Han har spilt åtte år i Sverige. For fansen i Hammarby ble han en skikkelig yndling, både for det han leverte på banen, men også for væremåten utenfor.
Nå returnerer den tidligere Sogndal-spilleren til Norge, etter å ha blitt hyllet av fansen i avskjeden.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Jeg fikk gåsehud. Det ble veldig emosjonelt for meg. Jeg begynte å grine, avslutninga var så spesiell. Hele stadion reiste seg, de visste det var det siste de fikk se fra meg, uttalte Solheim ifølge Dagbladet.
Han har nå skrevet under for Stabæk, melder klubben på sine nettsider.
Der blir han beskrevet som en anvendelig spiller som kan bekle alle posisjonene i forsvaret.
– Dette blir en ny utfordring. Jeg gleder meg til å være med på dette prosjektet, å bygge opp Stabæk igjen. Det kommer en ny stadion her, det ser bedre og bedre ut spillemessig også. Jeg håper å bidra til at Stabæk kan komme tilbake til gamle høyder, sier Solheim.
Han har også en fortid i Kalmar, og nå senest avsluttet han med å være med på å ta bronse, etter 110 kamper og 8 mål for Hammarby. I sin siste kamp kom han inn og scoret det siste målet i 4-1-seieren over Häcken.
– Vi vill hemskt gärna ha Mats kvar, sa Hammarbys sportsjef Jesper Jansson till Sportbladet.
I stedet ble det altså Nadderud som ble neste stoppested.
– Meget fornuftig signering til et ungt Stabæk-lag. Mats vil med sin erfaring være til stor nytte for unggutta. I tillegg til at han er en god spiller, er han et midtpunkt i garderoben som er med på å bygge et godt miljø. Stabæk fortsetter sin gode trend på spillermarkedet, er dommen fra Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01