• Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang her!
Sarpsborg 08 - Kristiansund 0-1
Sarpsborg 08 har ikke vært bortskjemt med mål denne sesongen, og nok en gang ble det en kamp hvor nettmaskene spilte kostbare i Østfold.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

Tilfeldig scoring

Etter å ha dominert mesteparten av den første omgangen var det bortelaget som satte kula i mål, etter rotete forsvarsspill. En klarering gikk rett i ryggen til en egen spiller, og ballen lå til rette for Henrik Gjesdal, som sendte kristiansunderne i føringen etter hvilen.
– Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg løper nå rundt inne i feltet, så dukker ballen opp foran meg og jeg prøver bare å sette ballen i mål. Slik beskriver matchvinneren sin scoring.
Se høydepunktene her:
At Sarpsborg 08 ikke fikk ballen i mål var smått utrolig. Etter å ha skapt mange sjanser i første omgang fikk de noen enorme muligheter også i den andre uten at det ble noen uttelling i målprotokollen.
– Vi skaper mye i dag, men scorer ikke mål, og da må man regne med at motstanderen kommer seg til noe, og det gjorde de, sa en skuffet Geir Bakke.
Nå har målene uteblitt for Østfold-laget hele sesongen og de har fortsatt ikke scoret mer enn ett mål i en eneste enkeltkamp. Det tar ikke motet fra Bakke av den grunn.
– Vi må se på prestasjonen. Det er veldig mye bra her ute, og nesten uansett hva man sier som trening her nå så blir det galt, sa Bakke og fortsatte:
– Det som er viktig er at vi produserer mer sjanser enn motstanderen i nesten hver eneste kamp og det må vi fortsette med. Så må vi bare gnuge på for å score på trening og omsette det i kamp.

– Har litt marginer

Der hjemmelaget presset på for en utligning fikk Kristiansund også noen gode kontringsmuligheter, men det var ikke flere mål å juble for.
Dermed ble det 1-0 til Kristiansund, som kunne juble for sin fjerde seier i år.
– Vi hadde litt marginer i første omgang og det er klart at Sarpsborg er jevnt over farlig i hele kampen, men jeg synes vi gjør en taktisk sterk bortekamp. Vi ofrer tenner og hoder i egen boks, og plutselig fikk Henrik en sjanse og da satt vi den. Det er utrolig deilig å stå igjen med seier i dag, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.
For det ene målet var alt som ble scoret i kveld. Dermed har Sarpsborg 08 kun syv poeng og en målforskjell på 5-6 etter syv spilte kamper. Kristiansund klatrer derimot opp på en femteplass med 13 poeng.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22