• Se Lillestrøm – Strømsgodset på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 20:00 søndag - sikre deg tilgang her!
DRAMMEN (Eurosport.no):
– Intensitet. Detaljer. Tydelighet.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Henrik Pedersen tusler målrettet og bestemt av det nylagte kunstgresset på Marienlyst Stadion for å prate med Eurosport etter den første av dagens to treninger. De tre ordene er de viktigste for den danske treneren, når han kort prøver å oppsummere hva han skal få til i Drammen.
– Spillerne skal vite hva vi gjør og hvorfor vi gjør det. Det er viktig å snakke om det. De skal vite hvorfor jeg ber dem om forskjellige ting, sier han.
Tidligere denne sesongen har både supportere og eksperter undret seg om SIF-spillerne egentlig er godt nok trent. I fjor gikk daværende Godset-profil Eirik Ulland Andersen ut i lokalavisa og mente laget trente feil.
41-åringen vil ikke uttale seg altfor mye om hvordan Godset tidligere har sett ut, men sier han kommer til å legge særlig vekt på følgende:
– Vi kommer til å snakke mye mer fotball sammen.
– Alle snakker om for dårlig trent eller for mye trening. Min spillestil er en annen måte å arbeide på, forteller han entusiastisk.

– Skal jobbe med det mentale

Like viktig som det er å være fysisk gode nok, er den mentale biten for Henrik Pedersen.
– Det vi jobber mest med, er antallet spurter man kan ha over 90 minutter alene, men også hvor mange man kan ha sammen som et lag. Det handler like mye om det mentale som det fysiske.
– Hvordan jobber man med det mentale på feltet?
– Vi spiller én mot to, vi spiller overtall og undertall. Og allerede ser jeg at de begynner å tenke omstilling under øvelsene. De setter sammen flere faser av spillet. Det blir færre pauser og flere handlinger, forklarer han, før han fortsetter:
– Ta mot Stabæk for eksempel, hvor jeg føler vi styrer det hele og er utrolig dynamiske. Er det fordi vi er fysisk for dårlige? Nei, det er på grunn av det mentale. Derfor skal vi jobbe med begge deler. Jeg tror de kommer til å ta store steg de neste ukene.
Og for den tidligere Braunschweig-treneren handler det derfor om at alle i klubben er det han kaller «bevisste».
– Før vi kan utvikle oss, må vi bli mer bevisste. For å bli mer bevisste må vi snakke om hva vi gjør. Der er vi nå. Spillerne skal ikke lære nye ting uten å tenke. Vi skal bare spille.
Amahl Pellegrino innrømmer at treningene er hardere nå (saken fortsetter under):

– Skal løpe mer og raskere

Faktisk mener han at sommerpausen passer ganske dårlig.
– Før Molde-kampen (0-4-tap) hadde vi en snakke-trening. Så hadde vi 4-5 treninger før Sarpsborg hvor vi fikk øvd litt på tempo. Så er det kamp nå på søndag, før det er tre uker til neste kamp.
– Spillerne får en liten ferie (seks dager), men vi trenger egentlig ikke denne pausen. Vi trenger å trene mer for å komme dypere inn i spillestilen vår, så vi kan løpe mer, løpe raskere og gjøre dette sammen.
Og dansken er sikker på at han har fått alle med på sin filosofi.
– Ja, ja, ja. Jeg er utrolig takknemlig for den åpenheten de har hatt med meg, og den lysten de har hatt til å høre på det jeg sier. Jeg tror gutta er fornøyde med treninga, fordi de føler de utvikler seg, sier han.
– Vi er godt på vei. Men det er fortsatt langt igjen. Men jeg kan se hver dag hvordan guttene jobber, så jeg har stor tro på at vi utvikler oss mye i løpet av de neste ukene.
Fikk du med deg dette opptrinnet?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43