22-åringen gikk gradene i Molde, og dro til Notodden midtveis i 2016-sesongen. Flere Eliteserie-klubber hadde ham på radaren da han signerte for Brann i januar.
Han står oppført med 22 mål på 79 kamper, men det har ikke bare vært lett å spille vårsesongen vel vitende om at han står overfor drømmen om spill på øverste nivå nå i sommer.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Det har vært vanskelig, egentlig. Jeg har ikke opplevd det før, og det er nå slik – i hvert fall med en klubb som Brann – at du bare går og gleder deg til å komme i gang. Men jeg har prøvd å være så profesjonell som mulig og ha fokus på det jeg skal gjøre.
– Hvordan synes du at har klart det, da?
– Jeg kunne nok gjort det enda bedre, men det er lett å si det i ettertid. Men det har ikke gått helt som vi har ønsket for klubben eller for meg. Det har vært litt stang ut.
Han har vært på banen i ti kamper denne sesongen, fordelt på fire fra start og seks fra benken. Før sin siste kamp står han med ett seriemål, som kom i forrige runde mot Start. I fjor scoret han ti ganger.
– Jeg har vært i form, jeg, så det er bare det at treneren ikke har valgt å bruke meg. Det er ikke noe mer enn det.
Kritiske røster vil nok hevde at det er et stykke fra en benketilværelse i OBOS-ligaen til spill for et lag på øvre halvdel i Eliteserien. Det har også Hustad selv forståelse for.
– Jeg skjønner at det blir stilt spørsmål rundt det, det er helt forståelig. Men jeg vet hva jeg er god for, og vet hva jeg har levert i OBOS-ligaen. Jeg har spilt bra mot Eliteserie-lag også når vi har møtt det. Jeg er offensiv i hodet og kommer til å dra på trening og kline til fra dag en, sier Hustad og legger til at han er trygg på at han skal ta det steget.
22-åringen forteller at han alltid har sett mye Eliteserie-fotball, men at han naturligvis har hatt et ekstra øye til Brann det siste halvåret.
– Tror du det er mulig å ta en plass på laget?
– Jeg er offensiv i hodet, og skal som sagt bare kline til, så får jeg ta de mulighetene som eventuelt dukker opp.
På spørsmål om han kan beskrive seg selv som spiller for Brann-fansen som kanskje ikke kjenner så veldig godt til ham, svarer han følgende:
– Jeg ser på meg selv som en kraftpakke av en spiss. Jeg er høy, sterk, men har samtidig OK fart også. Jeg er god til å holde på ballen og er også glad i bakrom.
– Det høres jo egentlig ganske komplett ut?
– Hehe, ja. Det får vi nå se på da, sier den høyreiste spissen med et smil, og legger til at han er aggressiv og en type som gir hundre prosent.
Det har ikke vært noen annen dialog mellom ham og Brann siden kontrakten ble underskrevet i januar, annet enn at han fikk beskjed om å møte opp 2. juli. Kontrakten hans går ut etter inneværende måned.
For Notoddens del har sesongen startet tungt. Etter de tolv første kampene ligger de plassert nest nederst med sju poeng. Bare Tromsdalen har færre med sine to, mens Strømmen på kvalikplassen over har åtte.
– Det har vært litt stang ut, men da vi slo Start 3-0 viste vi hva som bor i oss. Får vi ting til å flyte, er vi et bra lag. Jeg håper gutta greier å snu det og at de får en god høst. Jeg unner den klubben alt godt, og jeg kommer til å følge masse med. Jeg håper de klarer seg, og jeg har fått venner for livet her, sier Hustad, som også sender en stor takk til trener Kenneth Dokken.
– Jeg må takke ham for at han turte å satse på meg. Jeg kom hit uten noen særlig CV å vise til, men han ga meg sjansen og kastet meg rett ut i det. Han har hjulpet meg masse, og det er jeg evig takknemlig for. Han fikk piffen litt tilbake i meg, og utviklet meg mye. Det at han turte å gi meg sjansen må jeg være glad for. Han er en bra trener, en fin fyr og er god med mennesker.
Men nå venter selveste Brann, og han har allerede sikret seg en leilighet i Bergen. Derfor er det heller ikke all verden til flyttelass å snakke om.
– Jeg skal egentlig bare ha med meg klær, TV og Playstation, så har det jeg det meste, sier Hustad og gliser.
Hans siste kamp for Notodden venter hjemme mot Strømmen til helgen.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51