Scoret selvmål da Molde tapte: – Det kunne blitt mer

Sondre Skandsen

Oppdatert 14/04/2019 klokken 20:42 GMT+2

Returen til Aspmyra ble alt annet enn hyggelig for Martin Bjørnbak. Stopperen scoret selvmål, og Molde tapte mot høytflyvende Bodø/Glimt.

Bjørnbak

BODØ/OSLO (Eurosport)
Bodø/Glimt – Molde 3-2
Et sent forsøk på et comeback til tross – Molde ble tidvis trilt ball i hatt med av et formsterkt Bodø/Glimt som på et tidspunkt ledet 3-0. Den siste scoringen kom fra en av Glimts egne. Martin Bjørnbak, som dro fra Bodø til Molde før sesongen, headet ballen i eget nett til Glimts tredje, 20 minutter før slutt.
Da hjalp det lite at Molde reduserte to ganger mot slutten.
– Det var ikke en optimal kamp. De var mye bedre enn oss. Resultatet var flatterende. Det kunne blitt mer enn 3-2 også, sa en tydelig preget Bjørnbak etter kampen.
– Vi er skuffa over prestasjonen i dag. De er hakket vassere enn oss. Prestasjonen er ikke god nok, sier Erling Moe til Eurosport etter kampen.
Glimts første målscorer, Ulrik Saltnes, var et eneste stort glis etter seieren.
– Vi har lært av Mjøndalen-kampen. Det er tydeligvis mulig å score jævlig mange mål på dødball, sier han og ler.
– Det er jo udugelig av oss å gjøre det så spennende. Vi blir litt passive. Men vi drar det i land, og alt i alt er det tre poeng.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):
Glimt gikk nemlig rett på strupen på Molde. Mange eksperters gullfavoritt for sesongen havnet bakpå allerede etter 21 minutter. En perfekt slått corner fra Layouni havnet på hodet til Ulrik Saltnes. Headingen suste forbi Linde i Molde-buret til 1-0.
Syv minutter før hvilen la hjemmelaget på til 2-0. Bjørnbaks erstatter, Vegard Bergan, fikk stå alene og heade inn kampens andre mål. Molde var i stor trøbbel allerede til hvilen.
Og verre skulle det bli for Erling Moe og co. 3-0 kom på komisk vis da et tilsynelatende ufarlig innlegg ble headet i eget mål av tidligere Glimt-spiller Martin Bjørnbak. Andreas Linde kom ut fra målet sitt og kolliderte med sin egen stopper, og det endte med en gavepakke til gultrøyene; tre mål og tre poeng skulle vise seg å bli igjen i Bodø.
Molde kjørte riktignok på med en sluttspurt. Først ble Ohi felt i 16-meteren av Marius Lode. Spissen tok selv straffen og ekspederte den sikkert til 3-1. Så reduserte Leke James nok en gang like etterpå. Men det ble med 3-2 på Aspmyra. Årets første tap var et faktum for Molde.