LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
Før jul signerte Magnus Knudsen sin første proffkontrakt med Lillestrøm som varer ut 2021-sesongen og har for fullt begynt å trene med dem i sesongoppkjøringen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er et annet nivå enn det jeg er vant til på juniorlaget. Det er mye mer trøkk, mye mer intensivt og man får mye mindre tid med ball. Men det er god læring og jeg føler at jeg tar steg hver dag. Jeg ser frem til en veldig bra og lærerik sesong i 2019, sier han til Eurosport.no.
I 2018-sesongen spilte han 25 av kampene for Lillestrøm 2 og noterte seg for ett mål. Han har målet klart før den kommende sesongen.
– Det er hvert fall trening med godt nivå her på A-laget, og så mest sannsynlig kamper i 3. divisjon med Lillestrøm 2. Målet mitt er jo selvfølgelig å få et innhopp etter to. Jeg ønsker gjerne å komme inn her, men det krever mye arbeid og mye trening. Jeg er fortsatt bare 17 år, så jeg har god tid.
– Ser du for deg at du kan få et innhopp i Eliteserien denne sesongen?
– Jeg håper det, men som sagt det krever gode resultater og gode treninger. Jeg vil ikke si om jeg tror det eller ikke, men jeg håper hvert fall på det, legger han til.
Se intervjuet med Magnus Knudsen her (saken fortsetter under videoen):

– Tror ikke han skal bruke altfor mye tid på det

Første scoringen for A-laget fikk han i 2-1-seieren mot Kongsvinger, etter en pasning fra Moses. 17-åringen er godt fornøyd med målet.
– Det var gøy. Jeg har ikke scoret så mange mål i min karriere, så det var en ny og kanskje litt uvant opplevelse. Men det smakte godt, sier han.
Far og keeper-trener for Lillestrøm, Jon Knudsen, som også skrev proffkontrakt med LSK i ung alder, fikk med seg målet til Magnus. Han forteller at det viktigste for unggutten er å holde seg skadefri.
– Han fikk noen treninger med A-laget i fjor, så han er ikke ukjent med det. Nå får han trent med dem hver dag og det er gull. Jeg sa til han at det går fint de første ukene, så blir det nok litt tøft. Men han har holdt seg skadefri, det er det viktigste. Og når han får den tøffe hverdagen så regner vi med at han fortsetter å utvikle seg bra, sier Knudsen senior til Eurosport.no.
– Tror du debuten i Eliteserien kan komme for Magnus denne sesongen?
– Jeg tror ikke han skal bruke altfor mye tid på det. Det som avgjør er hva han gjør på trening og hvordan situasjonen er i laget. Jeg synes han bare skal konsentrere seg om å holde seg skadefri, jobbe hardt og være tålmodig så vil den sjansen kanskje komme. Og om den ikke kommer så må han likevel fortsette å stå på.
– Han er jo ung, og det som er den største utfordringen er at man begynner å bli utålmodig og begynner å forvente at han skal spille. Men det er mekanismer som han ikke kan styre over annet enn å ha gode treninghverdager, så får vi se på tiden om den kommer eller ikke, legger han til.
Sett denne?

Lillestrøm sikret videre Eliteserie-spill med seier mot Kristiansund

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03