Populære sporter
All sport
Vis alt

Frustrert VIF-leder: – Skulle ønske det var likt for oss alle

Sondre Skandsen

Publisert 30/08/2019 klokken 18:54 GMT+2

Ousmane Camara har ventet på spilletillatelse i to uker. Det hadde ikke skjedd utenfor Norges fire store byer, mener Jørgen Ingebrigtsen.

Jørgen Ingebrigtsen

Foto: Eurosport

  • Eurosport følger de siste timene med argusøyne med Deadline Day-sending lørdag på Eurosport.no, Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge fra 20.00.
I forkant av kampen mot Haugesund for om lag to uker siden sendte Vålerenga inn papirene til UDI for å få nysignerte Ousmane Camara spilleklar. Guineaneren har fortsatt ikke fått søknaden godkjent.
Det er også derfor Ejukes arvtager foreløpig ikke har vært involvert for hovedstadsklubben. Sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, sier at klubben har gjort det de kan og bare kan vente på godkjennelsen.
– Vi har levert søknader og papirer, det gjorde vi dagen etter han kom. Prosessen i UDI (Utlendingsdirektoratet) tar tid, sier han til Eurosport.
– De har to-tre ukers behandlingstid på søknadene sine. Vi leverte fredagen før Haugesund-kampen, så det er to uker siden i dag. Det er like sannsynlig at han rekker Rosenborg som at han ikke gjør det.

– Konkurranseskjevhet

Han forteller om hvordan han opplever at det er vanskeligere for klubber i de fire store byene i Norge (Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger) å signere spillere fra utenfor EØS.
– De fire store byene i Norge har noe som heter SUA, Senter for Utenlandske Arbeidstakere, og det er en liten hemsko for klubbene i prosessen med spillere fra utenfor Schengen.
– I en mindre by ville man fått behandlet søknaden ganske kjapt, forteller han.
Ingebrigtsen vil gjerne understreke at han ikke er kritisk til selve prosessen eller UDI. Men han synes det er synd at det skal være så store forskjeller på behandlingstid rundt i landet, da det går utover Vålerenga i dette tilfellet.
– Jeg har stor respekt for at andre søkere må få behandlet sine søknader. Det som er litt frustrerende er konkurranseskjevheten. Hvis vi hadde tilhørt Tromsø eller Bodø, så er det mye kortere linjer til politiet og få behandlet disse søknadene.
  • Eurosport følger de siste timene med argusøyne med Deadline Day-sending lørdag på Eurosport.no, Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge fra 20.00.

Etterlyser grep fra NFF

Han synes først og fremst det er synd at enkelte klubber blir rammet av behandlingstid på flere uker rundt registrering av nye spillere, mens andre slipper unna med langt kortere tid.
– Jeg skulle jo ønske at det var likt for oss alle
Da kunne også Ousmane Camara allerede ha fått sin Vålerenga-debut.
– Det hadde vært fint om NFF hadde mulighet til å gi dem en dispensasjon til å spille fram til søknaden var ferdigbehandlet. Da kunne de jobbet under søknadstiden. Skulle den bli avvist, så trekker man den tilbake igjen.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame