Glimt sikret medalje – Odd og Rosenborg henger på

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 24/11/2019 klokken 21:05 GMT+1

Kampen om sølv- og bronsemedalje er fortsatt levende og blir ikke avgjort før i siste serierunde.

Glimt, Odd, Rosenborg

• Se siste runde av årets Eliteserie neste søndag kl. 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Det var tett i toppen og flere lag kjempet om de to medaljeplassene under seriemester Molde.
Til pause ledet Viking over Rosenborg, Odd ledet over Tromsø og det var 0-0 mellom Glimt og KBK. Noe som betydde at både Odd og Glimt hadde 52 poeng og var sikret medlaje, mens Rosenborg var utenfor topp fire og kunne ikke få Europa neste sesong.
Men ting skulle endre seg i andre omgang. Bodø/Glimt scoret to mål og sikret tre poeng, noe som betyr at de er sikret medalje med 54 poeng. Men om det blir sølv eller bronse, må avgjøres i siste runde. Odd vant 2-1 mot Tromsø og tok også tre poeng og ligger to poeng bak Glimt. Men siden Rosenborg sikret ett poeng og står på 49 kan også de få medalje neste runde.

Rosenborg henger med i en tynn tråd

Viking - Rosenborg: 2-2
Av lagene i toppen var det Viking som scoret det første målet. Johnny Furdal banket inn ledelsen for hjemmelaget.
Men etter 35 minutter satte Rosenborgs David Akintola inn utligningen. Han fikk pasningen av Samuel Adegbenro og banket den inn i nettet bak Viking-keeper Iven Austbø.
Fem minutter senere var Viking nær ved å ta ledelsen igjen, men skuddet ble reddet av Andre Hansen. Men kort tid etterpå kom scoringen. Benjamin Källman ble spilt gjennom av Johnny Furdal og satte den iskaldt inn i Viking-målet.
Kun syv minutter inn i andre omgang utlignet Rosenborg igjen og denne gang var det Alexander Søderlund som satte innn mål for bortelaget.
Se høydepunktene fra kampen her:

Glimt sikret medalje

Bodø/Glimt - Kristiansund: 3-0
Etter 15 minutter ble det ropt på straffe etter at Erlend Dahl Reitan ble felt innenfor 16-meteren, men dommer Døvle var meget usikker og dømte til slutt corner til Glimt. Noe hverken spillerne eller fansen var særlig fornøyd med.
Rett før timen var spilt kom den første scoringen og det var hjemmelaget som kunne juble. Håkon Evjen ble spilt gjennom av Ulrik Saltnes og satte ballen enkelt til side for KBK-keeper Sean McDermott.
Og med 20 minutter igjen økte Saltnes ledelsen til Glimt. Han fikk pasningen av Marius Lode og sendte Glimt enda nærmere sølvmedalje. Erlend Dahl Reitan la på til 3-0 to minutter på overtid og sørget for at Glimt er sikret medalje.
– Jeg kjent at jeg ble nesten litt rørt når det plutselig gikk litt opp for meg. Jeg er litt tom for ord, sa målscorer Saltnes til Eurosport etter kampen.
– Det er en grei førsteomgang. Så har vi sjansen til å score, men så gjør vi det ikke også synes jeg vi får to for enkle mål imot og det ødelegger kampen, sa Flamur Kastrati etter kampen.

Ny Børven-scoring

Odd - Tromsø: 2-1
To minutter før pause tok hjemmelaget ledelsen og hvem andre enn selveste toppscoreren. Torgeir Børven vant hodeduellen inne i feltet og stanget inn kampens første mål.
Etter timen spilt økte Odd ledelsen ved Fredrik Oldrup Jensen. Han fikk ballen på bakerste og satte den enkelt i mål.
Med 10 minutter igjen ble det dømt straffe til Tromsø etter en takling av Ruud. Straffen ble reddet, men Magnus Andersen satt returen og sørget for Tromsøs første mål. Men det var Odd som stakk av med seieren.
– Det er veldig deilig. Det er dessverre ikke hver dag jeg har scoret, så det er moro at det er i en sånn viktig kamp. Vi får ta med oss det, sa Oldrup Jensen til Eurosport etter kampen.
Molde, som ble seriemester allerede forrige runde, sikret seieren 4-2 mot Vålerenga.