Oppmykningen i reglementet innebærer at klubbene kan søke lokalt om skjenkebevilling – og dermed selge alkohol fra lovlige utsalgssteder før kamp, i pausen og etter kamp.
– Det man har foreslått er at man skal bruke Norges Idrettsforbund sine retningslinjer og implementere disse. Det betyr ikke alkohol på tribuner, dette tillates ikke i retningslinjene, men vi sier at hvis klubber søker om skjenkebevilling lokalt, så skal ikke NFF nekte klubbene å selge alkohol på egnede steder, så lenge det er innenfor lokale lover og regler, sier Rune Nordhaug, seksjonsleder klubbstøtte, i NFF til Eurosport.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han understreker:
– Du får ikke ha alkohol på tribuner, for det vil fortsatt være ulovlig. Men hvor klubbene eventuelt skal ha et skjenkested, vil være opp til lokale tillatelser. Vi vil ikke legge oss borti det. Da vil det selvfølgelig være aldersgrense og vakter og alle de tingene som skal være på plass for å kunne inneha en skjenkebevilling, men det lar vi være opp til de lokale.
En av flere klubber som stiller seg positive til dette, er fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt.
– Vi har sendt inn en søknad om skjenkebevilling. Vi har allerede det inne på stadion, i VIP-området med sportsbaren. Det vi ønsker oss er å gjøre det til et totalkonsept, der det ikke bare er alkohol, men alkohol og mat. Ikke inne på stadion, men på området i tilknytning til stadion. Så for oss handler det egentlig bare om å utvide det tilbudet som er rundt kampen, sier daglig leder Frode Thomassen til Eurosport.
Noen klubber har ordninger for dette for VIP-avdelinger i dag, men de nye planene vil være noe mer liberale, selv om man fortsatt lener seg på Norges Idrettsforbunds (NIF) retningslinjer og derfor ikke vil tillate alkohol på tribunene under kamp.
– Det vil sikkert være forskjeller på de ulike arenaene og oppleggene, men det er ikke uvanlig å ha mat og alkhol i tilknytning til eller utenfor stadion. Vi vil gi et utvidet serveringstilbud også til dem som ønsker å bruke litt lenger tid i forkant og etterkant av kamp, og gi flere muligheten til å ta et glass vin eller øl, sier Thomassen.
Han forteller at de naturligvis håper på å få gjennomslag, men at de også vil ha respekt for hva lokale myndigheter velger å beslutte.
– Prinsipielt klarer vi se de helt store forskjellene, og det blir ikke ølsalg inne på stadion. Vi er vant til fra Europa at man kan kose seg med et utvidet konsept knyttet til kamp. I prinsippet gjør vi det bare mulig for flere publikummere, sier Thomassen og kommer med en presisering:
– Vi snakker jo ikke om fri flyt av alkohol på stadion. Det er snakk om et utvidet tilbud på et avgrenset område, med kontroll og vakter og dets like. Det blir bare forhåpentligvis mer attraktivt for flere å bruke noe mer tid knyttet til den totale kampopplevelsen.
Meningene om vedtaket er delte, og der noen partier stiller seg positive til oppmykningen, er for eksempel KrF både sentralt og lokalt – ifølge Avisa Nordland – i Bodø meget kritiske.
– Hva tenker du om de sterke reaksjonene, Thomassen?
– Det at man har en offentlig debatt handler om å gå inn i de konseptene og ha respekt for at det finnes ulike standpunkter i en slik sammenheng. Men det vil ikke være noen vesentlig endring. I dag er det lov på en rekke arenaer å servere alkohol i sammenheng med mat. Det handler bare om en utvidelse, slik at flere kan ta en større del i kampopplevelsen innenfor et avgrenset område, sier Thomassen, og legger til:
– Fyll vil aldri være akseptabelt på en norsk idrettsbane uansett. Jeg tenker at det er mer en harmonisering av hva vi ser skjer ellers, og at vi kan gi et tilbud utøver pølser, vafler og kaffe. Norsk fotball må være opptatt av å se på kampen som en totalopplevelse, der folk kan være til stede over lengre tid og hygge seg sammen med familie og venner, der kampen er en del av det.

Får ros for jobben på spillermarkedet: – Flere som ser bra ut

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03