Populære sporter
All sport
Vis alt

Godset-Pedersen har samme problem som Horneland

Joacim Jonsson

Oppdatert 28/06/2019 klokken 18:33 GMT+2

Han må gå på akkord med sin egen filosofi, hvis ikke trener han et OBOS-ligalag kommende sesong.

Joacim Jonsson Henrik Pedersen

Foto: Scanpix

Det er ikke et menneske som har unngått å få med seg at Henrik Pedersen ønsker å spille gegenpress med Godset.
Han har predikert det for sine spillere og omgivelsene etter han ble ansatt. Et press-spill som krever enormt med løpskraft. Dansken er tydelig, og det trenger virkelig denne spillertroppen.
Problemet i Drammen er akkurat likt problemet Horneland hadde da han tok over RBK. Troppen er hverken bygd eller trent for å spille den typen fotball.
Fysikken på Godset-spillerne er pill råtten og man kan lure på hva de gjort i oppkjøringen. Spillerne selv har vel også mer eller mindre sagt dette mellom linjene de siste ukene. Dette er heller ikke noe nytt i Drammen. Eirik Ulland Andersen gikk knallhardt ut allerede i fjor høst og klaget på treningsregimet.
Pedersen rakk kun en økt før kampen mot Molde og han skal selvsagt ikke ha skylden for tapet. Etter kampen mot Molde hadde Godset-treneren to ønsker. De skulle bli bedre til å presse og spille et mer lengderetningsorientert pasningsspill. Det med press-spillet bekymrer meg.
Jeg hadde håpet at han så og lærte en del av den kampen. Jeg regner også med han har sett Godsets tidligere kamper denne sesongen. Laget har i den siste delen av kampene blitt kjørt over av motstanderne.
På sikt er jeg absolutt en tilhenger av Godset-trenerens tanker, men det tar tid å få spillerne i fysisk form, og den tiden har ikke Pedersen. Han må gå på akkord med sin egen filosofi, hvis ikke trener han et OBOS-ligalag kommende sesong.
Det finnes ikke en sjanse i havet for at Godset klarer seg med den totalfotballen Pedersen ønsker seg. Med en slik type fotball vil de bli most allerede på mandag av Sarpsborg 08.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame