Bodø/Glimt - Tromsø 4-0
BODØ / OSLO (Eurosport.no):
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
– Bodø/Glimt har vært gode i dag, men Zinckernagel har vært helt der oppe, mente Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.
Han ble også kåret til banens beste.
– Vel fortjent, kommenterte Eriksen.
Dansken var selv en lykkelig mann etter oppvisningen.
– Det føles fantastisk. Vi kunne vunnet 6-, 7- eller 8-0. Vi finner tilbake til «basic», og jobber steinhardt for hverandre. Vi mister ballen noen ganger, men vinner den igjen og kommer oss til store sjanser, sier Zinckernagel til Eurosport.
Allerede i forkant hadde Bodø/Glimt lagt opp til å terge rivalen. På flyplassen hang det bannere som ønsket lillebror velkommen til byen.
Og de gulkledde fikk en drømmestart på kampen. Allerede etter litt over minuttet stormet Philip Zinckernagel i bakrom etter pasning fra Håkon Evjen, og vakkert chippet han inn 1-0 over føttene på Gudmund Kongshavn.
(Artikkelen fortsetter under):
Så var det AZ-klare Håkon Evjen sin tur. Erlend Dahl Reitan kom frem fra sin backposisjon, og inne i feltet kunne unggutten bredside inn dobling.
Noen minutter før hvilen kunne også Zinckernagel gjort seg til tomålsscorer, da han på et frispark sendte ballen avgårde så den kysset krysstanga på feil side.
For bare andre gang siden 16. mai fikk Vegard Leikvoll Moberg starte en kamp, og det attpåtil som spiss. Han takket for tilliten ved å sette inn 3-0 etter timen.
– I dag var det ikke et mål for mye. Vi kunne vunnet mer.
Overkjøringen var allerede et faktum, og det kunne vært mer. Tomålsscorer skulle imidlertid Zinckernagel bli i det 64. minutt. Det var fullstendig lekestue på Aspmyra, og dansken dunket ballen i nettet fra sin posisjon på bakre stolpe.
(Artikkelen fortsetter under):
Hjemmelaget fortsatte å true på hver eneste overgangsmulighet, og tok som oftest raskeste veien til mål.
Nærmest for Tromsø kom Jostein Gundersen med et stolpetreff og en sjanse ved Fitim Azemi, men det meste handlet om hjemmelaget søndag kveld. Bare noen tigersprang av Kongshavn hindret at seieren ble enda større.
Tromsø har gått poengløse av banen i tre strake kamper.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55