• Se Rosenborg - Molde søndag klokken 15.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
MARBELLA (Eurosport.no):
– Jeg var ikke god nok i fjor, sier Pål André Helland.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Sesongen 2018 ble preget av mange skader for Rosenborg-profilen. I årets sesongoppkjøring har imidlertid vingen fått trent godt. Nå håper han at sesongen 2019 blir en sportslig opptur og mener alt kan forbedres fra i fjor.
LES OGSÅ: André Hansen: – Jeg tror mange lag hadde falt fra hverandre
– Holder jeg meg skadefri tror jeg jeg skal bli veldig, veldig god. Men jeg er en angrepsspiller som er avhengig av laget for å skinne. Nå har jeg gått et drøyt halvår, sju-åtte måneder uten at jeg har vært skadet, så da begynner det å se bra ut, sier Helland til Eurosport.no, og fortsetter:
– Noe av forklaringen på at det ikke flyter i fjor er skadene. For eksempel hadde vi brukt mye tid på å drille 4-3-3, men så går du nesten hele vårsesongen uten vinger.

– Mange kamper vi presterte maks

Rosenborg-profilen påpeker at sesongen 2018 endte med to trofeer tross at prestasjonen ute på banen ikke var god nok.
– Det var ikke mange kamper vi presterte maks, men vi har en iboende vinnervilje som gjør at vi ofte klarer å dra i land resultat og virkelig mobilisere når det brenner på dekk. Det skal man ikke kimse av, og det sier litt om karakterene i garderobene. Men det som er prestert på banen var ikke godt nok.
– Hva om alle får ut maks?
– Får vi ut maks i samtlige kamper tar vi 90 poeng. Presterer vi i enhver kamp vinner vi. Men så enkelt er det ikke, det kommer noen hverdager også, så vi må vinne litt stygt noen ganger. Det er ikke alltid at alt flyter, mye kan skje. Vi skal gjøre alt for å fremstå på en veldig mye bedre måte enn i fjor.
  • Se Rosenborg - Molde søndag klokken 15.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

– Jeg tilbyr noe de andre ikke har

Foran årets sesong kjemper Helland med Samuel Adegbenro, Yann-Erik De Lanlay og nyinnkjøpte David Akintola om en plass på laget. Det mener han er en bra konkurranse.
– Jeg tilbyr noe de andre ikke har. Alle har egne spisskompetanser. Jeg føler at jeg er en liten miks av de andre. I tillegg har jeg en fordel med at jeg har en dødballfot som stort sett funker veldig bra selv om jeg er dårlig. Så hvis det lugger litt for laget så kan vi krige inn noen mål på corner og frispark, så der har jeg en fordel. Og så føler jeg jo selv at jeg bør spille hvis jeg er frisk og rask. Da er det ikke noen mange i Norge som er bedre enn meg til å løse den posisjonen der.
– Er det slik at du tenker du alltid du skal spille?
– Når jeg er frisk og rask og har overskudd er det ingen andre som skal spille før meg. Det må jeg mene.
  • Se Rosenborg - Molde søndag klokken 15.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03