Hedret avdøde Arild Berg med seier i toppkampen: – Godt å gi noen et lite høydepunkt

Sondre Skandsen

Oppdatert 30/06/2019 klokken 20:09 GMT+2

Bodø/Glimts seier i toppkampen over Odd betydde mer enn bare tre poeng og 2. plass i Eliteserien.

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt – Odd 3-0 (1-0)
Aspmyra/Oslo (Eurosport.no)
Eliteseriens kanskje største overraskelseslag denne sesongen, leverte varene i toppkampen mot Odd. Det var Håkon Evjen som startet det hele, da han bredsidet inn 1-0 på et perfekt innlegg fra Amor Layouni før hvilen. Ballen så på reprisene ut til å være ute, selv om kameravinkelen ikke var ideell. Odd-spillerne protesterte kraftig til dommer, men fikk ikke gehør.
Etter sjanser begge veier, var det hjemmelaget som klarte å omsette sine sjanser. Etter 70 minutter fikk Morten Ågnes Konradsen pirket ballen videre til Ulrik Saltnes som enkelt satte 2-0. 3-0 kom på tampen etter at Zinckernagel tråklet seg inn til feltet og avsluttet på lekkert vis i det lengste hjørnet.
– Alt i alt er dette en fortjent seier, sa Ulrik Saltnes til Eurosport etter kampen.
Dermed vant Glimt sin første hjemmekamp etter Arild Bergs tragiske dødsfall for en drøy uke siden. Det var markert med både sørgebånd på spillerne, tifo på tribunen og ett minutts applaus på Aspmyra før kampen.
– Glimt-familien er liten. Det er mange som har det vondt akkurat nå, og da er det ekstra deilig å stå sammen og gi noen et lite høydepunkt i hverdagen, fortsetter Saltnes.
– Vi er en liten og tett sammensveisa gjeng. Det synes ekstra godt i stunder som dette. Det er godt at vi slår såpass godt fra oss i en vanskelig tid.
Bodø/Glimt har nå scoret 28 mål på sine første 12 kamper i Eliteserien 2019.
Det var absolutt ikke mangel på Odd-sjanser i kampen, men gultrøyene var kliniske. Ricardo sendte ballen rett i beina på Rashani allerede etter ett minutt, men han fikk en dårlig touch, og det ebbet ut i ingenting. Oldrup Jensen fikk også en mulighet på corner, da han fikk stå helt alene og heade på mål. Ricardo reddet, glapp returen og reddet igjen.
– Vi gjør en god førsteomgang. Andreomgangen blir puslete. Vi greier ikke være farlige, mens de er farlige, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo til Eurosport.
– All ære til Glimt, jeg synes de var veldig gode i 2. omgang, sa en sjeldent ydmyk Fagermo.
Det var glimt som i stedet scoret på flesteparten av sine muligheter. Først ved Evjen etter et perfekt Layouni-innlegg. Så etter lekre kombinasjoner der Saltnes fikk æren av å sette ballen i mål, før Zinckernagel valgte å gjøre alt alene mot slutten og satte den definitive spikeren i kista.
Resultatet gjør at Bodø/Glimt passerer Odd på tabellen og legger seg på 2. plass. Odd ligger nå som nummer tre.