• Se Brann - Bodø/Glimt mandag 28. oktober på Dplay, Eurosport Player og MAX klokken 19.00! Skaff tilgang her.
Bodø/Glimt - Mjøndalen 0-0
Både Odd og Rosenborg hadde tapt poeng i sine kamper tidligere i runden, og dermed fikk Glimt en gyllen mulighet til å øke forspranget ned til konkurrentene om sølvmedaljen hjemme mot tabelljumbo Mjøndalen.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Men det ble en frustrerende kveld for de gule og svarte. De styrte showet og kom til mer enn nok sjanser til å stikke av gårde med alle poengene, men klarte aldri finne veien gjennom et smart og hardtarbeidende Mjøndalen-forsvar og til nettmaskene.
Med seier kunne nordlendingene leder med seks poeng ned til Odd på tredjeplass. I stedenfor står de med 49 poeng, mens Skien-laget har 45. Rosenborg følger på fjerdeplass med 41 poeng.
Opp til serieleder Molde har Bodø/Glimt nå syv poeng.
– Det er dere som hele tiden har pratet om gullet. Vi har tatt utrolig mange poeng, utviklet et ungt og fremadstormende lag. Molde er ekstremt voksne og gode, og vi er ikke helt der, men fornøyde med utviklingen vi har hatt og vist, sier hovedtrener Kjetil Knutsen.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen var naturlig nok mer fornøyd.
– Vi var heldige flere ganger, og de flytta beina fort, men hadde en plan og lyktes med det. Det er vi naturligvis fornøyde med, sier Hansen.
Les også: Pratet med dommeren før kampen for å slippe gult kort – dette sa han.

Unggutt imponerte

18 år gamle Viktor Boniface fra Nigeria viste seg fram ved flere anledninger i det som var hans første kamp fra start for Bodø/Glimt, etter at han kom til klubben forrige vinter. I sesongoppkjøringen, for syv måneder siden, pådro unggutten seg en korsbåndsskade om har holdt ham utenfor fotballbanen siden.
Mot Mjøndalen var han frisk, og viste ferdigheter ved flere anledninger.
– Dette er en spiller som kommer til å slå godt fra seg. Han ser ut til å være sterk i mottaket, fysisk og allerede god relasjonelt. Det er imponerende etter så kort tid i Norge. Han ligger hele tiden og hugger etter sjanser, og det blir farlig når han er involvert, sier Joacim Jonsson, og fortsetter:
– Husk at det bare er syv måneder siden han skadet korsbåndet sitt. Han kom tilbake på rekordtid, og ser ut som en diamant.
Daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, forteller at de i klubben har stor tro på angrepsspilleren.
– Man kan se at det er en farlig spiller. Vi har stor tro på ham for fremtiden, sier Thomassen, om spilleren som ble byttet ut i det 82. minuttet.
Se høydepunktene fra kampen her!

Dominerte

Bodø/Glimt var favoritter på forhånd, og la igjen respekten for tabelljumo Mjøndalen i garderoben. Bare tre minutter inn i kampen smalt dagens Glimt-spiss Boniface ballen i stolpen.
Et kvarter inn i kampen kom de gul/blå seg til en ny storsjanse da kombinasjonene satt fint mellom nevnte Boniface og Håkon Evjen. Førstnevnte fikk skyte fra nært hold, men traff dårlig og skjøt et stykke over mål. Rett etterpå noterte 18-åringen seg for sin tredje store målsjanse da han styrte et skudd fra Jens Petter Hauge i retning mål, men keeper Julian Faye Lund reddet fint og fikk ballen ut til hjørnespark.
Med åtte minutter igjen til pause satte hjemmelaget ballen i nota ved Ulrik Saltnes, men da valgte dommer Tommy Skjerven å annullere målet på grunn av behandlingen som keeper Faye Lund fikk.
Også etter hvilen fortsatte Glimt-dominansen. Mjøndalen lå lavt, og hjemmelaget spilte mye rundt motstanderens 16-meter mens Glimt-keeper Ricardo Friedrich lenge hadde en rolig dag på jobben. Patrick Zinckernagel og Vegard Bergan hadde hver sin ålreite mulighet til å sende Bodø-laget i ledelsen.
I det 71. minuttet fikk Mjøndalen sin store målsjanse på en heading fra Alexander Betten Hansen etter et Joackim Olsen Solberg-frispark. Like etterpå var Boniface nære igjen på en heading etter corner.
– Han har gjort alt riktig denne kampen, bortsett fra å få ballen i mål, uttalte Eurosports kommentator Asbjørn Myhre etter muligheten.
Glimt presset på mot slutten, men klarte aldri finne veien til nettmaskene. Dermed ble det bare ett poeng, i en kamp der de fleste hadde hjemmelaget som ganske klare forhåndsfavoritter.
  • Se Brann - Bodø/Glimt mandag 28. oktober på Dplay, Eurosport Player og MAX klokken 19.00! Skaff tilgang her.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55