KRISTIANSUND - ROSENBORG – BRANN lørdag kl 17:30 på Eurosport Norge/EurosportPlayer/Dplay
KRISTIANSUND
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
0-5 er KBKs verste tap i Eliteserie-historien, men den kampen skal allerede være glemt på Nordmøre. Her er DP Ulvestad tilbake, men Diop (gule) og Isaksen (rødt) må stå over. Litt færre å plukke av på sentral midtbane mao, men broder PE Ulvestad er klar til å steppe inn. Øby har enda ikke fått spilletid, men Michelsen skryter av den midtbanespilleren de hentet fra KFUM i sommer. Sørmo ble tatt av etter 55 min sist, han kan ryke med DPU inne igjen, i så fall Coly ut på høyreback. Som vanlig banker Bye og Kalludra på døra, men tror Sørli og Gjertsen er foran i køen igjen.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo (Coly), DP Ulvestad, Psyche, Aasbak – Hopmark, PE Ulvestad – Sørli, Gjertsen, Pellegrino – Kastrati.
Suspendert: Diop og Isaksen.
ROSENBORG
Full fyr i Trondheim igjen etter noen svake prestasjoner og uttalelser om null utvikling fra sentrale spillere på Lerkendal. Til Kristiansund er Meling tilbake fra suspensjon, men RBK reiser uten Trondsen og Lundemo (gule), mens Konradsen sliter med en vond akilles og nok ikke er klar for mer enn benk. I følge Adressa har også Jensen hanglet med sykdom denne uka. Da begynner det å bli tynt med midtbanespillere. Denic har ikke spilt på to måneder, men satt på benken i Haugesund sist og kan få den dype. Tørset Johnsen, de Lanlay og Tagseth kan spille indreløper om Jensen eller Åsen ligger bakerst. Reginiussen spilte for RBK 2 etter å ha meldt forfall til landslaget, kom seg gjennom den kampen, men uttalte seg lett skeptisk i etterkant. Adegbenro har også slitt denne uka og er høyst usikker. De to som har spilt mest på venstrekant i hans fravær i år er de Lanlay og Ceide. Sistnevnte får skryt for innsatsen for Norge U18, og sist bidro Helland (assist) og Maars Johnsen (mål) fra benk. Horneland kan dermed velge å røre litt i gryta, så vidt vi vet er ikke laget kommunisert enda.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen (Valsvik), Hovland, Meling – Jensen, Denic (Tagseth, Johnsen), Åsen – Akintola (Helland), Søderlund (Maars Johnsen), Ceide (de Lanlay)
Skadet: Trondsen, Lundemo. Usikre: Konradsen, Reginiussen, Adegbenro.
VÅLERENGA – STABÆK lørdag kl 20:15 på Eurosport Norge/EurosportPlayer/Dplay
VÅLERENGA
Kraftig prestasjonsforbedring for Vålerenga i Skien sist. Men nok en gang ble det sen baklengs og to poeng tapt. Her er Borchgrevink suspendert (gule), dermed må Deila stole på Nouri eller Juarez igjen. Førstnevnte fikk innhopp mot Odd, Juarez ikke i tropp. Tror ikke på for mange endringer ellers, selv om Fellah banker på døra. Tror George, Camara og Adekugbe benkes igjen.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez (Nouri), Bjørdal, Kanstrup, Näsberg – Abu, Lekven – Vega, Dønnum, Finne – Vilhjalmsson.
Skader: Tollås Nation. Suspendert: Borchgrevink
STABÆK
To uker med trening gjør godt for Stabæk, som håper å ha tilbake i alle fall Lumanza og Junker, men trolig ikke Demidov til denne. Verre at Bohinen er suspendert (gule), vært Stabæks beste i høst. Brynhildsen er tilbake, spilte for U21 både fredag og tirsdag. Da har Jönsson en del å velge blant med Skytte, Lumanza, Kassi, Vetlesen, Askildsen, Toutouh, Edvardsen, Braaten, Junker, Kinoshita og Brynhildsen som kjemper om seks plasser.
Mulig 11er:
Sandberg – Hernandez, Hanche-Olsen, Amankwah, Moe – Skytte, Kassi, Lumanza, Vetlesen (Toutouh) – Brynhildsen, Braaten (Junker).
Usikre: Demidov, Mauritz Hansen, Rusike. Suspendert: Bohinen.
RANHEIM – ODD søndag kl 17:50 på Eurosport Pluss/EurosportPlayer/Dplay
RANHEIM
Nå begynner det å haste for Ranheim, som møter så godt som alle bunnlagene på tampen. Ingen god start med å tape hjemme for Sarp08 sist. Få skadeproblemer foruten Tønne, men lite selvtillit i det offensive spillet er trøndernes største problem. Ellers er det de samme duellene som gjelder. Heggem vs Furu, Blakstad vs Skarsem, Karlsen og Solbakken banker på døra, men Erlien var frisk i sin første start og får nok fornyet tillit. Bakenga også involvert i fire av fem Ranheim-mål siden debuten.
Mulig 11er:
Barli – Olsen Øveraas, Kvande, Heggem (Furu), Foosnæs – Skarsem, Valla Dønnem, Reginiussen – Storflor, Bakenga, Erlien.
Skadet: Tønne.
  • Alle kampene i Eliteserien og OBOS-ligaen kan du se på Dplay og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!
ODD
Både gladmeldinger og fravær for Fagermo til denne. Skadelista ser enda lang ut, med Ruud, Njie, Helmersen ute, samt usikkerhet rundt Kaasa og Oldrup Jensen m.fl. Men sistnevnte er friskmeldt, det er viktig for Odd. Dermed blir det en tur på benken igjen for poteten Bjørtuft, som Fagermo skryter av i fredagens TA. Nordkvelle vikarierer på høyreback igjen, mens Kitolano trolig erstatter Kaasa (av til pause sist, usikker).
Mulig 11er:
Rossbach – Nordkvelle, Semb, Hagen, Risa – Hoff, Oldrup Jensen, Kitolano – Rashani, Børven, Delaveris.
Skadet: M Njie. Ruud, Helmersen. Usikker: Kaasa.
MOLDE – HAUGESUND søndag kl 17:50 på Eurosport Norge/EurosportPlayer/Dplay
MOLDEl
Eikrem ute på ubestemt tid et slag for gulljagende Molde, men hadde vært et enda større minus slik han spilte i våres. Han var suspendert hjemme mot LSK for to kamper siden, da tok Aursnes steget fram og lå høyere i banen. Kan fort skje igjen. Ellingsen, Sjølstad og Hussain tar to plasser bak ham i så fall, men førstnevnte har faktisk ikke startet en kamp siden 1.9. Alternativt kan både Knudtzon, Bolly og Moström gjøre en jobb. Ellers er Gabrielsen tilbake etter gallestein, utfordrer Bjørnbak og Forren på midtstopperen.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Haugen –Sjølstad (Ellingsen), Hussain – Hestad, Aursnes, Ohi – James
Skadet: Ulland Andersen, Eikrem.
HAUGESUND
Fortsatt en haug skader for FKH, sist ut er en ribbeinsplaget Våge Nilsen og Pallesen Knudsen er ferdig for året. Heldigvis spiller de som er på banen bra, flott 2-1 over RBK sist. Lang vei hjem fra Kapp Verde for Leite, men han piskes nok klar. Formbomba Samuelsen fortsetter på topp. Dermed uendret fra Grindhaug.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Bergqvist, Tiedemann Hansen, Pedersen – Grindheim, Tronstad, Leite - Sandberg, Samuelsen, Krygård.
Skadet: Karamoko, Horneland, Stølås, Pallesen Knudsen, Våge Nilsen. Doping: Wadji. Usikker: Leite.
VIKING – TROMSØ søndag kl 17:50 på Eurosport Pluss/EurosportPlayer/Dplay
VIKING
Som vanlig nesten umulig å spå Berntsen, som har både økt rotasjonstakten og skrudd igjen informasjonsflyten rundt laguttaket. Her ser det ut til at Austbø blir klar mens Høiland står av denne med en trøblete lyske. Källman erstatter ham på spissplass. Få problemer ellers. Torsteinbø i god form utfordrer Bjørshol som har hanglet litt, Furdal var god hjemme mot Mjøndalen og kan ta plassen fra Fridjonsson, mens Ibrahimaj, Bytyqi og Østensen kjemper om den siste kantplassen.
Mulig 11er:
Austbø – Bjørshol (Torsteinbø), Hove, Vevatne, Pereira – Thorstvedt, Løkberg, Furdal (Fridjónsson) – Ibrahimaj (Østensen), Källman, Tripic.
Skader: Andresson, Høiland.
TROMSØ
Årets gøyeste kamp sist for Gutan. 5-0 over KBK smakte fugl. Liten grunn til endringer for Valakari her, men Gamst Pedersen hadde et veldig godt innhopp (for skadet Azemi) og det gikk dårlig da han ble vraket i kampen før (0-4 mot Glimt). Så både veteranen og unge Barlow (skadefri igjen) banker på døra. Alltid spennende hvem Valakari velger i mål, Kongshavn spiller ofte hvis man forventer mange skudd i mot, Karlstrøm foretrekkes hvis TIL skal spille ut mye bakfra. Her er Viking favoritter, så kanskje Kongshavn inn igjen da?
Mulig 11er:
Kongshavn (Karlstrøm) – Jenssen, Wangberg, Antonsen – Andersen, Taylor, Smith, Valakari, Nilsen – Azemi, Espejord.
Skadet: Norø Ingebrigtsen.
STRØMSGODSET – LILLESTRØM søndag kl 17:50 på Eurosport Pluss/EurosportPlayer/Dplay
STRØMSGODSET
Henrik Pedersen har funnet sin stamme, og tross tap mot Odd og en litt skuffende prestasjon i Ælv Classico (1-1) blir det trolig veldig mye likt her. Tokstad er tilbake og er en viktig brikke for dansken. Dermed blir det benk på Hove igjen. Både Fofana og Keita klare til å bidra fra benk.
Mulig 11er:
Hansen – Vilsvik, Glesnes, Tchamba, Mendy – Stengel, Ipalibo, Maigaard - Tokstad, Mawa, Salvesen.
Skadet: Mickelson.
LILLESTRØM
Få skadeproblemer, men skuffende poengfangst for Lillestrøm for tida skrev jeg for noen uker siden, det står seg. 0-0 i en solid defensiv kamp mot serietoer Glimt ikke helt krise sist, men LSK scorer for lite mål. Pedersen benk sist, men har friskmeldt seg selv. Smarason trener tidvis alternativt, men også han skal være klar – selv om han ikke er like dominant som på sitt beste. Da er det den sedvanlige kampen om midtbaneplassene det er knyttet mest spenning til på Åråsen. Melgalvis og Gustafsson sist, tipper Pedersen tar en plass nå. Ødemarksbakken er også inne i mixen, men tror Lennartsson vil ha Krogstad, Pedersen og Mathew på banen.
Mulig 11er:
Maric – Rafn, Tamm, Salquist, Kind Mikalsen – Gustafsson (Melgalvis), Pedersen, Mathew, Krogstad (Ødemarksbakken) – Smarason – Lehne Olsen.
SARPSBORG 08 – BRANN søndag kl 19:50 på Eurosport Norge/EurosportPlayer/Dplay
SARPSBORG 08
Fått full uttelling med å putte signalspiller Askar på topp, Bakke, og nå har sarpingene fire poeng på to kamper og to smultringer på rad. Larsen bidro med mål + målgivende sist, gikk av trening med en smell denne uka, men blir nok klar og spiller selv om Halvorsen er tilbake fra suspensjon. Da tror vi på uforandret fra Bakke til kveldskampen på Eurosport Norge, altså Ødegaard over Pavelic på backen, samt at Mos, Skålevik og Strand Larsen vrakes på topp.
Mulig 11er:
Letellier – Ødegaard, Gunnarsson, Utvik, Thomassen – Larsen, Vetti, Zachariassen, Lindseth – Askar, Lafferty.
LES OGSÅ: Bamba-agent reagerer på Nilsens uttalelser: – Nesten et karakterdrap
BRANN
Tre ganger 0-0 på rad kan ikke være langt unna en slags rekord for Brann. Her utelates Bamba av disiplinære årsaker, tross fire kamper på rad uten mål fra LANs gutter. Haugen er tilbake i tropp og starter på benken. Ellers ser det ikke ut til å bli endringer for rødtrøyene.
Mulig 11er:
Opdal – Teniste, Wormgoor, Eggen Rismark, Teniste – Yttergård Jenssen, Acosta, Barmen – Koomson, Berisha, Rolantsson.
Skadet: Kalsaas, Ordagic, Strand. Utelatt: Bamba.
BODØ/GLIMT – MJØNDALEN
BODØ/GLIMT
Litt skadeproblemer for Glimt, som igjen har trøbbel på stopperplass. Lode er bekreftet ute, og etter all, all sannsynlighet må også Moe kaste inn håndkleet igjen. Legg til at også Bergan har stått av økter denne uka, så har du trøbbel. Sistnevnte trente heldigvis fredag og ser ut til å bli klar. Saltnes trekkes ned som stopper ved siden av ham, det har de gjort med hell én gang tidligere i år (3-1 over Godset). Sveen også ute, men der skal vi bli kjent med debutant fra start, Boniface. 18-åringen høster mye lovord i Bodø. Moberg ryker da ut.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Salntes, Bergan, Bjørkan – Evjen, Berg, Konradsen – Zinckernagel, Boniface, JP Hauge.
Skader: Sveen, Lode. Usikre: Moe, Bergan.
MJØNDALEN
Brukbar prestasjon i Ælv Classico, men skulle helst hatt tre poeng, Mjøndalen. Under streken nå. Her er «sneglen» (i følge Vegard Hansen) Gauseth tilbake. Skal nok ta taktstokken på midten, så får vi se hvor Olsen Solberg plasseres. Liseth usikker, i så fall kan Brochmann dyttes opp på kant. Latifu, Bergström, Silfver, Betten Hansen og Bojang har også fått spilletid i det siste og kan bidra. Får se hva Hansen gjør mot fartssterke Glimt. Kan feks legge om til tre bak for å demme opp, da ryker nok Sell ut.
Mulig 11er:
Faye Lund – Jansen, Solholm Johansen, Olsen Solberg – Aasmundsen, Silfwer (Sell), Gauseth, Brochmann, Dragsnes – Occean, Brustad (Liseth).
Skadet: Gulden, Bokwe. Usikre: Gauseth, Liseth.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03