Lillestrøm – Rosenborg lørdag kl 17:30 på Eurosport Norge/Player/Dplay
Lillestrøm
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Fullstendig krise for LSK sist. Bedring med Pedersen (70/30) og Smarason (friskmelder seg selv, men mangler kamptrening) tilbake på feltet. Baccay eneste som kom fra det med hevet hode i Bodø, fortsetter nok på venstreback. Så tar Sheriff plassen på stopper denne gang? Fungerte ikke bra med Rafn og Haakenstad på høyre stopper og back sist. Da ryker Haakenstad ut, slik Romerikes Blad forlangte etter 0-4-tapet? Krogstad fikk 2. omgang mot Glimt, hans lengste innhopp etter en skadeplaget vinter og vår. Ønsker å spille 4-4-2 hjemme, Lennartsson, men har noen vurderinger å gjøre før denne
Mulig 11er:
Maric – Rafn, Kippe, Sheriff Sinyan, Baccay – Melgalvis, Dyer, Pedersen, Ødemarksbakken - Gustavsson, Lehne Olsen.
Skadet: Sandberg, Kind Mikalsen. Usikre: Smarason, Pedersen. Suspendert: Sahlquist.
Rosenborg
Overraskende laguttak fra Horneland sist, men lyktes i form av årets første trepoenger. Botheim var etter sigende ikke i kampform da, men fikk 55 min. Gjorde seg ikke bort, men her har treneren bestemt seg for å ta noen tøffe valg med profilene Bendtner, Søderlund og Adegbenro. Botheim snakkes mer eller mindre ut av laget av Horneland i Før Runden, men det tyder likevel på at han starter på topp. Ellers er muligens Helland tilbake i tropp, men kantspilleren er skeptisk til å ta sjanser med muskulaturen sin. Åsen har trent delvis med laget gjennom uka, men gikk av etter 30-40 minutter fredag. Er sårt trengt på midtbanen siden både Trondsen og Konradsen må stå av med nye skader, men blir neppe risikert. Kan dytte Meling ned på indreløper og Adegbenro inn på kant, Horneland.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Valsvik – Meling, Lundemo, Jensen – Adegbenro, Botheim (Søderlund), de Lanlay.
Skadet: Akintola, Serbecic, Konradsen, Trondsen. Usikre: Åsen, Helland.
Molde – Mjøndalen søndag kl 17:55 på Eurosport Norge/Pluss/Dplay
Molde
Straffes Moldes russefestspillere eller ei, det er det store spørsmålet i rosenes by. Tar utgangspunkt i at de ikke gjør det her. Haugen var tilbake i troppen mot FKH, men ble sittende på benk. Kan godt tenkes Moe vil ha en mer offensiv venstreback enn Gabrielsen som har fungert der i de to siste. Sjølstad fikk 1. omg på bekostning av Ellingsen i Haugesund, tett duell der, men Ellingsen har åpnet sesongen godt.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Gabrielsen (Forren), Haugen – Aursnes, Ellingsen (Sjølstad), Eikrem – Knudtzon, Ohi, Hestad.
Usikre: Telo. Ute: Bolly, Hussain, Ulland Andersen.
Mjøndalen
Eriksen Ranmark tok godt vare på keeperplassen sist og er klarert for spill mot klubben han er lånt ut fra. Latifu fikk forrang hjemme mot Stabæk, og siden Hansen anser førstnevnte som den beste defensivt av de to kan det fort gjentas i Molde. Samtidig er Sell god til å ta ut motspillere (god mot Layouni feks) og MFK har noen gode kantspillere. Duell mellom de to søndag igjen altså. Ellers er det venstresiden der Dragsnes har tapt kampen om å starte hver gang alle har vært friske, Olsen Solberg har klippekort grunnet dødballfoten sin. Bojang med friskt innhopp og målgivende mot Stabæk, starter nok på benk igjen her.
Mulig 11er:
Eriksen Ranmark – Latifu (Sell), Solholm Johansen, Jansen, Olsen Solberg – Aasmundsen, Gauseth, Brochmann – Brustad, Occean, Liseth.
Skadet: Bowke, Makani, Gulden.
Haugesund – Bodø/Glimt søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
Haugesund
Wadji ble spart mot Molde grunnet en føling i hamstringen, bør være inne igjen nå. Litt usikkerhet rundt Våge Nilsen, som gikk av etter en knapp time. Trolig rent bytte med Leite om han ikke blir klar. Koné med et nydelig mål etter innhopp, men starter nok på benk igjen.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Bergqvist, Tidemann Hansen, Stølås – Pedersen, Tronstad, Våge Nilsen (Leite), Kallevåg – Grindheim – Wadji.
Skadet: Sandberg, Karamoko, Horneland, Ikede. Usikre: Våge Nilsen.
Bodø/Glimt
Berg tilbake på trening på rekordtid, to måneder før estimat, er gull for Glimt. Kan være aktuell for tropp. Horn Myhre sendt tilbake til VIF etter lite spilletid. Evjen har vært knallgod, men er syk og rekker ikke søndag. Om ikke Berg risikeres fra start erstattes han trolig av Konradsen. Ellers få problemer i nord. Zinckernagel tilbake på høyrekanten sist, der han trives best.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe (Bergan), Lode, Bjørkan – Leikvoll Moberg, Saltnes, Konradsen – Zinckernagel, Herrem, Layouni.
Ute: Evjen Skadet: Boniface. Usikre: Berg (kamptrening).
Sarpsborg 08 – Kristiansund søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
Sarpsborg 08
Ulykkesåret 2019 fortsetter for Horn, som endelig var i godt driv igjen. Ute med brudd i foten. Erstattes nok, som på Lerkendal, av Bateau. Gledlige nyheter at Tveita og Askar er tilbake på feltet, det trenger sarpingene for å ha dekning på backene og få spillet sitt til å sitte slik det skal. Trolig får Lindseth en kamp til på høyreback, det betyr at Larsen fortsetter på venstrekant. Sarp08 sliter med å score mål, sist ble Strand Larsen tatt av etter en times spill. Kan være duket for årets første benking for 19-åringen, i så fall kommer Salvesen inn på topp med Skålevik. 50/50-duell det der, som vi mener Salvesen går seirende ut av. Til sist: Utvik tilbake på feltet i lett trening igjen, men enda 10-12 uker unna førstelagsspill.
Mulig 11er:
Vasyutin – Lindseth (Tveita), Bateau, Næss, Thomassen – Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Larsen – Salvesen (Strand Larsen), Skålevik.
Usikre: Tveita, Askar (kamptrening). Skadet: Horn, Vetti, Utvik.
Kristiansund BK
En del usikkerhetsmomenter i KBK igjen. Kaptein DP Ulvestad står av igjen, det samme gjør solide Hopmark. Bror PE Ulvestad kjemper for å bli klar, vil tro Michelsen vil ha inn en sentralt på midten med mer defensive fibre i denne tøffe bortekampen. Alternativene er Cirak og Isaksen, som ikke har gjort seg bort ved siden av Diop. Amang banker også på døra for en plass på laget, kan erstatte Bye eller faktisk Kastrati. Sørmo er frisk igjen etter å ha gått av tidlig mot Tromsø, mens Psyche og Coly fortsetter som stoppere.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo, Psyche, Coly, Aasbak – Diop, PE Ulvestad (Cirak) – Bye (Amang), Kalludra, Gjertsen – Kastrati.
Usikre: PE Ulvestad. Skadet: Sørli, DP Ulvestad, Hopmark.
Tromsø – Odd søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
Tromsø
Stadig nye problemer for Valakari. Sokol og Wangberg av med skader som holder dem ute i flere uker og Holmgren Pedersen utvist. I verste fall er Sokol skadd ut innlånsperioden (til 10.7) og Wangberg til fotballsommerferien er over i august. Taylor ned på høyreback og Nilsen inn på venstresiden kan være en mulighet for Gutan. Samtidig har også veteran Andersen hatt en opptreden på høyrebacken tidligere i år, kan komme inn igjen. Antonsen kan også dras ned på stopper om ønskelig, slik han ble på tampen mot KBK, enten i en treer eller firer bak (slik de avsluttet med 10 mann på Nordmøre) . Uavhengig av formasjon er det stort sett de samme spillerne å plukke fra for Valakari. Det er i alle fall bra at Espejord tålte å spille 90 min i Kristiansund. Norø Ingebrigtsen syk sist, bør også være klar til denne, hvis ikke er Rojas et alternativ, melder Nordlys.
Mulig 11er:
Kongshavn – Andersen, Antonsen, Jenssen, Pirinen – Gamst Pedersen, Valakari – Berntsen, Ingebrigtsen (Rojas), Taylor – Espejord
Usikre: Norø Ingebrigtsen (syk). Skadet: Bakenga, Gundersen, Wangberg, Sokol. Suspendert: Holmgren Pedersen.
Odd
Odd passerte den magiske 130 km-grensa i antall løpte meter mot Godset sist, melder Telemarksavisa, enda en milepæl for Fagermo & co. Liten grunn til å endre på for mye da, vel? Tøff kamp om indreløperplassen til høyre, både Kitolano (meget godt innhopp sist), Kaasa og Samuelsen startet der de siste tre. Samuelsen startet forrige bortekamp mot VIF. Han har derimot fått seg en kakk i leggen og er ute på mandag. Nordkvelle ikke helt i form enda.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Hagen, Semb, Risa – Kaasa, Oldrup Jensen, Hoff – Svendsen, Børven, Rashani.
Usikre: Nordkvelle. Ute: Njie.
Ranheim – Vålerenga søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
Ranheim
To seire på rappen og god stemning i Ranheimsfjæra om dagen. Små skadeproblemer. Blakstad fikk en knapp halvtime for Mateo Lopez i Bergen, og Foosnæs banker på venstrebackdøra. Ellers grei skuring, Olsen Øveraas eneste fravær.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Tønne – Reginiussen, Valla Dønnem, Lopez – Storflor, Karlsen, Solbakken.
Skadet: Olsen Øveraas.
Vålerenga
Deila mangler suspenderte Abu. Har hentet hjem Horn Myhre fra utlån i Bodø, han er med til Trondheim, men tror Shala starter som en av to 6ere og Vega på kant. Godt innhopp av costaricaneren sist. Israelsson også et alternativ, men han fikk ikke spilletid overhodet i Stavanger. Adekugbe fortsatt ute, men på bedringens vei. Näsberg gjort sine saker bra på venstrebacken.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg – Shala, Lekven – Vega, Ejuke, Finne – Vilhjalmsson.
Skadet: Adekugbe, Claesson, Michael. Suspendert: Abu.
Stabæk – Brann søndag kl 19:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay
Stabæk
Knepent bortetap mot MIF for Stabæk, der lagets unge midtbane hadde trøbbel med å demme opp for bruntrøyenes evne til å komme til innlegg. En annen historie på Nadderud, der bæringene står med 2-1-0 så langt. Mokhtar fikk verdifulle minutter sist, men har ikke 90 min i seg. Ble dog drillet på venstrekant på fredagens trening. Demidov trolig ikke matchfit heller. Trolig få endringer hos de Blaa.
Mulig 11er:
Sandberg – Hernandez, Vihmann, Strømnes, Hanche-Olsen – Askildsen, Børkeiet – Brynhildsen, Vetlesen, Mokhtar (Bohinen) – Boli.
Skadet: Moe, Kassi, Rusike. Usikre: Demidov.
Brann
«Det blir et annet lag enn mot Ranheim» varsler Nilsen, men hvor store endringer er vanskelig å si når LAN tross alt har færre å velge blant akkurat nå. Overraskende lag i Bærum i fjor og ikke utenkelig at han legger om til 4-2-3-1 her, men hvem som spiller hvor er da usikkert. Ordagic utfordrer i så fall Løkberg som en av to sittende. Har lagt hodet på Bamba-blokka et par ganger, vi prøver igjen denne uka med Berisha på kant/10er, Bamba foran og Gili benk. Om Bamba ikke starter fortsetter nok Gili, og Berisha som spiss. Koomson frisk sist, viktig at han finner formen. Haugen og Barmen må stå over en stund enda.
Mulig lag:
Opdal – Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Yttergård Jenssen, Løkberg (Ordagic) – Koomson, Berisha, Strand – Bamba (Gili).
Skadet: Barmen, Haugen, Kalsaas, Marengo.
Strømsgodset – Viking mandag kl 18:30 på MAX/Eurosport Player/Dplay
Strømsgodset
Det ulmer i Drammen og BP/Flo er under stadig økende press fra kritiske omgivelser. På skadefronten er det fortsatt usikkerhet rundt Pedersen, som trener annenhver dag. Spelmann er på feltet, ble vraket grunnet manglende grunnlag og tøff konkurranse i tropp sist. Tipper han kan være med denne gang. Sætra med et par kampavgjørende involveringer, utfordres av Hamoud. Ellers få problemer.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, L Sætra (Hamoud), Parr – Tokstad, Sylla, Hove, Stengel – Pellegrino (Pedersen), Mos
Usikre: Spelmann, Pedersen. Skadet: Mickelson.
Viking
Fire sentrale spillere ute av 11ern hos Berntsen, men prestasjonen mot Vålerenga var godkjent og stopperne + Pereira har kommet bra fra det så langt. Vikstøl imponert over Pereira sin debut fra start i år, sier han i Aftenbladets podcast. Veldig lite trolig at veteranen er tilbake fra strekkskaden på mandag, mange kamper framover å ta hensyn til. Stavanger Aftenblad meldte fredag at Zlatko Tripic kan bli hvilt mandag.
Mulig 11er:
Austbø – Bjørshol, Vevatne, Salte, Pereira – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland, Tripic.
Skadet: Furdal, Andrésson, Hove, Vikstøl.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03