Sarpsborg 08s hardhaus Jørgen Horn er i fremgang etter skaden han pådro seg i årets første treningskamp mot Vålerenga. Kun få minutter ut i omgangen fikk Horn knust kinnbeinet etter å ha fått en albue i ansiktet av VIFs Magnus Grødem.
I et intervju med Sarpsborg 08s hjemmeside sier midtstopperen at han håper å rekke Eliteserie-starten 31 mars når Molde kommer på besøk. Men da må han bli kvitt hjernerystelsen han pådro seg i oppgjøret slik at han kan komme igang igjen med oppkjøringen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg har nå 30 prosent syn på venstreøyet, men prognosene fra legene er forholdsvis bra. Jeg har fått fire nye uker på å se markant framgang på det venstre øyet. Hvis det ikke er så mye bedre innen det, tror jeg at jeg går inn og korrigerer med linser, sier Horn til klubbens hjemmeside.
I etterkant av episoden reagerte Horn på påtalenemndas konklusjon om ikke å innstille til noen reaksjon overfor Grødem.
– Hvis dette skal bli en praksis at vi bare kan plante albuen i ansiktet på hverandre framover, forstår jeg ingenting. Jeg kan ikke forstå annet enn at vi må alle ha kontroll på våre egne armer. Om det er tilsiktet eller et uhell spiller vel egentlig ingen rolle, sa Horn til Sarpsborg Arbeiderblad.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen:

– Utrolig kjipt at det skjer

Leder for juridisk seksjon i påtalenemnda, Espen Auberg, sa til Eurosport.no at det var to forhold som gjør at de ikke tar saken til Disiplinærutvalget.
– For det første er dommeren godt plassert, ser situasjonen og velger ikke å gi rødt kort. For det andre mener nemnda at situasjonen bærer preg av å være et uhell, der begge spillerne går opp med høye armer og albuer med fokus på å vinne duellen, sa Auberg.
– Dersom det er situasjoner som ikke har ført til utvisning, vil Disiplinærutvalget kunne ilegge karantene dersom påtalenemnda påtaler saken. Det er kun overtredelser som normalt vil medføre minst to kampers karantene som vil kunne følges opp på det grunnlaget.
Grødem var klar på at det var et uhell og at han aldri går inn for å skade folk.
– Selvfølgelig er det utrolig kjipt at det skjer. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å beklage det som skjedde, og håpe at han er tilbake så snart så mulig. Det er jo veldig kjedelig at det skjer i første kamp for året, sa VIF-spilleren til Eurosport.no i etterkant.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03