• Se Sarpsborg 08 – Strømsgodset på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge fra 18.30. Få tilgang her!
Kristoffer Zachariassen var blant de aller heteste spillerne i Eliteserien i fjor høst. Han markerte seg også internasjonalt da han storspilte for Sarpsborg 08 i Europa League.
Men en ødelagt skulder satte en stopper for det som kunne blitt et meget lukrativt salg for Sarpsborg 08.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg tror dessverre for Zachariassens skyld, og kanskje litt dessverre for oss også (selv om vi lever fint med at han fortsatt er her), så brakk han skulderen mot FK Haugesund i serien. På det tidspunktet var han en spiller som var verdt flere titalls millioner, sier sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport.

– Kan selge ham i morgen om vi vil

Skaden satte midtbanespilleren ut av spill en periode, noe som kanskje ødela litt av den gode stimen han var inne i.
– Han rakk Besiktas hjemme og Genk borte, som var to mer «vanlige» kamper fra hans side. Mens de foregående matchene var han jo helt outstanding.
Men det betyr ikke at interessen for bergenseren har stilnet.
– Likevel er han fortsatt et veldig hett salgsobjekt. Vi kan selge han i morgen vi, om vi vil det. Men det skal være riktig for både klubb og spiller. Vi får se om det skjer noe i sommer, sier Berntsen.
– Det er mye interesse for ham nå, altså?
– Ja, som vanlig er det jo det. Selv om vi har hatt en litt trøblete vårsesong, så er spillerne våre fortsatt veldig attraktive ute.
– Du er ikke så glad i å selge til andre klubber i Norge – gjelder det Zachariassen også?
– Nja, vi er vel der at hvis noen klubber i Norge har råd til å kjøpe Zachariassen, så kan de jo gjøre det. Men det er vel et prisnivå de norske klubbene ikke legger seg på. Vi er glade i å selge til norske klubber, men det er jo enda bedre markedsføring for oss å selge ut av landet.

Forventer RBK-henvendelser

Sommeren 2017 solgte Sarpsborg 08 en annen midtbaneprofil til Rosenborg, nemlig Anders Trondsen. Berntsen innrømmer at han forventer nye fremstøt fra Trondheims-klubben denne sommeren.
– Det vil overraske meg mye om de ikke prøver å hente noen av spillerne våre i sommer. Vi er generelt veldig opptatt av at norsk fotball skal bli bedre, så hvis vi kan være med på å løfte RBK eller Molde inn i Champions League, så hadde det vært bra for hele Fotball-Norge.
– Hva Koster Zachariassen?
– Mye, og det kommer han til å gjøre i fortsettelsen også, gliser Berntsen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43