• Se Sarpsborg 08 – Rosenborg på MAX, Eurosport Player og Dplay lørdag fra 17.30. Få tilgang her!
Mario Pavelic er Eliteserie-klubbens seneste tilskudd, og kommer i likhet med tirsdagens signering, Mate Males, fra den kroatiske storklubben Rijeka.
– Pavelic kommer til Sarpsborg som følge et godt samarbeid med Rijeka. Det er en spiller vi kjenner godt til og en spiller vi har identifisert og fått kontakt med gjennom nettverket vi opparbeidet oss i Europa League, sier sportssjef Thomas Berntsen.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Den 25 år gamle høyrebacken kommer i første omgang på lån ut sesongen.
– På grunn av skaderisikoen i de bakre rekker, så vi det nødvendig. Samtidig frigjør dette til at for eksempel Amin Askar kan spille høyere i banen. I ulike formasjoner kan også Pavelic spille både sideback og kant på begge sider, sier Berntsen.
Sportssjefen beskriver Pavelic som teknisk god og med ferdigheter begge veier. Kroaten har denne sesongen slitt med spilletid, og velger derfor å prøve lykken i Norge.
– Resultatene vi oppnådde i Europa League har utvilsomt gitt oss et bedre rennomé der ute. Pavelic er en spiller det hadde vært vanskelig å få has på uten resultatene i fjor, sier Berntsen.
Pavalic er Sarpsborg 08s sjette nykommer denne sommeren. Fra før er Males, Bart Straalman (De Graafschaap, Nederland), Alexandre Letellier (lån fra SCO Angers, Frankrike ut sesongen), Magnar Ødegaard (AIK, Sverige) og Lenny Nangis (Levadiakos, Hellas) hentet inn.
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59