Mandag meldte Eurosport at stjerneskuddet Håkon Evjen nærmer seg en overgang til nederlandske AZ Alkmaar etter sesongen. Det skjer etter at klubben skal ha takket nei til et bud på om lag 20 millioner før overgangsfristen gikk ut. Han var i Nederland mandag.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Tirsdag kommer nyheten om at også Amor Layouni kan være på vei ut. Avisa Nordland var først ute med opplysningene.
Det har vært litt forvirring rundt når overgangsvinduet i Egypt stenger. Flere datoer er meldt. Ifølge FIFAs egne sider stenger det 20. oktober, men det skal være endret i etterkant og stenge i dag.
Eurosport kjenner til at Amor Layouni er i Egypt med sin agent for å forhandle ferdig en overgang. Layouni har kontrakt med Glimt ut 2020, men kan nå forsvinne fra den gulljagende klubben.
Men etter det Eurosport erfarer, skal dialogen mellom de to klubbene nå ha satt seg fast. Glimt skal kreve opp mot 15 millioner kroner, noe den egyptiske klubben ikke er villig til å strekke seg til.
– Det må være en fantastisk fjær i hatten for Glimt. Det er en spiller som hadde en ganske dårlig CV og var relativt ukjent, som ikke hadde levert på toppnivå, og litt senere kan man få 10-12 millioner. Da kan jeg ikke begripe annet enn at de må selge. Det er fantastisk arbeid, og selger man ikke nå har man svært god økonomi, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Mandag uttalte sportslig leder Aasmund Bjørkan følgende om Layouni til Eurosport:
– Da han debuterte og scoret på landslaget nå sist, merket vi et oppsving i interessen rundt ham. Det er ikke en uventet mekanisme når en spiller gjør det bra på landslaget. Da blir du lagt merke til.
På spørsmål om opplysningene om Layouni og Egypt stemmer, svarer han følgende tirsdag:
– Min eneste kommentar er at det er spennende dager, og så får vi se hva som kommer ut av dette her når støvet har lagt seg.
– Den kommentaren gjelder både ham og Evjen, tilføyer han.
Denne sesongen har kantspilleren ti scoringer og fem målgivende, og nylig debuterte han for Tunisias landslag med mål der også.
– Jeg skjønner at det kan svekke Glimt på kortsiktig i kampen om medalje. Samtidig sa vel Kjetil Knutsen om Håkon Evjen at de har god dekning i den posisjonen, og da må vel det gjelde Layouni også. Så selg, slå dere på brystet og kjemp om Europa-plassene og medalje, sier Jonsson.
Søndag var Layouni frustert etter den ville kampen mot Stabæk.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03