• Se Strømsgodset - Lillestrøm søndag 20. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
Lillestrøm (Eurosport.no):
Frode Kippe, som foruten tre sesonger i England i Liverpool og Stoke, har spilt hele karrieren på Åråsen. I fjor kom han med en gladnyhet til LSK-fansen om å forlenge kontrakten ett år til. Nå gjenstår det seks kamper i årets Eliteserie-sesong og det som kan bli hans siste, men foreløpig har det ikke blitt tatt noen avgjørelse rundt hans fremtid.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Vi får se. Jeg har ikke spilt så mye i det siste, så jeg får backe de guttene som er der. Så får vi ta en evaluering når vi har kommet litt lengre ut i sesongen. Vi har fullt fokus på å få nok poeng til å hvert fall berge plassen, så får vi se etter hvert. Nå er det eneste jeg tenker på å hjelpe laget videre, sier han til Eurosport og legger til at han har dialog med klubben.
– Det har ikke blitt så mye spill for deg den siste tiden, hvordan ser du på det?
– Det er jo naturlig. Vi har fått inn Joonas Tamm som har klart seg veldig bra. Han er en god spiller og litt samme type spiller som meg og en yngre versjon. Han kan spille en del år til og forhåpentligvis signere han på en lengre kontrakt. Det er bare positivt at det kommer nye som kan ta over plassen. Jeg har ventet på det en del år nå.
Selv om Joonas Tamm er på lån ut sesongen fra Flora Tallin, mener Kippe han er en god spiller til å ta over hans plass.
– Nå er jo han på lån ut sesongen, så det er avhengig av å få han på en lengre kontrakt. Hvor langt klubben er i det vet jeg ikke, men han er en spiller som passer oss bra. Han har gode kvaliteter og er viktig til å få et komplett lag, med den fysikken han har og litt rutine i tillegg. Han er en viktig spiller for et lag, det er han.
Også LSK-trener Jörgen Lennartsson ønsker å beholde Tamm. Se hva han sier om det i videoen under:

Kippe i ny rolle?

Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson forteller til Eurosport at de har en god dialog med klubben om Kippes fremtid.
– Frode bidrar hver uke og hver dag her i Lillestrøm. Selv om han ikke har spilt fra start i kampene den siste tiden så bidrar han veldig mye. Og hvor mye spilletid det blir i fortsettelsen gjenstår jo å se fortsatt. Det er seks kamper igjen av hans karriere, så får vi se hvor mye spilletid det blir. Men han bidrar hver dag og kommer sikkert til å komme innpå banen i noen kamper før denne sesongen er slutt.
– Tenker du han har mer i seg etter sesongen også?
– Tanken er at Frode skal gå inn i en annen rolle i klubben til neste sesong, men ikke som spiller da. Så får vi se hva det blir, det er ikke ferdigsnakket om eksakt eller om detaljene rundt det ennå.
– Så han vil fortsatt være i klubben?
– Ja, det skulle forundre meg veldig mye hvis han ikke er. Det er vel stor sannsynlighet for at han går inn en annen rolle i klubben, sier han og henviser Eurosport videre til å snakke med sportssjef Simon Mesfin.
– Når det gjelder Kippe, så er det ingen tvil om at hans status i klubben og blant supporterne er stor. Har er vår klubblegende og har fortsatt en veldig viktig rolle i vår spillertropp. Vi har en god dialog med han om fremtiden, noe som vi kontinuerlig har med alle våre spillere. Men innholdet av samtalene er ikke noe jeg mener er riktig å dele på nåværende tidspunkt, skriver Mesfin i en SMS til Eurosport.
Se hele intervjuet med Lennartsson her:
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43