• Se Ranheim – Bodø/Glimt søndag 18:00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 3 - sikre deg tilgang her!
Tirsdag kveld kom bekreftelsen på at Amor Layouni ble solgt for omlag 15 millioner kroner til egyptiske FC Pyramids. Når Eurosport.no snakker med Aasmund Bjørkan dagen etterpå, forteller han at det var vanskelig å ikke selge super-svensken.
– Vi hadde i utgangspunktet ikke lyst til å slippe noen av våre spillere, i og med at vi ligger der vi ligger. Men når denne muligheten dukker opp, så mener vi at det var et riktig salg, sier han.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Layouni var nemlig en man gjerne skulle beholdt i gullkampen som venter Bodø-laget utover høsten. Men forholdene ville det annerledes, forteller Glimts sportssjef.
– Fotballivet er litt sånn at ting plutselig kan skje. Han kunne blitt skadet i morgen, og når en mulighet som dette dukker opp, så føler jeg det hadde vært uansvarlig av klubben å ikke selge.
Les også: Erkjenner at klubben må satse på unge spillere

– Budet reflekterer verdien

Etter Eurosports opplysninger, mottar altså Glimt rundt 15 millioner for svensken. Det i seg selv er store summer i Bodø. I tillegg klaffet mye annet. Layouni selv var svært lysten på eventyret i Egypt.
– Både for spiller og for klubb så er dette riktig, selv om vi selvfølgelig gjerne skulle hatt han med siste åtte kampene.
– Når det kommer et bud som reflekterer spillerens verdi og spilleren ønsker det selv, følte vi det ble riktig denne gangen.
Bjørkan vil ikke svare konkret på hvordan forhandlingene med den egyptiske klubben var, men kan si følgende om kravene Glimt satte økonomisk:
– Vi var veldig tydelige... Det (overgangssummen) er et moment i diskusjonen med den andre klubben. Hvis det skulle skje noe rundt Layouni, så måtte alle parter være fornøyde.
Les også: Forbauset over trenerduoens tilbakemelding

Føler ikke de selger gullmuligheten

Layouni har sammen med Håkon Evjen, diskutabelt vært de to største grunnene til at Glimt har havnet der de nå ligger. Likevel føler ikke Bjørkan at man mister muligheten til å vinne serien fordi Layouni går.
– Amor har vært knallviktig for oss, men så er det sånn at vi har flere gode spillere i Glimt, og det er andre spillere som vil vokse når de får mer spilletid. Tiden vil vise hvordan det går de siste kampene, sier han og legger til en velbrukt frase i Bodø:
– Vi har fokus på at vi skal ta nye steg. Vi har ikke fokus på tabellplassering.
Han mener heller ikke at man har kvittet seg med for mange.
– Det er jo ikke sånn at vi har solgt ti spillere, så vi har et veldig tydelig ønske og fokus på å prestere godt på slutten av sesongen.
Ellers føler sportssjefen at det er på sin plass å snakke varmt om den utviklingen Amor Layouni har hatt hos de gule.
– Amor sin tid i Bodø har vært et eventyr. Utviklingen han har hatt og stegene han har tatt har vært fantastiske. Han har debutert på landslaget, scoret for Tunisia og gått fra å være en som ikke stod fulle kamper til en som er god i 90 minutter. Han har blitt en av de med mest målpoeng i Eliteserien. Han har kommet inn med en utrolig flamme og det har vært utrolig gøy å følge han i disse årene.
Det har ikke lyktes Eurosport.no å få en kommentar fra Layouni selv.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55