DRAMMEN / OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-3
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Talentspeider Tommy Møller Nielsen er Manchester Untieds øyne og ører i Skandinavia, og mandag var han til stede på Marienlyst. Eurosport får opplyst at også to representanter fra Manchester City er tilstede på Marienlyst i kveld for å finsikte Glimt-juvel Håkon Evjen.
City er i Drammen sammen med 19-åringens agent, Morten Wivestad fra KeyPass. Storklubben har fulgt unggutten over en periode.
– Det er alltid fint når folk er på kamp og ser på meg. Nå ser jeg bare frem til de neste kampene her. Fotball er ferskvare, og man vet aldri hva som skjer. Det som skjer, det skjer, sier talentet til Eurosport etter kampen.
– Jeg skulle gjerne gjort enda mer bra, men man kan vel ikke være annet enn fornøyd med to mål.
Kampen endte med 3-1-seier for Glimt og to flotte Evjen-scoringer.

– Hans fremtid ser fin ut

Bodø/Glimt hovedtrener, Kjetil Knutsen, er klar over interessen fra Manchester City.
– Håkons fotballframtid ser fin ut, den. Han er i Glimt nå, og jeg tror fotball-livet handler om å konsentrere seg om å bli bedre hver eneste dag. Så kommer ting når tiden er inne for, og det styrer ikke vi, med hva disse klubbene ønsker å få til, og hvor mye kroner som legges på bordet og så videre, sier han.
– Hva tenker du om steget opp til Manchester City?
– Nei, det er et for stort steg. Men City er en klubb som henter spillere langsiktig, så jeg forventer at det blir noen mellomsteg før han eventuelt skal dit, sier Knutsen.
Se intervju med Kjetil Knutsen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Piruett-scoring

Rett før pause sendte Glimt-keeper Ricardo i vei en lang pasning fremover i banen, og Evjen fikk med seg ballen i fart. 19-årignen dro først av én Godset-spiller, før han tok en piruett forbi en annen. Unggutten valgte selv å gå for skuddet, og la den like greit mellom beina til keeper Morten Sætra til 1-0 for Glimt.
Etter en snau time scoret unggutten sitt andre mål for kampen da han skar inn fra sin høyrekant og mottok ballen på om lag 16 meter. Relativt upresset fikk han prikket ballen til venstre for Godset-keeperne og i nettmaskene. Den målgivende pasningen ble servert av 20 år gamle Fredrik Bjørkan, som også har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen.
– De to som kombinerer der er nok noen av de som talentspeiderne ønsker å kartlegge. Det er aldersbestemte landslagsspillere i Evjen og Bjørkan, sier Eurosports kommentator Kenneth Fredheim etter Glimts andre scoring.
Evjen står nå med seks scoringer i Eliteserien så langt.
– For en sesong han har. Det har vært en nytelse å følge nordlendingens utvikling gjennom samfulle 16 Eliteserie-kamper. Han spiller med selvtilliten klistret utenpå drakten, sier ekspert Tor Ole Skullerud.
Se intervju med Evjen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

God Godset-start

Strømsgodset var det beste laget ut fra startblokkene. Med fem nysigneringer fra start la drammenserne press på Bodø/Glimt, og kom til flere brukbare muligheter. Moses Mawa, Mikkel Maigaard og midtstopper Duplexe Tchamba hadde begge hver sin sjanse før pause, men maktet ikke få ballen i mål. Rett før hvilen fikk de seg altså en trøkk med Evjens første mål for dagen.
Glimt var giftige på sine kontringer, slik de stort sett alltid er. Også i den andre omgangen var hjemmelaget tidvis dominerende. Likevel var det altså Glimt som fikk det neste målet da Bjørkan spilte opp Evjen på 16 meter. Pang, og 2-0.
Godset prøvde så godt de kunne å få med seg poeng fra kampen, og etter hvert reduserte debutant Moses Mawa til 1-2.
Det hjalp imidlertid lite. Bare noen minutter senere scoret nemlig Amor Layoni 3-1 for Glimt og fastsatte sluttresultatet.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55