Martin og Martin. Nei, det er ikke to purunge popsensasjoner vi snakker om. Det er Martin Ødegaard og Martin Samuelsen, som en periode var de to unge tekniske og driblesterke stjerneskuddene i norsk fotball.
Begge forbløffet fotballtilhengere ute i verden, og begge var på det norske landslaget.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Etter et opphold i Manchester City flyttet Samuelsen til London og West Ham. Der skrev han proffkontrakt sommeren 2015, og 1. juni fikk han sin første av foreløpig tre landskamper da han scoret i 4-1-seieren hjemme mot San Marino.
Så det ble det mer stille fra Haugesund-gutten, og det ble med 10 kamper på utlån i nederlandske Venlo, før han vendte snuten hjem til Haugesund, også det på lån fra West Ham.
Han kom inn fra benken i første kamp mot Strømsgodset, spilte fra start og ble byttet ut mot Sarpsborg, før han så kom inn og scoret mot både Ranheim og Stabæk.
Det var stilt store forventninger til til den offensive spilleren, men foreløpig er det altså ikke blitt en hel kamp på 22-åringen.
– Det er litt opp til Martin sjøl. Han kom forholdsvis greit inn i det i treningsgruppa, men fikk nok litt treningssjokk. Han var langt fra den fysiske formen. Det begynner å ta form, og han har vist individuelle kvaliteter og vært bra i de innhoppene han har fått. Han nærmer seg en 90-minutter, men jeg stresser ikke der. Det må komme til rett tid og sted, sier trener Jostein Grindhaug i Eurosports «Før runden».
Nå venter en busstur på sju-åtte timer over til Lillestrøm før søndagens kamp, på grunn av streik. Ifølge Haugesund-treneren vil det eventuelt gå mer utover onsdagens cupkamp enn oppgjøret på Åråsen.
Etter tap i serieåpningen og uavgjort i kamp to før to seirer, ser det ålreit ut i Haugesund.
– Det er bare gått fire kamper, så jeg vet ikke om det er en trend ennå. Men laget har begynt å sette seg litt, vi har bedre balanse og ser mer solide ut, fastslår Grindhaug.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03