• Se Brann - Mjøndalen fredag 5. juli kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss 1. Sikre deg tilgang her!
BERGEN (Eurosport.no):
– Vi ønsker å være en toppklubb og da blir forventningene deretter, så vil vi jo selvfølgelig prestere slik at de blir fornøyd.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Det sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport. I likhet med alle andre som har vært på lagets hjemmearena i år har han registrert at det har vært tendenser til misnøye hos et hjemmepublikum som ønsker å bli underholdt.

Tallenes klare tale

Fasit så langt i 2019 er som følger: Gilbert Koomsons 1-0-mål mot Lillestrøm gjorde at Brann unngikk å notere laveste antall scoringer på de første syv hjemmekampene på 31 år. 1988 var sist Brann scoret bare 6 på de 7 første kampene, i år er altså tallet 7 – ett i snitt per kamp.
Kontrasten er stor til 2017: For to år siden hadde Brann hele 22 scoringer på de syv første hjemmekampene. Samtidig slipper bergenserne inn mål i nesten hver eneste kamp: I 10 av de siste 11 i Bergen har rødtrøyene gått av banen med baklengs.
Brann har også gått 16 seriekamper på rad uten å score mer enn to mål, og har ikke vunnet én seriekamp med mer enn ett mål siden 28. serierunde i fjor (3-1 hjemme mot Strømsgodset).
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Misnøye fra spillerne

Misnøyen har også kommet til syne via uttalelser fra nevnte Koomson og Daouda Bamba, men det er lite som tyder på at Brann-treneren kommer til å endre kurs.
– Kan du være mer offensiv i tilnærmingen?
– Jeg syns vi har vært veldig naive og romantiske og spilt med altfor stor risiko. Å slippe inn fire mål mot Ranheim... jeg tenker heller at vi må få fundamentet på plass igjen slik vi gjør når vi er på vårt beste, både defensivt og offensivt. Akkurat nå er det tilbake til ABC, sier Nilsen.
Det er uttalelser som bekymrer Bergens Tidene-kommentator Anders Pamer:
– Det overrasker meg ikke at han har den holdningen, men da vil jo gapet mellom hvor han føler at skoen trykker og hvordan folket han representerer føler skoen trykker - bare øke.

Kjempealvorlig for Nilsen

Før han følger opp:
– Jeg syns det er kjempealvorlig for jeg opplever veldig ofte at folk som går på stadion ser en fotballkamp har en helt annen oppfatning enn det treneren har. Fotball handler om å underholde, det sliter Brann med. Det er derfor de ser Eurosport og leser Bergens Tidene. Det handler ikke om penger eller taktikk, men å gi folk glede og å ha det gøy, se en fotballkamp fordi du nyter det – når du ikke klarer å levere det så har du et kjempeproblem, sier Pamer til Eurosport.
«Med en angrepsrekke til 20 mill forventes det mer. Det blir stadig færre på stadion og de som faktisk er der er ikke veldig imponert over spillet, for å si det mildt» skrev Brann-blogger Doddo i BT i forrige uke.
Det var etter seieren mot Lillestrøm, der det var 9523 solgte billetter, men neppe mer enn 6-7000 inne bak portene.
Brann-supporterens oppfatning deles av mange i Bergen. «Tafatt, treigt, defensivt, feigt og forsiktig» er blant beskrivelsene som går igjen hos bergenserne om Branns hjemmeform. Det merkes på innboksen til journalistene i podcasten Ballspark, forteller Pamer.
– Det er hvem som skal være den nye treneren etter LAN og hva som må til for at han skal få sparken. De pakker det ikke inn, så det er mange henvendelser rundt det.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Nilsen fredet – enn så lenge

Men foreløpig sitter Lars Arne Nilsen trygt.
– Brann-styret kommer ikke til å røre Nilsen nå, og det er det heller ingen grunn til. De ligger på fjerdeplass i serien, har heng på gullstriden og skal ut i Europa. Men fortsetter denne trenden er det negativt, mener Pamer.
At spillere som Bamba går så kraftig ut i media er heller ikke positivt for Nilsen.
– Det er noe riktig i det han sier, de har en stram spillestil, og jeg tror at en god del av spillerne ønsker å spille en annen type fotball – det er helt klart en del av denne lapskausen her.
– Er det en gryende misnøye i garderoben, slik du ser det?
– Det er alltid misnøye i en garderobe og den vokser i Brann akkurat nå, i takt med at de spiller dårlig, og det er skummelt for treneren på sikt, avslutter Pamer.
Sett denne?
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21