Det er flere snakkiser ved denne rundens lagoppstillinger, til tross for at flere kamper er utsatt på grunn av U-mesterskapet i Polen. Her får du siste nytt.

Vålerenga

Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Vålerenga er i dytten og har en enorm trygghet hjemme på Intility. Det er lenge siden de har vært så store favoritter hjemme mot LSK, og det blir spennende å se hvordan de takler det i lokalderbyet. Små skadeproblemer, men Vega fikk ikke minutter i cupen og er usikker. Israelsson fikk en halv omgang og Abu (enorm mot LSK i fjor) de første 45 mot Eidsvoll. Sistnevnte er nok klar dersom Deila vil velge ham. Men Horn Myhre var veldig bra på Eidsvoll og Shala har vært god i 6ern, samtidig som det er tøff kamp om plassene framover i banen. For Finne scoret hattrick i cupen og har vært selve LSK-dødaren de siste to sesongene, vrient å levere en bedre generalprøve enn onsdag kveld. Vilhjalmsson noterte seg for to mål. Azemi har startet de to siste i serien uten å briljere eller score. Både han, Dønnum, Shala, Näsberg og Lædre Bjørdal fikk hvile i cupen. Alle klare her. Med tanke på fleksibiliteten Deila har i Shala tror vi det står mellom Abu eller Dønnum og at Azemi får seg en tur på benken nå.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg – Shala, Lekven – Dønnum (Abu), Ejuke, Finne – Vilhjalmsson.
Skadet: Adekugbe, Claesson, Michael. Usikre: Vega.

Lillestrøm

Grei førsteomgang men grusom andreomgang for LSK mot Odd sist. Kom seg greit fra bananskallet i Halden mot Kvik og vant lett 4-1. Godt for selvtilliten, både Lehne Olsen og Gustafsson viste gode takter. Salquist stod over etter sitt røde kort i cupen, mens både Smarason, Melgalvis, Baccay og Ødemarksbakken ble hvilt. Sistnevnte var usikker til denne, men starter på venstre igjen. Lennartsson kan legge om til 4-5-1 i denne, spekulerer Romerikes Blad i, da med Smarason som indreløper, og derfor er Dyer vs Krogstad siste vurdering. Den vippes nok i favør Krogstad om det blir 4-5-1. For Gustafsson starter på høyre, selv om han har vært klart best som en av to fremme. Veteran Kippe sliter også med en leggskade som holder ham ute, muligens tilbake 16. juni.
Mulig 11er:
Maric – Rafn, Sheriff, Salquist, Baccay – Gustafsson, Smarason, Pedersen, Krogstad, Ødemarksbakken - Lehne Olsen.
Skadet: Sandberg, Kind Mikalsen, Kippe.
Lad om med denne ukens Indre bane! Artikkelen fortsetter under videoen.

Mjøndalen

God kamp på Lerkendal, og dermed liten grunn til særlige endringer på Nedre Eiker. Solholm Johansen og Brustad av med litt vondter i cupen mot Pors onsdag, men man regner med at begge blir klare. Bojang, Dragsnes og Sell må finne seg i å ta plass på benken igjen.
Mulig 11er:
Eggen Ranmark – Latifu, Solholm Johansen, Jansen, Olsen Solberg – Aasmundsen, Gauseth, Brochmann – Brustad, Occean, Liseth.
Skadet: Bowke, Makani, Gulden.

FK Haugesund

0-0 i en litt skuffende kamp mot KBK sist, som vel ble en liten nedtur etter 2-0 over RBK 16. mai. Greit videre i cupen borte mot Nest-Sotra der Grindheim, Pallesen Knudsen, Sandvik, Grindheim og Tronstad fikk hvile. Samuelsen og Wadji fortsatte på topp, men det var Krygård som stjal overskriftene med to måls innhopp, hans første halvtime etter den ureglementerte russefeiringen. Våge Nilsen har tatt sommerferie for å pleie sin vonde lyske/mageregion. Vi tror ikke på så mange endringer fra Kristiansund-kampen. Leite og Sandberg de to som er nærmest 11ern. Velde og Koné har også fått en del innhopp i det siste.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Pallesen Knudsen, Tidemann Hansen, Stølås – Pedersen, Tronstad, Grindheim, Kallevåg – Samuelsen – Wadji.
Skadet: Karamoko, Horneland, Ikede, Våge Nilsen.

Ranheim

Overraskende laguttak, men strålende seier i Sarpsborg for Ranheim. Der satt Kvande, Valla Dønnem og Karlsen (lyske) på benken etter høy kampbelastning. Sistnevnte er usikker igjen, stod også over i cupen, men håper å bli klar. Kvande og Dønnem var inne igjen i 11ern i 3-0-seieren over Nardo. Der spilte også Olsen Øveraas en knapp time på høyreback igjen. Skarsem og Heggem har gjort sine saker bra. Det samme har Blakstad i den dype rollen mot Sarpsborg 08, så nå er det tøff kamp om plassen hos Maalen. Tønne kan eventuelt spille back for å gjøre plass til Skarsem.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Foosnæs (Skarsem) – Reginiussen, Valla Dønnem, Blakstad - Solbakken, Rønning (Karlsen), Tønne.

Strømsgodset

En del skadeproblemer for Godset, som hadde en halv stall på fraværslista/ble byttet ut/ville av banen mot Tromsø i 3-1-seieren sist. Regelrett mannefall. Parr, Tokstad og Mickelson er langtidsfraværene. I tillegg er det bekreftet at Marcus Pedersen ikke blir klar nå heller, mens Keita er ny på skadelista. I tillegg er Vilsvik usikker med lysketrøbbel. Fikk hvilt Mos, Pellegrino, Sylla, Ovenstad, Ringstad, Myhra og Spelmann mot Ullern i cupen, der Hamoud ble eneste målscorer fra høyreback. Kan fortsette der om Vilsvik ikke blir klar. Totalt sett blir det få endringer på mannskapet fra Tromsø-dysten.
Mulig 11er:
Myhra – Hamoud (Vilsvik), Glesnes, L Sætra, Ringstad – Spelmann, Sylla, Rønning Ovenstad, Stengel – Pellegrino, Mos.
Skadet: Parr, Mickelson, Tokstad.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under.

Tromsø

Fortsatt enorme skadeproblemer for Gutan, men sykdomsplagede Karlstrøm er i alle fall tilbake etter å ha spilt cupkamp i midtuka. I 1-2-kampen fikk Valakari hvilt Kongshavn, Jenssen, Espejord og Holmgren Pedersen, men seieren bar så vidt da 18 år gamle Mikkelsen (debut fra start) scoret vinnermålet etter 76 min. Norø Ingebrigtsen var derimot ute igjen. Han har ikke spilt siden han ble syk, men kan bli klar til Molde-kampen. Pirinien stod over fredagens trening, ifølge Nordlys, men bør bli klar. Espejord spilte tre kamper på ei uke, det ble omtalt som en gambling, men man håper på å lappe sammen spissen igjen. Berntsen er også i rute til å være med i tropp, men er mange usikkerhetsmoment å starte med om alle disse er i en 11er. Enda verre med en kneskadd Antonsen, han har tatt MR og er veldig usikker, vil være en liten gambling også det, men hardhausen er vant til å spille med smerter. Baller på seg med trøbbel i nord, og han har knapt midtstoppere igjen nå, Valakari. Veldig vrient laguttak å spå, særlig om Antonsen må stå over.
Mulig 11er:
Kongshavn – Holmgren Pedersen, Antonsen, Jenssen, Pirinen – Gamst Pedersen, Andersen – Taylor, Valakari, Nilsen (Norø Ingebrigtsen) – Espejord.
Skadet: Gundersen, Wangberg, Sokol. Usikker: Norø Ingebrigtsen, Berntsen, Antonsen.

Molde

Langt mer problemfritt i Molde. Moe fikk hvilt nøkkelspillere, samt gitt spilletid til Telo, Remmer, Sjølstad, Hussain, James og ungguttene Breivik, Ørshal og Eiane. Hestad ble hvilt sist, men hadde et positivt innhopp og starter nok igjen, enten på bekostning av Knudtzon eller trolig Moström (siden han spilte i cupen).
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Gabrielsen – Aursnes, Ellingsen, Eikrem – Hestad, Ohi, Knudtzon (Moström).
Ute: Bolly, Ulland Andersen, Haugen.

Brann

Toppkamp på SuperSøndag med sendestart kl 1930 på TV Norge. Tre strake kamper med eksakt samme 11er, men nå er Ruben Kristiansen skadet. Grøgaard kommer trolig inn som erstatter på backen. Laget leverte en ny solid prestasjon i Bodø og er klare favoritter mot RBK. Barmen nærmer seg klar igjen.
Mulig 11er:
Opdal – Teniste, Wormgoor, Acosta, Grøgaard – Ordagic, Yttergård Jenssen, Strand – Koomson, Bamba, Berisha
Skadet: Haugen, Kalsaas, Marengo. Usikre: Barmen.

Rosenborg

Mye utenomsportslig oppmerksomhet i Trondheim, der Horneland har mer enn nok med å få dreis på skuta si. I cupkampen var Konradsen, Akintola og Trondsen (innhopp) tilbake, så det lysner på skadefronten om ikke annet. Fredag trente Jensen alternativt, mens Hedenstad og Åsen gikk av litt før slutt. Trondsen deltok også og kan være aktuell fra start, men muligens ikke for 90 minutter. Horneland sa også at han tror Adegbenro er klar for tropp, han var ikke fit til cupkampen i midtuka. Bendtner vrakes nok fra tropp igjen. Drillet følgende lag på trening fredag, med Tørset Johnsen i rollen til Jensen, som altså tok det rolig. Åsen og Akintola starter på benk, men kommer inn, tror vi.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Konradsen, Trondsen (Åsen), Jensen – De Lanlay, Søderlund, Helland.
Skadet: Akintola, Serbecic. Usikre: Trondsen.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03