Det er ikke et menneske som har unngått å få med seg at Henrik Pedersen ønsker å spille gegenpress med Godset.
Han har predikert det for sine spillere og omgivelsene etter han ble ansatt. Et press-spill som krever enormt med løpskraft. Dansken er tydelig, og det trenger virkelig denne spillertroppen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Problemet i Drammen er akkurat likt problemet Horneland hadde da han tok over RBK. Troppen er hverken bygd eller trent for å spille den typen fotball.
Fysikken på Godset-spillerne er pill råtten og man kan lure på hva de gjort i oppkjøringen. Spillerne selv har vel også mer eller mindre sagt dette mellom linjene de siste ukene. Dette er heller ikke noe nytt i Drammen. Eirik Ulland Andersen gikk knallhardt ut allerede i fjor høst og klaget på treningsregimet.
Pedersen rakk kun en økt før kampen mot Molde og han skal selvsagt ikke ha skylden for tapet. Etter kampen mot Molde hadde Godset-treneren to ønsker. De skulle bli bedre til å presse og spille et mer lengderetningsorientert pasningsspill. Det med press-spillet bekymrer meg.
Jeg hadde håpet at han så og lærte en del av den kampen. Jeg regner også med han har sett Godsets tidligere kamper denne sesongen. Laget har i den siste delen av kampene blitt kjørt over av motstanderne.
På sikt er jeg absolutt en tilhenger av Godset-trenerens tanker, men det tar tid å få spillerne i fysisk form, og den tiden har ikke Pedersen. Han må gå på akkord med sin egen filosofi, hvis ikke trener han et OBOS-ligalag kommende sesong.
Det finnes ikke en sjanse i havet for at Godset klarer seg med den totalfotballen Pedersen ønsker seg. Med en slik type fotball vil de bli most allerede på mandag av Sarpsborg 08.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43