Det melder klubben i en pressemelding på sin hjemmeside fredag.
Det var i forbindelse med Eliteserie-kampen mot Kristiansund 19. mai at det ble gjennomført en dopingkontroll av Antidoping Norge, skriver klubbens hjemmeside.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Ibrahima Wadji testet da positivt på stoffet morfin, etter at han hadde brukt medisin mot diare.
– Vi er sjokkert. Vi har hatt samtaler med Wadji i går kveld sammen med hans advokat, han har avgitt en forklaring for Antidoping Norge og gjentatt det samme ovenfor oss. Det er kjedelig, og først og fremst kjedelig for han. Vi må ta avstand fra det at en velger å putte i seg en medisin som Wadji har gjort, men det er fin gutt som vi ivaretar best mulig, sier klubbens styreleder Leiv Helge Kaldheim til Eurosport.
– Vi ble informert om denne saken fra Wadji sin side i forbindelse med cupkampen mot Bryne onsdag, da ble han umiddelbart tatt ut av troppen. Det var de umiddelbare konsekvensene. Vi avventer informasjon videre fra Antidoping Norge. Han har avlagt en positiv A-prøve, og det er morfin som ikke inneholder noe prestasjonspreparat. Det ble inntatt i forbindelse med magevondt, kjøpt av familie fra Senegal. Han har gjennomført som alle andre spillere en Ren Utøver-sertifisering som Antidoping Norge har og han erkjenner at denne situasjonen ikke er i tråd med det, fortsetter Kaldheim.
– Har dere ikke rutiner på at medisiner skal gå gjennom klubblegen?
– Det er helt korrekt, og derfor jeg sier at Wadji erkjenner at det er tatt i en situasjon som ikke er i tråd med dette.
– Så han har tatt det uten at klubblegen visste om det?
– Det er korrekt.

– Utrolig dumt

Eurosports fotballekspert Joachim Jonsson mener det vil ha noe å si for verdien på spilleren.
– Dette er selvfølgelig fryktelig for Wadji selv. Det er en tragedie for ham og utrolig dumt for Haugesund. Det er en spiller som for noen dager siden kunne være verdt 7 til 8 millioner kroner, mens nå kan han være verdt null for Haugesund. Det er dumt for både ham og klubben. Han har sikkert handlet i god tro, men at han ikke har gått gjennom klubblegen er utrolig dumt. Han sette klubben i en dårlig posisjon, sier Jonsson.
Advokat Trond Jarle Bachmann, som representerer Wadji, har ikke besvart Eurosports henvendelser fredag, men sier til klubbens hjemmeside at spilleren er dypt fortvilet.
– Han er lei seg for at han har satt klubben og seg selv i en fryktelig vanskelig situasjon. Han forklarte seg for Antidoping Norge i går og vil samarbeide med Antidoping Norge i den videre etterforskningen, slik at saken kan bli avgjort så snart som mulig. Det er viktig for Wadji å understreke at medisinene han har tatt ikke har noen prestasjonsfremmende effekt og at han aldri har hatt noen intensjoner om å jukse, sier advokat Bachmann.
B-prøven er foreløpig ikke analysert. Wadji får ikke delta i Haugesunds kamper eller treninger mens saken pågår.
Senegaleseren står med fire mål på ti Eliteserie-kamper i årets sesong. Spilleren ble lånt ut fra Molde i fjor sommer før overgangen ble gjort permanent i vinter.
Sett denne?
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53