Flere klubber har overfor Eurosport bekreftet at den økonomiske situasjonen, som følge av bortfalne inntekter etter tiltakene mot koronaviruset, er alvorlig. Flere har også åpnet for permitteringer.
Mandag gjennomførte Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball et nytt telefonmøte med de daglige lederne i de 32 klubbene i Norges to øverste divisjoner. Der ble det avtalt at ingen spillere eller trenere permitteres de neste to dagene, og at man konsultererer de rette instansene først.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Alle klubber ble enige om at vi ikke begynner å permittere ennå, og at det skal være en tett dialog med NISO (Spillerforeningen) og trenerforeningen i forkant. Så kan det godt hende det kommer permitteringer i andre grupperinger, altså administrasjon og den type arbeidstagere, men ikke spillere og trenere. Så skal vi ta en ny fot i bakken onsdag, sa Cato Haug, styreleder i Norsk Toppfotball til Eurosport mandag.
Daglig leder i FK Haugesund, John Harald Log har også fortalt Eurosport at han er bekymret for økonomien.
– Det er vi alltid. Det er en evig kamp, og dette gjør det ikke noe enklere. Men det er tross alt bare fotball. Og vi må også ta del i dugnaden nå, uttalte han før helgen.
Nå har klubben sendt ut permitteringsvarsel til en rekke ansatte, melder Haugesunds Avis.
Foreløpig er det bare A-lagets spillere og tre i trenerteamet (Grindhaug, Brydegaard, Skistad) som ikke har mottatt det.
– Det er en mørk dag. Men det må til. Dette er et grep vi er nødt til å ta. Når pengestrømmen inn stopper opp, må vi strupe utgiftene, sier Log til avisen.
Foreløpig gjelder det heller ikke ham selv, men han forteller at han ikke kan permittere seg selv, og derfor har innstilt overfor styret at også han må permitteres. Ifølge Log vil enkelte i klubben beholde noen få stillingsprosenter for å kunne svare på henvendelser.
TUIL-organisasjonen og fotballklubben Tromsdalen rammes også hardt økonomisk av virusutbruddet, og ser seg nødt til å permittere flere trenere og andre ansatte, skriver NTB.
Det opplyser 2. divisjonsklubben selv på sitt nettsted. Foruten fotball og andre idretter driver TUIL også med reiseliv og anlegg.
Fotballklubben Avaldsnes permitterer spillere, trenere og andre ansatte som følge av koronavirusets økonomiske konsekvenser. Toppseriekollega Arna-Bjørnar permitterte sine spillere, trenere og øvrige ansatte mandag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03