Laget er på Marbella, der de søndag møtte russiske FC Kranodar til kamp. Det endte med 1-0-seier etter scoring av Erling Knudtzon, servert av Kristoffer Haugen.
Eurosport får en prat med Stavrum, som smiler om kapp med sola nede i Spania.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er utrolig flotte forhold her. Fine baner, veldig gode fasiliteter, godt sommervær. Det er ingenting å sette fingeren på, det er ingen surmuling, maten er bra, hotellet er topp og ikke minst har kvaliteten vært veldig bra. Man ser at folk blir våryre av å være her nede, melder Molde-lederen.
De blå var laget å slå i fjor, og det blir de også i år. Alle vil senke seriemesteren. I Trondheim ruster et svært så revansjesugent Rosenborg voldsomt opp, med blant annet Kristoffer Zachariassen, Dino Islamovic og Per Ciljan Skjelbred inn portene.
– Rosenborg er alltid den vanskeligste og farligste, og respekten er der. Men så er de også det artigste laget å slå. I hvert fall for oss, fastslår Stavrum.
Likevel understreker han at de konsentrerer seg om seg selv, og at de vet at det som holdt til gull i fjor, neppe er godt nok kommende sesong.
– Vi skal bli ti prosent bedre i alt. Det vi gjorde i fjor blir ikke bra nok, da tar de andre oss igjen. Derfor tar vi for eksempel tre leirer i år, i stedet for to. Vi håper det bidrar til å løfte hele laget de få prosentene som gjør at vi fremdeles holder RBK bak oss, sier han og legger til:
– Vi skal angripe et nytt seriemesterskap og Europa-plass i sommer. Det er en plan vi har lagt for å bli hakket bedre hele veien. Optimalisere alt. Vi har også ansatt en ernæringsfysiolog, som skal ta seg av den biten. Vi prøver å legge alle ting til rette rundt laget, og prøver etter beste evne å justere opp litt i alle faser.
Det har også vært noen bevegelser i spillerlogistikken. Eurosport meldte lørdag at Daniel Chima Chukwu er solgt til Kina, mens kaptein Ruben Gabrielsen fikk proffdrømmen oppfylt med en overgang til Frankrike. Inn er spillere som Marcus Holmgren Pedersen og John Kitolano kommet, i tillegg til at de har forlenget med Etzaz Hussain som lenge så ut til å være på vei vekk.
– Kommer det flere inn?
– Det holder vi på å sondere på leiren, om vi trenger noe mer. Vi fikk jo tilbake Etzaz, som fylte hullet på midten. Så har vi hentet to unge backer som vi skal utvikle til å bli gode, internasjonale spillere. Det er kjempetalenter, med fart. Det er akkurat som vi ønsker det i vår modell, å hente yngre spillere og gjøre dem klare for å dra ut. Det er litt i vår måte å tenke utvikling på, sier Stavrum.
Blant annet har han tidligere bekreftet til Eurosport at det har vært bud på Leke James. Det kom fra Tyrkia, og ble kontant avslått som «totalt uinteressant».
– Er det noen pågang på deres spillere?
– Vi er veldig rolige på den troppen vi har pr i dag. Det kan selvfølgelig skje endringer frem mot april, men vi ønsker virkelig å beholde dem vi har nå. Vi ser at vi begynner å få et veldig godt lag etter hvert. Vi har ikke noe ønske om å selge noen av våre spillere.
Det største spørsmålet rundt Moldes tropp gjennom vinteren, er hvordan laget planlegger å erstatte svært så viktige Ruben Gabrielsen i hjertet av forsvaret, spesielt med tanke på kampene i Europa.
– Vi er veldig trygge på det vi har. Vi hadde en langsiktig plan med Stian Gregersen, da vi leide ham ut til Sverige. Han er faktisk vår mest ettertraktede spiller nå, og var på vei ut før vinduet stengte i Europa. Det er en spiller som har utviklet seg veldig i Sverige, og som har en fart som faktisk er bedre enn Ruben. Det er en kjempespennende midtstoppertype, som er høy og sterk og har internasjonal fart. Det må vi ha.
– Så det er en mann å se opp for kommende sesong?
– Vi tror Stian kommer til å gjøre en kjempejobb for oss, fastslår Stavrum.
PS! I en annen kamp søndag vant Viking 3-2 mot Jerv, etter scoringer av Johnny Furdal, Harald Nilsen og Yldren Ibrahimaj.

Kastrati etter hat trick: – Jævlig sexy

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03