• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen med Eurosport Player! Skaff tilgang.
Strømsgodset - Tromsø 3-1
Det var to lag i poengnød som møtte hverandre i Drammen søndag. Begge stod uten seier på de syv siste serierundene, og trengte en opptur.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Tromsø gikk opp i ledelsen, men scoringer fra Yacouba Sylla og Martin Rønning Ovenstad sørget for en snuoperasjon for Strømsgodset. Johan Hove la dessuten på til 3-1 langt inne på overtiden.
Dermed er Strømsgodsets rekke uten trepoengere brutt. Det er bare noen dager siden Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg som hovedtrener i Drammen-klubben av helsemessige årsaker. Seieren kommer altså etter en turbulent periode for hjemmelaget.
– Dette var ikke samba-fotball, men en krigekamp. Vi måtte ha en seier snart nå, og da er det deilig når alle legger ned denne innsatsen, sier matchvinner Martin Rønning Ovenstad til Eurosport etter kampen.
Etter sin 2-1-scoring tok han seg til ansiktet. Målet betød mer enn bare poeng for målscoreren.
– Jeg har vært gjennom en tung periode, og det har klubben også. Det betød veldig mye for meg, for alt jeg vil er å gjøre det bra for denne klubben. Det betyr alt for meg, sier han emosjonelt.
For Tromsø sin del ble rekken uten seirer forlenget fra syv til åtte kamper.

Scoring mot spillets gang

Amahl Pellegrino fikk en enorm mulighet til å sende Drammen-laget i føringen etter et snaut kvarter etter innlegg fra Mos, men angrepsspilleren var millimetre unna å nå fram til ballen.
Dette skjedde i en god Godset-periode, hvor blant annet Martin Rønning Ovenstad satte Gudmund Kongshavn skikkelig på prøve med et skudd fra spiss vinkel, men keeperen fikk sendt ballen til hjørnespark.
Mot spillets gang var det Tromsø som scoret kampens første mål. Kent-Are Antonsen fant tid og rom på første stolpe etter en corner fra Morten Gamst Pedersen, og flikket ballen inn til 1-0 for Gutan.

Snuoperasjon

Ledelsen vedvarte dog ikke lenge. Yacouba Sylla plukket opp en retur og klinket til fra 30 meter. Midtbanespilleren fikk drømmetreff og klinket ballen i nota fra om lag 30 meter til 1-1.
Rett etter pause stormet Stian Ringstad i angrep langs Godsets venstrekant. Han driblet seg ned til dødlinja og la ballen videre ut til Rønning Ovenstad. Han la ballen inn til 2-1 og sikret snuoperasjon for drammenserne. Etter målet tok han seg til ansiktet og viste stor lettelse og glede med sin 2-1-scoring.
– Vi ser av bildene hvor mye dette betyr for dem. Det er mye vilje og tæl bak det Stian Ringstad gjør i forkant der, sier Bengt Eriksen i Fotball Direkte-studio.
Langt inne på overtiden la Johan Hove på til 3-1 etter et godt Godset-angrep. Dermed ble all tvil lagt til side, og Strømsgodset kom fra kampen med tre poeng i sekken.
Før den tid hadde Tromsø presset hardt på for utligning, men altså til ingne nytte.
  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen med Eurosport Player! Skaff tilgang.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31