Populære sporter
All sport
Vis alt

Fryktet for karrieren etter vannbøtte-krasj – nå jobber han seg tilbake

Stein-Erik Stormoen

Publisert 10/02/2020 klokken 20:32 GMT+1

Izunna Uzochukwu (28) gjør alt han kan for å komme tilbake etter den langvarige skaden, men vil ikke risikere noe ved å forhaste seg.

Izunna Uzochukwu

Foto: Scanpix

Det er i et større intervju med Aalesunds nettsider at nigerianeren åpner opp om den tunge tiden. I tillegg til å være innom fotballens status i hjemlandet, Odion Ighalo til Manchester United og fortiden i Danmark og Kina, snakker midtbanespilleren om skaden.
Den oppsto på en litt spesiell måte i fjor sommer. Under oppgjøret mellom AaFK og Nest-Sotra på Color Line stadion var han maksimalt uheldig. Bildene viser at han kolliderer med en vannbøtte ved det tekniske området på sidelinjen, og at daværende Nest-trener Steffen Landro kommer ilende til.
Undersøkelsene etterpå ga nedslående resultater. Det ble konludert med røket korsbånd, og dermed ventet mellom åtte og tolv månederutenfor fotballbanen.
– Jeg var redd for at karrieren var over. Skader var ikke noe jeg var vant til. Den eneste skaden jeg kan huske før uhellet var ute i sommer, var på menisken i det venstre kneet. Da var jeg ute en måneds tid. Å plutselig få en skade som skulle holde meg borte fra fotballen i mange måneder var virkelig tøft. Det var vanskelig å akseptere, sier han i intervjuet med aafk.no.
Debuten kom mot Skeid, og han fikk etter hvert flere minutter på banen. Ifølge ham selv var han i ferd med å komme skikkelig i form, da uhellet var ute.
Så tok da også klubben vare på ham, ved å tilby ham en ny kontrakt i november i fjor. Den nye avtalen gjelder ut 2021.
Uzochukwu takker lagkameratene, trenerteamet og familien for støtten, og at det i hverdagen har vært godt å være sammen med laget og føle seg som en del av klubben.
– De har virkelig støttet meg. I tillegg har familien min og kjæresten min støttet meg, spesielt mentalt. Hun har gitt meg styrke og drevet meg framover, sier han og lover at han har mer å tilføre laget.
Håpet og planen nå er å være tilbake for fullt en gang rundt mai eller juni, samtidig som han er klar på at han vil være forsiktig for ikke å få tilbakeslag.
Les hele intervjuet på Aalesunds nettsider her.
picture

Castro lette etter VIF-oppgjøret i terminlista: – Det blir spesielt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame