• Se Sarpsborg 08 - Vålerenga mandag 16. september kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og MAX. Sikre deg tilgang her!
Siden 25. mai har ikke Vålerengas Jonatan Tollås Nation vært å se på banen for de blåkledde. Han har slitt med en skade i kneet, som har holdt ham ute av spill.
Til Eurosport forteller han at i slutten av forrige uke gjennomgikk en operasjon på kneet, men mener det vil bli en stund før han er klar for fotballen igjen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg har prøvd å la vær å ta smertestillende noen timer og det har gått fint, så jeg tror smertene er borte. Men det kommer nok fort til å ta noen måneder før jeg kan spille fotball igjen, sier han til Eurosport.
Han forteller videre at det var en slitasje i brusken i kneet som var årsaken.
– Operasjonen var på en måte siste utvei, vi håpte at det skulle lege seg selv, men det er lite blodsirkulasjon i kneet og spesielt i brusken. Så det er veldig sjeldent at det leger seg selv, uten at jeg skal påta meg noen doktorrolle. Men det hadde hvert fall ikke blitt så mye bedre på de tre månedene, så da besluttet vi at det var best å gå inn å pusse litt på brusken. Så nå skal det være bra igjen kanskje til slutten av sesongen eller starten av neste, forteller 29-åringen.
– Var det en nedtur for deg at det ble operasjon?
– Jeg har gått såpass lenge uten at det har blitt bedre så når det var kommet dit, så var det egentlig en opptur å få gjort noe. Å få gjort et tiltak, istedenfor å gå å håpe på at det skal bli bedre og at det ikke blir det.
Nå gjenstår det å se hvor lenge midtstopperen blir ute. Han forteller at de ikke har noen klare prognoser for det og må ta tiden til hjelp.
– Man må se det litt an og styre belastningen. Kanskje jeg kan begynne å trene litt fotball om en måned eller to, så må jeg bare teste hvor mye jeg og kneet tåler. Også får vi ta det derfra, vi har ikke noen veldig klare prognoser fremover, vi må ta det litt som det kommer, sier han.
Vålerenga spilte 1-1 mot Rosenborg i søndagens kamp og ligger på en sjuendeplass i Eliteserien etter 20 spilte kamper. Nå venter en landslagspause før Vålerenga møter Sarpsborg 08 mandag 16. september kl. 19.00. Se Sarpsborg 08 - Vålerenga på Eurosport Player. Dplay og MAX. Sikre deg tilgang her!
Se hele intervjuet med Tollås Nation her:
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05