DRAMMEN (Eurosport.no):
Dansken kommer ruslende av treningsfeltet sammen med målvakt og landsmann Martin Hansen når Eurosport spør om han har tid til en prat.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Superstar, smeller det fra Hansen med et smil.
– Absolutt ikke. Nei, det er ikke sånn, repliserer Mikkel Maigaard selv, ydmykt med et enda større smil rundt leppene.
23-åringen kom til Raufoss foran 2018-sesongen, der han markerte seg med fem scoringer på 28 kamper i året som endte med opprykk. I vår var han kanskje lagets aller beste spiller, og han leverte hele 12 scoringer på 17 kamper. Flere av dem skikkelige perler med sin beryktede skuddfot.
– For alle som ikke har sett så mye OBOS-liga, hvem er Mikkel Maigaard?
– Jeg er en ganske løpssterk midtbanespiller, med en god høyrefot. Forhåpentlig kan jeg bidra med litt målpoeng, assist og mål.
For høyrefoten ble raskt lagt merke til også på Marienlyst. Flere dro også sammenligninger til Eirik Ulland Andersen, som før sesongen ble hentet til å bøye frispark i krysset på Aker stadion, men som dessverre ble skadet tidlig.
– Jeg har hørt litt snakk om frisparkfoten min. Jeg har fått noen sjanser, men det er ikke blitt mål, så jeg får jobbe litt videre med det.
Ett mål er det imidlertid blitt på fem kamper i Godset-trøya, da han utlignet til 1-1 hjemme i seieren over Sarpsborg. Han fikk ballen til venstre i feltet, og curlet den tilbake i lengste hjørne.
Han hadde kontrakt med Raufoss ut inneværende sesong, og klubben anså ham som så viktig at de avslo det første budet. Så uttrykte spilleren et så sterkt ønske om å få prøve seg i den øverste divisjonen, at de gikk inn i forhandlinger og ble etter hvert enige.
Han kom til Oppland fra islandske IBV Vestmanneayjar, og har også kamper for Danmarks U19-landslag.
Nå har Maigaard skrevet en avtale med Godset ut 2021-sesongen, etter at han ble hentet av Henrik Pedersen i sommer.
– Jeg hentet Mikkel fordi han har en riktig god høyrefot, på dødball, frispark og straffer. Han løper veldig mange kilometer, men det vi har snakket om med Mikkel fra første dag, er at de kilometerne han løper skal ha mer sprint, være mer fremoverrettet, både i måten å presse på, men også i spillet med ball, sier Henrik Pedersen til Eurosport.
– Og den høyrefoten skal han ikke bare bruke til dødballer, han skal også bruke den til å spille frem, enda flere assist, enda flere spark på mål. Vi har hatt og har en klar plan. Jeg synes han bidrar mye defensivt, men også offensivt, tilføyer landsmannen og treneren.
For sammen med treneren og den nye keeperen er det blitt en aldri så liten dansk revolusjon i Strømsgodset på noen få sommermåneder. Martin Spelmann kom allerede før sesongen.
Men Maigaard velger også å snakke norsk.
– Jeg prøver å legge litt om. Da jeg kom til Norge var det ikke mange som skjønte meg, så det var naturlig.
– Brukte du lang tid på det?
– Nei, det kommer gradvis mer og mer, når man hører mye norsk i garderoben.
Og midtbanemannen trives med sine landsmenn i ny klubb.
– Ja, det er deilig å være dansk i Norge, sier han med et smil.
Søndag skal Strømsgodset ut i nok en skjebnekamp, når Ranheim kommer på besøk på Marienlyst. Godset ligger sist med 16 poeng, mens gjestene er på kvalikplass, tre poeng foran.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03