– Det å signere Artem (Sokol) på en kortidsavtale ga oss roen til å ikke stresse med å finne en ny forsvarsspiller. Nå kan vi se om vi kan finne en god spiller som kan bringe noe til laget vårt, forteller Valakari til Eurosport.
Så langt denne vinteren har Tromsø signert fire spillere. Inn har Brayan Rojas og Artem Sokol kommet på lån, mens Anders Jenssen og Juha Pirinen er kommet på permanente avtaler. Den sistnevnte har Valakari stor tro på at vil bli en suksess i årets sesong.
EM-kvalifisering
Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania
15/11/2019 PÅ 21:49
– Han er venstrebeint, og veldig selvsikker med ballen. Han er også en leder. Jeg tror Pirinen vil bli bedre og passe Eliteserien veldig bra. Han har det fysiske som skal til. I tillegg er han en veldig god spiller, sier Tromsø-treneren.
Saken fortsetter under videoen:
Pirinen som står med 13 landslagskamper for Finland kom til «Gutan» i vinter fra den finske toppklubben HJK Helsinki. Helsinki ble i fjor seriemester med 16 poeng ned til andreplassen. Den nå 27 år gamle venstrebacken bringer mye erfaring inn i forsvaret til Tromsø, ifølge Valakari.
– Et godt eksempel på det er straffen han skaffet sist kamp. Han er erfaren og skaffer dommerens oppmerksomhet på trekkingen i trøya. Så på neste situasjon følger dommeren mer med på det og når det skjer igjen, så vi får straffe. Han viser at han er veldig erfaren, sa Valakari til Eurosport etter kampen mot Atletico Malangueno onsdag.
Tromsø vant 2-1 over spanske Atletico Malagueno, etter scoringer av Robert Taylor på straffe og Morten Gamst Pedersen.
I løpet av vinteren har Tromsø mistet flere forsvarsspillere; Tom Høgli la opp, Hans Norbye dro til HamKam, Christian Landu-Landu dro til Sandnes Ulf og Magnar Ødegaard tok turen til svenske AIK. Valakari forteller til Eurosport at det er ikke bare i forsvaret klubben ønsker å forsterke foran den neste sesongen, til tross for spillersalgene.
– Vi har mange prosesser pågående med mange spillere. Vi har ingen panikk og vi har en god stall allerede. Men om vi kan spille 30 kamper i Eliteserien pluss cupkamper er jeg ikke sikker på. Suspensjoner og skader vil alltid forekomme, forteller 45-åringen.
Sett denne?
EM-kvalifisering
Sveriges helt mot Spania gir seg på landslaget etter EM – dersom svenskene kommer dit
12/11/2019 PÅ 15:38
Allsvenskan
Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent
19/10/2019 PÅ 06:20