Før jul ble det klart at Samuel Sahin-Radlinger, som voktet Brann-buret forrige sesong, var ferdig i klubben. Litt over en uke ut i det nye året, signerte Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen som Branns nye keeper. I tillegg er tidligere Brann-keeper Håkon Opdal også på plass i klubben, etter å ha signert avtalen i fjor sommer.
Dermed har Brann to spillere som kan ta plassen som førstekeeper. Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud, mener det er rart om det ikke blir Holmen Johansen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg synes det er rart at han er hentet til Brann hvis han ikke skal spille og være et førstevalg. Jeg kjenner han godt fra tidligere og han har vært et stort talent over lang tid, uten å slå helt ut i full blomst. Han hadde en bra sesong for Sandefjord, ikke blendende, men en solid sesong i fjor og da er det naturlig at når han kommer til Brann så er hans intensjoner å spille, sier Skullerud, før han legger til:
– Men jeg mener at han må fortsette utviklingen. I Håkon Opdal har de et godt alternativ som på sitt beste holder høyt nivå. Så jeg synes at den konkurransen lever.

– To rutinerte keepere

Opdal har vært i Brann tidligere og var med da klubben vant seriegull i 2007 og cupgull i 2004. Totalt har han spilt 236 kamper for rødtrøyene. Kun åtte spillere har flere kamper for klubben enn ham. Men Skullerud tror ikke bakgrunnen hans har noe å si for keepervalget til Brann-treneren.
– Det tror jeg ikke har noe å si. Lars Arne Nilsen er opptatt av at det beste laget skal spille til enhver tid. De sitter nå med to til dels rutinerte keepere, Opdal som den mest rutinerte, men Eirik har også opplevd mye med for eksempel å ha vært i utlandet, sier han.
Skullerud mener at begge er rustet for å vokte Brann-buret, men at det er Holmen Johansen som er tiltenkt rollen som førstekeeper.
– Jeg tror at meningen med å hente han er at han skal stå. Han er i en alder og en plass i sin karriere som tilsier at han kommer til Bergen for å være førstekeeper. Men han kommer til å få pes, Håkon er også tilbake for å prestere og kan være god på sitt beste.
Sett denne? Saken fortsetter under:

– Viktig å følge opp arven etter Sahin-Radlinger

I desember ble det klart at Brann ikke kom til å benytte seg av opsjonen på kjøp av Samuel Sahin-Radlinger, noe som betydde at den østerrikske keeperen var ferdig i klubben. Han stod 22 av fjorårets kamper for Brann.
En utfordring de nye keeperne må ta, mener Skullerud, er spillet bakfra.
– Det er viktig at begge to følger opp den arven. Brann utviklet et spill bakfra i banen som jeg var imponert over. Gjennom vinteren og vårsesongen i 2018 kom Brann med en klar og tydelig stil bakfra, med en keeper som var bra med bena. Det var et av de store områdene hvor Brann utviklet seg, sier han.
Han legger til at både Holmen Johansen og Opdal må ta utfordringen og være med å utvikle Brann på det område.
– Brann er godt skodd med to gode keeper, men det er kanskje ikke gitt 100% ennå hvem som skal ta den plassen. Det må man se i pre-season, men hvis jeg skal tippe lander jeg på Holmen Johansen, sier Skullerud.
I lørdagens treningkamp mot Kristiansund stod Holmen Johansen hele kampen. Brann vant 3-1.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03