Eurosport

Fra Offside-Olsen til Toppscorer-Olsen – fullroses av sjefen

Fra Offside-Olsen til Toppscorer-Olsen – fullroses av sjefen

14/04/2019 10:28Oppdatert 14/04/2019 10:31

I fjor fikk Thomas Lehne Olsen se flagging nesten like ofte som i et gjennomsnittlig 17. mai-tog, noe han også spøkte med selv i feiringen mot Ranheim. Så langt denne sesongen har imidlertid dommerpipen fått en annen lyd.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

– Han er en bra gutt og en bra spiller. En bra «scoregubbe». Han er i god form, og scorer masse mål på trening og i kamper, sier Jörgen Lennartsson til Eurosport.no.

For spissen hans er i målform. Med tre mål på de to første kampene deler han toppscorertronen med Odds Torgeir Børven og Magnus Wolff Eikrem – som for øvrig gjorde noe ingen Molde-spillere har gjort siden Andreas Lund i 1999, da han scoret i de tre første serierundene.

Men det er ikke bare fulltrefferne Lennartsson verdsetter hos spissen sin.

– Han gjør en veldig bra defensiv jobb med sin løpskapasitet, aggressivitet og «smartness». Han er flink til å presse motstandernes midtstoppere på en veldig bra måte. Jeg setter pris på ham for mange scoringer, men også for mange andre gode ting han gjør.

Lehne Olsen selv sier det moro å ha scoret noen mål, men at han ikke tenker nevneverdig på toppscorer-tittelen ennå. Han har lyst til å bygge videre på «en OK start», men hevder han ikke kommer til å ta av – noe også kompisen Aleksander Melgalvis bekrefter at han ikke har gjort.

Se intervjuet. Saken fortsetter under videoen:

Video - Lennartsson fullroser Lehne Olsen før trenerkompis-møtet

02:51

Sto igjen alene

Da Eurosport.no var til stede på treningen denne uken, var Lehne Olsen sistemann av banen. Han skjøt og skjøt og skjøt – de fleste ballene i nettet – mens juniormålvakten pent måtte stå der til han var fornøyd.

– Det er klart, jeg må fortsette å øve på å sette ballen i mål. Man blir aldri god nok til det, så det er bare å terpe.

– Har du gjort noe annerledes nå?

– Noen øvelser er kanskje litt mer kamplikt, men jeg har fokusert veldig mye på å være litt roligere og kaldere foran mål. Det er kanskje den største forskjellen. Det sitter en del i «huggu», og jeg håper jeg klarer å beholde roen.

Forrige sesong ble det en snakkis som ikke var like positiv rundt Moelv-gutten. Offside-fokuset fra i fjor tok han selv fint brodden av gjennom å simulere at han løftet flagget i feiringen av det ene målet mot Ranheim.

– Det kom litt der og da. Vi har lagd sånne GIF-er, jeg har en offside GIF. Det var egentlig bare litt morsomt, neste gang blir det vel helt ute på linja, med cornerflagget og alt, sier han og setter opp et stort glis.

– Fikk du mye tyn for det?

– Ja, det ble jo litt prat på det. Det rørte seg mye på Twitter, og media hadde en egen kavalkade på det. Det var morsomt det. Selv om det var dårlig av meg å fly så mye i offside. Men jeg er ivrig, vettu. Jeg får håpe jeg klarer å være ivrig på riktig side.

Video - Toppscorer-Lehne Olsen er blitt kaldere foran mål

04:02

Møter trenerkompisen - naboens sønn

Ifølge Lehne Olsen har vi ikke sett det beste av Lillestrøm ennå. Foreløpig har han scoret i spill og skrudd en corner rett i mål. Men straffeforsøket mot Stabæk ble bom. Han tar gjerne neste om han blir satt til det.

– Det blir vel opp til Arild (Sundgot). Hvis han vil at jeg skal ta, så tar jeg gjerne. Jeg er ikke alene om å bomme på straffe. Det er bare å være tøff i hodet, og hvis jeg blir satt til å ta, tar jeg.

I neste kamp venter Sarpsborg på bortebane. Det blir en litt ekstra spesiell kamp for Lennartsson. Ikke bare er han god kamerat med trenerteamet, han er også naboen til Geir Bakkes foreldre.

– Det er min nabos sønn, ja, sånn kan man si det, og i tilegg er Geir en god kompis. Han var også min assistent i Stabæk. Jeg kjenner også Tom Freddy (Aune) og (Thomas) Berntsen godt, så det er alltid morsomme kamper. De er et godt lag, med gode spillere og trenere. Så får vi se om vi ikke skal klare å finne på noe for å slå dem, sier Lennartsson – som for øvrig ble 54 år onsdag.

Frode Kippe trente for sikkerhets skyld litt alternativt onsdag. Arnor Smarason er etter det Eurosport.no neppe aktuell til Sarpsborg-kampen heller.

Video - Bernt besøker: Frode Kippe ydmyker Hulsker på treningsrommet

04:45
0
0