DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Spelmann kom inn etter 69 minutter i serieåpningen mot FK Haugesund, men var så ikke med mot Brann i Bergen.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Han fortalte Eurosport.no at han slet med en leggskade, og at det ikke skulle dreie seg om noe alvorlig. Han håpet å rekke lokaloppgjøret mot Mjøndalen. I den kampen var han tilbake med troppen, men ble sittende på benken.
Så meldte klubben at Rosenborg-kampen kom for tidlig, og han var heller ikke med i troppen som tapte 2-3 mot Kristiansund hjemme i forrige runde.
Etter treningen fredag kom imidlertid trener Bjørn Petter Ingebretsen med gladnyheter til Godset-fansen.
– Spelmann har vært skadet lenge, så han er på vei tilbake. Det er bare at vi ikke kjører ham fullt i dag, men han skal være klar nå, sier han til Eurosport.no.
Samtidig bekrefter han at midtbanemannen er spilleklar til søndagens bortemøte med Odd.
– Ja!
Torsdag ble det kjent i Drammens Tidende at Marcus Pedersen ble kalt inn på teppet etter det som ble omtalt som en «uønsket hendelse». Avisen skrev at årsaken er at Pedersen dro på byen natten før Kristiansund-kampen forrige runde, og at han hadde «en oppførsel som ikke er forenlig med å være Strømsgodset-spiller». Dette skal bare være en av flere uheldige episoder spissen har vært involvert i den siste tiden.
– Det tenker jeg er en intern sak, som vi har løst, og jeg har egentlig ikke noe mer å si om det, sier Ingebretsen til Eurosport.no.
– Vil han få noe straff?
– Ikke noen straff inn mot den kampen som er nå, i hvert fall, så får vi se hva vi blir enige om. Men det tar vi internt.
Spissen har også slitt med skade den siste tiden. Derfor trente han ikke som normalt fredag. Foreløpig er det ikke helt sikkert om han blir klar mot Odd.
– Det er et godt spørsmål, som vi er litt usikre på. Han har vært halvveis en periode, men trente igjen i dag, så vi får se. Det er nesten umulig å svare på, han er litt dag til dag.
Godset ligger på 12. plass etter fem kamper, med en seier, to uavgjort og to tap, som har gitt fem poeng. Odd på sin side har fått en god start på sesongen, og ligger på andreplass med ti poeng. De er nok ute etter å revansjere det tunge tapet på overtid mot Vålerenga sist.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53