• Stabæk - Tromsø ser du mandag 18.55 på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
STABEKK (Eurosport.no):
– Demidov er frisk på trening ser jeg, det er jo en spiller jeg var nære ved å trene i Rosenborg før han dro til Spania og Real Sociedad, sier Janne Jönsson.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
På et bakeri på Stabekk, noen steinkast fra Nadderud, svarer han på spørsmål fra Eurosport om hvem i Stabæk-laget han ser for seg vil være en naturlig bærebjelke framover.
Svensken blir overrasket når han hører at Demidov har vært litt ute i kulda under forgjenger Henning Berg, og at de etter det Eurosport erfarer ikke hadde det beste forholdet.
– Jaså? Det visste jeg ikke, men jeg vet om skadesituasjonen hans og det er en karakterspiller. Men det er viktig at de eldre spillerne vil utvikle seg og bli bedre hele tida, selv om man bare har noen måneder eller halvannet år igjen på kontrakten. Vi må alle dra i samme retning og den følelsen har jeg etter to treninger, han har vært frisk, sier Jönsson.
Saken fortsetter under videoen

Ble forsøkt hentet i 2007

Selv er Vadim Demidov raus i omtalen av sin nye sjef.
– Ja, det er god stemning. Han har kommet inn og trykket på mange knapper allerede, det har vært ganske gøy i disse to dagene. Jeg kjenner han litt fra før av, jeg var egentlig på vei til Stabæk i 2007, er ganske sikker på at Janne ville ha meg over da. Men så hadde jeg noen forferdelige agenter som lurte i buskene og ødela hele overgangen, sier Demidov i denne ukas Spillerrådet-podcast.
Han får hjelp av makker i podcasten, Christian Gauseth, til å sette ord på situasjonen.
– Det jeg tror Vadim prøver å si er at han er så utrolig letta. For nå, sett utenfra, har Vadim vært innerst, innerst i fryseboksen. Og da ikke i den lille under kjøleskapet med tre hyller. Nei, den som er i kjelleren, den store, nederst, bak de gamle fiskepinnene. Der har Vadim ligget.
Saken fortsetter under videoen

Vadims høst

Før Mjøndalen-kapteinen følger opp:
– Så nå ser jeg for meg, han er jo altfor profesjonell til å si noe om dette, at vi kan få en opptining her. Han sier at han kanskje skal legge opp etter sesongen, at han er i tenkeboksen og sånt..., sier Gauseth.
– Det er ikke noe kanskje det altså, avbryter Demidov.
– Jeg tror vi nå kan få Vadims høst, at det kan bli en lun og varm høst etter det trenerbyttet der, følger Gauseth opp.
– Ja, den fryseboksen er ganske fin når du begynner å dra på åra og har nok på kontoen, så er ikke den så ille den fryseboksen, sier Demidov kryptisk uten å utdype relasjonen til forhenværende trener Henning Berg noe mer.
– Er det noe i dette med at du har ligget i fryseboksen? spør programleder i Spillerrådet, Vegard Vaagbø.
Saken fortsetter under videoen

Trenere har sine favoritter

– Det er ikke så mye. Det er noen trenere som liker andre spillere bedre enn andre, og det var egentlig helt greit. Men etter det feil idømte røde kortet jeg fikk i Haugesund, etter to rolige taklinger, så har jeg egentlig vært småskada hele veien. Men nå er jeg frisk igjen, nå som Janne er på plass.
– Utrolig hvordan det ordner seg, undrer Gauseth.
– Det er ingen tvil om at det som sies om trenere og fryseboks er riktig. Også tror jeg førsteinntrykk er undervurdert, det du viser overfor en ny trener er gull, følger siste podcastmedlem, Sarpsborg 08-spiller Jørgen Horn, opp.
– Trenere finner jo sine favoritter, hvem de liker og ikke liker, det er bare menneskelig. Men det er bedre å være en person som enten er elsket eller hatet, enn å være enn så kjedelig i midten der, som mange andre, konkluderer Demidov.
  • Stabæk - Tromsø ser du mandag 18.55 på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03