Vålerenga - Rosenborg 1-1
I det 21. minutt havnet Sam Adekugbe i en av flere tøffe dueller med RBKs David Akintola, og det endte med en albue som traff VIF-spilleren i hodet.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Han slo meg med vilje. Jeg skjønner ikke hvordan linjemannen, dommeren eller fjerdedommeren ikke ser det. Men det som det er, og vi må bare gå videre, sier Sam Adekugbe til Eurosport.
Vålerenga-backen ble liggende på gresset og ta seg til bakhodet.
– Det er fryktelig unødvendig og stygt, mente Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud, som la til at det skulle vært et soleklart rødt kort.
– Han mistet hodet fullstendig der, Akintola, tilføyde han.
Noen minutter senere var de to i duell igjen, etter at Vålerengas lege først hadde vært borte hos Adekugbe for å sjekke hans tilstand.

Innrømmet hevn

VIF-backen ga Akintola en liten dytt nede ved dødlinja, og han forsvant videre ut av banen og kolliderte med en fotograf bak kortlinjen. Han smalt tilsynelatende hodet inn i trappen bak seg, og fikk tilsyn av legeteamet etterpå.
– Var det hevn da du dyttet ham i veggen?
– Ja, jeg ville knuse ham, sier en ærlig Adekugbe med et smil rundt munnen.
De to duellantene tok hverandre i hånda og ga hverandre en klem etter kampen.
– I den situasjonen skjedde det veldig fort. Vi ga en klem og snakket om det, så det er «no hard feelings», sier Akintola til Eurosport.
Han får se episoden med albuen etter kampen.
– Jeg kjempet hardt for å nå ballen. I situasjonen før dette også ble jeg slått av ham. Det er bare «the emotions» i løpet av kampen. Vi snakket om det er gode venner igjen. Jeg håper også at fotografen jeg traff er OK.
Han deler imidlertid ikke dommer Rohit Saggis innrømmelse av at det skulle vært rødt kort.
– Jeg synes ikke det er rødt kort. Kanskje gult. Jeg er ikke en slik spiller, som får kort. Men som jeg sa, det er masse følelser og vi prøver bare å gjøre det som best for laget.
(Artikkelen fortsetter under):
Ikke lenge etter det igjen ble RBK-kaptein Mike Jensen sendt av banen. Han fikk ballen for langt foran seg og satte inn en fæl takling på tidligere lagkamerat Mathias Vilhjalmson. Det resulterte i direkte rødt kort.
– Det er to strake bein inn i anklene på Vilhjalmson. Det er stygt og det er helt greit å gi rødt, konluderte Skullerud, før han oppsummerte:
– Vi har egentlig fått altfor mye av ting vi ikke vil ha noe av utpå her.
David Akintola ble erstattet av Anders Trondsen i pausen.
– At Akintola får tre kampers karanene

Høyrebackenes aften

Etter pause handlet det mer om fotball.
Vegar Eggen Hedenstad ga Rosenborg ledelsen med et utsøkt frispark snaue ti minutter etter pause.
– Jeg er litt skuffet selvfølgelig. Andreomgang var egentlig litt bedre enn første. Det irriterer meg at vi bruker så lang tid på å komme igang, vi snakket om det før kampen. 1-1 er helt greit her, men vi hadde lyst til å vinne, sier Hedenstad til Eurosport.
For bare fem minutter senere utlignet Vålerenga på et knallhardt kanonskudd av Christian Dahle Borchgrevink. Prosjektilet flakket i luften og satte Andre Hansen ut av spill.
– Det åpnet seg litt plass der til å få touchet fremover i banen og bare dunke til. Litt heldig, men det var deilig, sier VIF-backen som kom inn i første omgang da Amin Nouri måtte gi seg.
I det 68. minutt fikk også landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen sin Rosenborg-debut, da han erstattet Alexander Søderlund.
Selv med ti mann kjørte Rosenborg på for en ny scoring, og skapte to-tre store farligheter etter innlegg og dødballer.
Med åtte minutter igjen av ordinær tid headet Maars Johnsen en god Hedenstad-corner mot mål, men avslutningen ble blokkert.
– Når det ble som det ble er vi veldig godt fornøyde med ett poeng. Guttene viser en fantastisk moral og vilje med 10 mann, sa RBK-trener Eirik Horneland til Eurosport.
(Artikkelen fortsetter under):
Like etter var det en annen spissnykommer som fikk en stor mulighet, men headingen til Mayron George fra god posisjon forsvant over mål.
Ousmane Camara – som har måttet vente på å bli spilleklar – fikk sine aller første minutter i VIF-drakta helt på tampen.
Borchgrevink fikk også en mulighet på slutten med venstrebeinet, men aller nærmest var tidligere Rosenborg-spiller Mathias Vilhjalmson da han på en corner traff stolpen på overtid. Bare ørsmå marginer hindret ham i tittelen som matchvinner.
(Artikkelen fortsetter under):
For Vålerengas del var dette et steg i riktig retning etter den siste periodens svake resultater, mens Rosenborg trolig ser på ett poeng som to for lite i kampen om plasseringene øverst på tabellen.
– Det var elektrisk. Når Klanen stiller opp på den måten der og det er trøkk her, da er det ikke mange arenaer som matcher dette i Norge i hvert fall, sier Borchgrevink.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09