Scanpix

Har startet innsamlingsaksjon for å hente hjem lokal profil

Har startet innsamlingsaksjon for å hente hjem lokal profil

20/03/2019 16:07Oppdatert 20/03/2019 19:00

Få Veton Berisha hjem! Det er budskapet fra Viking-supporterne, som nå samler penger for å hjelpe klubben med å gjøre overgangen økonomisk mulig.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

24-åringen spiller nå for den østerrikske klubben Rapid Wien, men har den siste tiden blitt koblet til både Viking, Molde, Rosenborg og Brann.

– Vi så artikkelen i lokalavisen, og tenkte med en gang at det blir for dumt om Veton Berisha skulle spille for Rosenborg, Molde eller Brann. En Viking-gutt som er oppvokst i Egersund og Stavanger kan ikke gå til sånne klubber. Derfor ønsket vi å hjelpe Viking, sier Bjørn Harald Hegreberg Garborg til Eurosport.no.

Målet for innsamlingsaksjonen er å nå syv millioner kroner, som det skal koste å bringe angrepsspilleren til klubben. Hegreberg Garborg vet det er et urealistisk mål, men han håper større aksjonærer eller sponsorer får med seg initiativet, og ønsker å bidra.

Dersom supportergruppen ikke når målet, vil pengene gå tilbake til de som har bidratt.

Hegreberg Garborg presiserer at han har forståelse for at Berisha er nødt til å vurdere andre muligheter.

– Jeg kommer nok til å heie på ham uansett hvor han spiller, men det ville vært utrolig surt å ham i en av disse klubbene, sier han.

Senere på kvelden takket spilleren for innsamlingsaksjonen på Twitter:

Ved 16-tiden onsdag var 68.000 kroner samlet inn. Da hadde det bare gått noen timer siden spleisen ble åpnet.

– Responsen har vært helt fantastisk. Dette er penger som kommer fra den vanlige mannen i gata, og man ser at det engasjerer. Så langt har det vært helt fantastisk, sier Viking Oslo-mannen, og legger til:

– Snart passerer vi kanskje 70.000. Da er vi én prosent på vei mot målet!

En time senere hadde de passert 70.000 kroner.

Rogalendingen spilte for Viking mellom 2011 og 2015, før han ble solgt til tyske Greuther Fürth. I august 2017 gikk ferden videre til Rapid Wien. Nå kan han være på vei tilbake til Norge.

Video - Viking rykket opp – keepertabbe kunne kostet dyrt

-01:-01