Populære sporter
All sport
Vis alt

Haaland gir Solskjær mye ære: – Lærte meg to ganske enkle regler

Oppdatert 07/04/2020 klokken 11:34 GMT+2

I dagene før han som 17-åring sjokkerte Brann med fire mål på 20 minutter, trøblet Erling Braut Haaland både foran kassa og mentalt. Så snudde alt.

Haaland Solskjær

Foto: Scanpix

  • Se kampene vi husker på Eurosport Norge og Dplay, Brann - Molde tirsdag 17:50. Sikre deg tilgang!
Han har forbløffet oss mange ganger allerede, unge Erling Braut Haaland. Som 19-åring har hans navn vært på alle fotballelskeres lepper over hele verden, etter å ha hamret inn 40 mål på en sesong.
Eventyret, som han selv mener fikk et slags vendepunkt da han som 17-åring dunket inn fire scoringer på 20 minutter mot Brann i juli 2018, til å være toppscorer i Champions League for en klubb fra Østerrike, til Bundesliga-hat trick i debuten og klatring på toppscorerlisten i Tyskland. I tillegg satte han selveste Neymar i skyggen med to mål i den første Champions League-kampen mot PSG.
Og selv er han forbløffende rolig, både utenfor banen når kameraene og mikrofonene er vendt mot ham, og ikke minst - der gjelder aller mest - foran mål.
Mye av det siste gir han sin tidligere manager Ole Gunnar Solskjær, som selv scoret et og annet mål opp gjennom karrieren, æren for.
– Ja, det er ganske interessant, sier Braut Haaland selv på spørsmål om akkurat det i forbindelse med nettopp Brann-kampen, der vi mimrer tilbake til "Kampene vi husker".
I forkant av kampen var han nemlig langt nede, og hadde slitt mentalt fordi ingenting stemte foran kassa.
– I dagene før hadde vi avslutningstrening. Ikke bare innlegg. Da husker jeg han lærte meg to ganske enkle regler med touch og slik. Jeg trenger ikke druse til ballen og ødelegge målet og keeperen. Det lå i bakhodet mitt, noe nytt han sa til meg og som jeg øvde på. Ikke at noen baller gikk i mål, men jeg hadde det i hvert fall i hodet etter den treningen, så det var noe han lærte meg i de dagene før, sier Haaland med et smil, og legger til:
– Han har lært meg mye om å være rolig. Alltid være på tå, og komme i situasjoner der ballen detter ned. Det er da du har sjansen til å score. Så jeg gir mye "kred" til ham for det.
Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud kommenterte Brann-kampen og er med på sendingen, som for øvrig vises på Dplay og Eurosport Norge tirsdag fra 17:50.
– Jeg tror han skal ha mest kred for dette selv, jeg. Dette er noe man har i seg, dette er et instinkt man enten har eller ikke har. De beste spissene i verden har en herlig kombinasjon av det å rolig sette ballen i hjørnet med innsiden av foten, og så det eksplosive. Og Erling scorer mål på alle måter. Han er herlig når han strekker vrista si og klasker til fra distanse, sier Skullerud.
– Han har på mange måter alle disse tingene i seg. Han er der han er i dag, og det har han lært gjennom mange år på Jæren, på Bryne, av faren sin og i hagen, og sikkert en herlig kombinasjon av alt sammen, tilføyer han.
picture

Stor kåring av tiårets Eliteserie-lag: En av disse vrakes i forsvaret

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame