrømme at om jeg bare skal bruke høyrefoten så holder det ikke på dette nivået, sa han etter Champions League-kampen mot Dinamo Zagreb.
Helland har vært skadeplaget i mange år, men ser ut til å være på bedringens vei. Til Adresseavisen forteller han at han fryktet at det skulle være alvorlig.
– Ja, jeg begynte å bli litt bekymret ettersom det satt i såpass lenge og det skal det ikke gjøre. Men sånn er det, du kan ikke gradere deg mot at noen sparker deg, sier han.
Sett denne?
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39