• Holder Godset plassen? Se Kristiansund – Strømsgodset søndag 17:50 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2 - sikre deg tilgang her!
DRAMMEN (Eurosport.no):
24. november 2018 reddet Strømsgodset plassen i Eliteserien - med et nødskrik, etter at Mos Abdellaoue kriget inn 2-2 på overtid mot Stabæk. Da klarte ikke kaptein Jakob Glesnes å holde tårene tilbake.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
De sitter fortsatt friskt i minne til strilen - bildene av han og Eirik Ulland Andersen (nå i Molde) som omfavner hverandre mens de tilreisende supporterne stormet banen er et hyggelig tilbakeblikk fra en ellers mørk sesong.
– Det ble vel kanskje noen tårer der ja, innrømmer han og ler.
Eurosport.no setter seg ned med 25-åringen i en av losjene på Marienlyst. Mens trenerne på Marienlyst har kommet og gått siden Glesnes fikk kapteinsansvaret - og mesteparten av spillerstallen fra den gangen er borte - har lysluggen vært den naturlige lederen som har måttet ta i mot alle spørsmålene.
Hvorfor presterer ikke Godset? Hva har gått galt i Drammen? Hva skjedde med "Fort Marienlyst"?
– Det har vært to tøffe år. Jeg har lært mye. Jeg tror jeg takler det bedre nå enn jeg gjorde for et år siden. Etter siste kamp mot Stabæk i 2018, var det 100 kilo fra skuldrene som ble løftet vekk, sier han.
– Jeg håper jeg får en lignende følelse etter kampen i Kristiansund på søndag.

Ny avgjørelse i siste runde

På Nordmøre faller avgjørelsen om Strømsgodset blir å se i Eliteserien også i 2020, om de må gjennom kvalik eller i verste fall for Drammenserene: ta turen ned til OBOS-ligaen for første gang siden 2006.
– Jeg føler faktisk vi har fått jobbet ganske i ro og fred, selv om vi har ligget der vi har ligget på tabellen. Det kan vel ha noe med at vi lå sist med ti poeng i sommer. Folk dømte oss nord og ned allerede da, forteller han.
– Folk har sett progresjon hos oss. At vi har tatt steg for steg og at vi faktisk har muligheten til å avgjøre dette selv. Folk rundt oss tror på det nå fordi Henrik (Pedersen) er så klar i måten han jobber på.
Glesnes beskriver en tro internt i spillergruppa som nesten er "for positiv" til tider.
– Det blir enormt skuffende om vi går ned. For det er liksom ikke et alternativ for oss. Vi har en ekstrem tro på oss selv. Vi har lagd en liten grunnmur for oss selv som vi tror på.
Samtidig har han fått med seg værmeldingen, noe han tok opp med resten av laget i garderoben etter onsdagens treningsøkt på Marienlyst.
– Det er jo meldt både snø og vind. De er vel kanskje mer vant til det i Kristiansund enn hva vi er.

– Bra at folk mener noe

Selv om kritikken tidvis har haglet mot Strømsgodset og Glesnes som kaptein har måttet svare for mye, peker han på verre ting som kan skje med en fotballklubb
– Folk skal få lov til å mene noe når ting ikke er godt nok. Det er mye bedre at folk mener noe enn at folk ikke bryr seg.
Det er ingen tvil om at midtstopperen har forståelse for at supportere har ytret frustrasjon mot laget.
– Såpass ærlige må vi være; det som har blitt levert, har ikke vært godt nok.
– Strømsgodset skal ikke ligge der de ligger nå.

– Det gjorde noe med meg

Jakob Glesnes mener ansvaret har fått han til å vokse, både som spiller og leder.
– Det gjorde noe med meg, den følelsen etter at vi berget oss i fjor.
– Det at man får en del mot seg er jo ikke akkurat noe som har kommet over natten. Det har vart en lang periode dette her.
25-åringen har lært at det er best å la folk mene det de vil, uten at man trenger å lese om seg selv verken i sosiale medier eller i avisa.
– Du lærer etter hvert når du står midt oppi ting. Jeg tror det er viktig som spiller at det ikke er så heldig å lese om seg selv. Det kommer ikke noe godt ut av det.
– Uansett om du gjør det bra eller dårlig vil noen mene du er fantastisk og andre at du er ræva. Sånn vil det nok alltid være i denne bransjen. Man må stole på seg selv.
Slik så det ut da Strømsgodset sikret plassen i fjor:

Strømsgodset sikret Eliteserie-plassen – Stabæk endte på kvalikplassen

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58