Scanpix

Gapet mellom Lars Arne Nilsen og supporterne: – Det er kjempealvorlig

Gapet mellom Lars Arne Nilsen og supporterne: – Det er kjempealvorlig

04/07/2019 09:49Oppdatert 05/07/2019 12:18

Sju mål på sju hjemmekamper, lav risiko og underholdningsverdi gjør at spørsmålet som stilles i Bergen nå er: Hvor lenge kan Brann leve med å være det minst dårlige laget på Stadion?

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport
  • Se Brann - Mjøndalen fredag 5. juli kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss 1. Sikre deg tilgang her!

BERGEN (Eurosport.no):

– Vi ønsker å være en toppklubb og da blir forventningene deretter, så vil vi jo selvfølgelig prestere slik at de blir fornøyd.

Det sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport. I likhet med alle andre som har vært på lagets hjemmearena i år har han registrert at det har vært tendenser til misnøye hos et hjemmepublikum som ønsker å bli underholdt.

Tallenes klare tale

Fasit så langt i 2019 er som følger: Gilbert Koomsons 1-0-mål mot Lillestrøm gjorde at Brann unngikk å notere laveste antall scoringer på de første syv hjemmekampene på 31 år. 1988 var sist Brann scoret bare 6 på de 7 første kampene, i år er altså tallet 7 – ett i snitt per kamp.

Kontrasten er stor til 2017: For to år siden hadde Brann hele 22 scoringer på de syv første hjemmekampene. Samtidig slipper bergenserne inn mål i nesten hver eneste kamp: I 10 av de siste 11 i Bergen har rødtrøyene gått av banen med baklengs.

Brann har også gått 16 seriekamper på rad uten å score mer enn to mål, og har ikke vunnet én seriekamp med mer enn ett mål siden 28. serierunde i fjor (3-1 hjemme mot Strømsgodset).

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Mjøndalen-spillerne spøker med motstanderen: – Om de frykter oss?

02:12

Misnøye fra spillerne

Misnøyen har også kommet til syne via uttalelser fra nevnte Koomson og Daouda Bamba, men det er lite som tyder på at Brann-treneren kommer til å endre kurs.

– Kan du være mer offensiv i tilnærmingen?

Det er uttalelser som bekymrer Bergens Tidene-kommentator Anders Pamer:

– Det overrasker meg ikke at han har den holdningen, men da vil jo gapet mellom hvor han føler at skoen trykker og hvordan folket han representerer føler skoen trykker - bare øke.

Kjempealvorlig for Nilsen

Før han følger opp:

– Jeg syns det er kjempealvorlig for jeg opplever veldig ofte at folk som går på stadion ser en fotballkamp har en helt annen oppfatning enn det treneren har. Fotball handler om å underholde, det sliter Brann med. Det er derfor de ser Eurosport og leser Bergens Tidene. Det handler ikke om penger eller taktikk, men å gi folk glede og å ha det gøy, se en fotballkamp fordi du nyter det – når du ikke klarer å levere det så har du et kjempeproblem, sier Pamer til Eurosport.

«Med en angrepsrekke til 20 mill forventes det mer. Det blir stadig færre på stadion og de som faktisk er der er ikke veldig imponert over spillet, for å si det mildt» skrev Brann-blogger Doddo i BT i forrige uke.

Det var etter seieren mot Lillestrøm, der det var 9523 solgte billetter, men neppe mer enn 6-7000 inne bak portene.

Brann-supporterens oppfatning deles av mange i Bergen. «Tafatt, treigt, defensivt, feigt og forsiktig» er blant beskrivelsene som går igjen hos bergenserne om Branns hjemmeform. Det merkes på innboksen til journalistene i podcasten Ballspark, forteller Pamer.

– Det er hvem som skal være den nye treneren etter LAN og hva som må til for at han skal få sparken. De pakker det ikke inn, så det er mange henvendelser rundt det.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Runde 14: Glimt-fansens bluss, keeperbytte i VIF og RBKs økonomiske fremtid

01:07:42

Nilsen fredet – enn så lenge

Men foreløpig sitter Lars Arne Nilsen trygt.

– Brann-styret kommer ikke til å røre Nilsen nå, og det er det heller ingen grunn til. De ligger på fjerdeplass i serien, har heng på gullstriden og skal ut i Europa. Men fortsetter denne trenden er det negativt, mener Pamer.

– Det er noe riktig i det han sier, de har en stram spillestil, og jeg tror at en god del av spillerne ønsker å spille en annen type fotball – det er helt klart en del av denne lapskausen her.

– Er det en gryende misnøye i garderoben, slik du ser det?

– Det er alltid misnøye i en garderobe og den vokser i Brann akkurat nå, i takt med at de spiller dårlig, og det er skummelt for treneren på sikt, avslutter Pamer.

Sett denne?

Video - Se det oppsiktsvekkende intervjuet: Bamba om tårene, papparollen og Nilsens «hjernevask»

15:50