Sommeren 2016 ble det klart at Ronny Deila skulle ta over Vålerenga.
To og et halvt år senere er ikke VGs sportsreporter og kommentator, Knut Espen Svegaarden, overbevist over prosjektets fremgang.
– Jeg visste det kom til å ta tid, men det har tatt et halvt år mer enn jeg trodde, sier han i Eurosports Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Oslo-klubben berget en 6. plass i siste serierunde. Flere ganger gjennom sesongen uttalte klubben at topp seks var sesongens målsetting, men nå mener VG-Svea at VIF må sikte høyere.
– Han må få orden på det nå. Du kan ikke holde på med topp seks. De må være helt der oppe fra sesongstart og ligge der, mener han.

Etterlyser Abu-makker

En av oppgavene blir å fylle tomrommet etter Daniel Fredheim Holm. VIF-veteranen bestemte seg for å gå til KFUM i OBOS-ligaen etter årets sesong.
– Du må få inn flere spillere som skjønner og raskt tar måten Deila vil spille på, sier Svegaarden, og fortsetter:
– Når du har mistet Daniel Fredheim Holm, må du ha en makker til Abu som skjønner dette. Han er så opptatt av disse sekserne. De to er nøkkelspillerne hans. Hvis han får til det, går veldig mye annet av seg selv. Det var det han gjorde i for eksempel Strømsgodset. Da fikk han det til. Det tok tid, men han må få orden på det laget der nå, sier VG-kommentatoren i Eurosports Eliteserie-podcast.

– Ingen gulltropp

Samtidig er Svea klar på at dagens VIF-stall har mangler dersom man skal gå for gullet.
Derfor mener han det bør investeres.
– Han har hatt typene, men det er tydelig at de ikke våger nok, kan nok eller er tøffe nok i hodet. Det går an å gjøre det noenlunde med de spillerne han har, tror jeg, men han må nok ha inn et par forsterkninger, sier han.
– Det er ikke en gulltropp?
– Nei, det er det ikke, mener Svegaarden.
(Se podcasten her! Saken fortsetter under):

Spår LSK-konkurranse: – Utfordrer til Europa

Et annet lag som kan og bør prestere enda bedre neste sesong er Lillestrøm. Det sier Eurosports Vegard Flemmen Vaagbø i den samme podcasten. Blant annet mener han at en av nøklene blir å få inn en ny midtstopper.
– Et lag jeg er spent på, som har et mye høyere tak er LSK. Jeg vet ikke om de greier å beholde Smárason eller Daniel Pedersen, men gjør de det og fyller på med en midtstopper, som kan være et klink førstevalg og «avlaste» Kippe litt, så er det ikke så «halvgærent», mener Vaagbø.
Da mener han det er realistisk at man kan drømme om en Europa-sjanse på Åråsen.
– Jeg tror Jörgen Lennartsson er en veldig god trener som kan få det til å spille ganske bra. Jeg tror Lillestrøm er en utfordrer til Europa-cup, sier han.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03