Sarpsborg 08 - Vålerenga 1-0
Jonathan Lindseths scoring i førsteomgang ble kampens eneste, og Sarpsborg 08 kunne dermed juble for lagets første seier på elleve forsøk i Eliteserien. 2-0-seieren over Odd 16. juni var forrige gang de fikk med seg tre poeng, men nå er altså skrekkrekken brutt.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Dette er fantastisk! Du hører hvor mye det betyr for disse også. Nå er vi i gang, sier matchvinner Lindseth og ser opp mot sine egne supportere bak det ene målet.
Hovedtrener Geir Bakke var en lykkelig mann etter seieren.
– Dette var godt, for nå er det veldig lenge siden vi har vunnet. Panikken brer seg litt mot slutten her og, for vi har vært borti mange av de scenariene tidligere i sesongen også. Hadde vi tapt i dag ville det vært veldig tungt, sier Bakke.
Dermed klatret de blå og hvite fra jumboplass og opp til kvalik, der de ligger med like mange poeng som Ranheim og Strømsgodset på de to siste plassene.
Se intervjuet med Lindseth her! Saken fortsetter under videoen.

– En tung periode

For Vålerengas del blir rekken av tap forlenget fra seks til syv kamper. Det lugger skikkelig for Ronny Deilas menn om dagen.
– Jeg er veldig skuffet, og nå er vi inne i en tøff periode, sier Deila til Eurosport.
Han insisterte på at laget hans tapte kampen i første omgang.
– Sarpsborg er litt bedre enn oss før pause, men etter hvilen er vi bedre. Fortsetter vi som i andreomgang så kommer poengene, men i dag var ikke innleggene og avslutningene gode nok, sier han.
– Hva må dere gjøre for å komme ut av denne situasjonen?
– Vi må stå sammen. Til syvende og sist er det jeg som står med ansvaret om å få gutta til å fungere. Nå er det seks dager til neste kamp, og da må alle bruke alle krefter for å få fellesskapet til å løfte seg. I sånne perioder uten poeng blir det dårlig selvtillit og negativitet med litt stress rundt oss. Det må vi finne en måte å håndtere, sier Ronny Deila.
Se intervjuet med Deila her! Saken fortsetter under videoen.

Lindseth-mål

Vålerenga imponerte ingen før pause, og Sarpborg 08 fikk et spillemessig overtak de første 45 minuttene. Før kampen var det spådd å bli en kamp preget av dueller og nerve, og den spådommen slo til i førsteomgang.
Matti Lund Nilsen kom seg fri ut til høyre ved to anledninger og fikk slått inn i feltet. Den ene gangen vant Kristoffer Zachariassen duellen i feltet, men traff ikke ballen rent nok, slik at den gikk til side for mål.
Ett minutt før pause fikk Østfold-klubbens unge spiss, Jørgen Strand Larsen, satt opp Jonathan Lindseth i en god skuddposisjon fra om lag 20 meter. Lysluggen fikk bra klem i sin avslutning og la ballen godt plassert i nettet bak Kristoffer Klaesson i Vålerenga-målet til 1-0.
Aron Dønnum rakk å komme seg til en enorm mulighet like før pause med en rapp avslutning fra 16 meter, men skuddet gikk rett på keeper Anthony Letellier.
Se høydepunktene fra kampen her! Saken fortsetter under.

Brøt vond trend

Hjemmelaget hadde ledet i syv av sine ti forrige seriekamper på hjemmebane, men likevel endt med å gi vekk poeng i samtlige, og fansen turte nok ikke føle seg trygge mandag kveld heller.
Etter sidebyttet så det brått annerledes ut. Vålerenga fikk sitt spill til å flyte langt bedre, og spilte seg stadig til flere farligheter. En drøy time var spilt da Dønnum fant Mattias Vilhjalmsson med et innlegg inn bak vertenes forsvarsrekke, men islendingen var for presset i skuddøyeblikket, og fikk ikke sendt i veg noen god avslutning. Dette skjedde i en god VIF-periode, og like senere spilte de seg til en svær trippel-sjanse. Innbytter Deyver Vega og Bård Finne sendte i veg hvert sitt skudd som keeper ga retur på, før Mohammed Abu skjøt over mål.
Mot slutten av kampen dabbet Oslo-klubbens press noe, og Sarpsborg 08 fikk roet gemyttene. Ronny Deila kastet innpå offensivt skyts fra benken, men klarte ikke tvinge fram noen voldsom sluttspurt.
Dermed endte kampen 1-0, og alle poengene ble igjen i Østfold.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05