Eurosport.no har tatt en runde i Eliteserien og dette tror vi blir lagoppstillingene i denne helgens kamper.
Mjøndalen – Stabæk lørdag kl 17:30 på Eurosport Norge
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Mjøndalen
Eriksen Ranmark eller Faye Lund – det største spørsmålet i MIF-leiren er keepervalget. Førstnevnte holdt nullen i debuten i cupen mot Hønefoss. Hansen har snakket åpent om den tette duellen og det virker som Ranmark kom fra det uten plager i sitt vonde kne. I Sarpsborg byttet treneren Latifu med Sell da han så 08s laguttak. Jevn duell mellom de to lørdag også. I cupen spilte de hhv defensiv midtbane og stopper. Ellers er det venstresiden der Dragsnes har tapt kampen om å starte hver gang alle har vært friske, Olsen Solberg har klippekort grunnet dødballfoten sin. Quint Jansen fikk en smell i ribbeina i cupen og måtte av etter 20 minutter, men ser fin ut og er med i tropp. Faye Lund fikk en smell i et ribbein på trening torsdag og er usikker, ifølge Drammens Tidende.
Mulig 11er:
Eriksen Ranmark (Faye Lund) – Latifu (Sell), Solholm Johansen, Jansen, Olsen Solberg – Aasmundsen, Gauseth, Brochmann – Brustad, Occean, Liseth.
Skadet: Bowke, Makani, Gulden. Usikre: Faye Lund.
Les også: Veteran forlenger med Odd
Stabæk
Mokthar og Gyasi fikk årets første Stabæk-minutter mot Heming, positivt for Stabæk som sliter med skader på Rusike og Kassi. Begge aktuelle for tropp lørdag. Braaten fikk også verdifull spilletid. Moe så vidt tilbake på feltet, men for tidlig for spill. Berg hvilte alle med unntak av Hernandez, Hanche-Olsen, Vihmann og Børkeeiet mot 4. div-laget i cupen. Her er alle fra Glimt-kampen inne i diskusjonen igjen og treneren må velge mellom Demidov (tilbake fra suspensjon) og Strømnes i midtforsvaret. Solid kamp av hele laget defensivt sist gjør at vi tror Strømnes får tilslaget. At førstnevnte i Før Runden fredag avslørte at han har trent alternativt noen dager gjør valget lettere.
Mulig 11er:
Sandberg – Hernandez, Vihmann, Strømnes, Hanche-Olsen – Bohinen, Askildsen, Børkeiet, Brynhildsen – Vetlesen – Boli.
Skadet: Moe, Kassi, Rusike. Usikre: Demidov.
Brann – Ranheim søndag 17:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay
Saken fortsetter under:
Brann
Seier, men skadeproblemer på Haugen (lyske) og Barmen (nakke) i Tromsø sist for LAN. Løkberg overtar den ene indreløperen, men mer overraskende var det at Ordagic kom inn istedenfor Gili (og Strand ned på midtbanen) da Barmen måtte ut på Alfheim. Får ros av Wormgoor og Nilsen, bosnieren, og er med i diskusjonen. I midtuka stod en småskadd Koomson og en syk Strand over cupkampen, men begge skal være tilbake. Marengo fikk en start igjen, men er usikker søndag. Bamba var ikke å se i cuptroppen heller, bare spilt 10 min siden 13. april. Neppe veldig happy. Dermed en del usikkerhetsmoment i Bergen før Ranheim kommer på besøk.
Mulig lag:
Opdal – Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Strand, Yttergård Jenssen, Løkberg – Koomson, Berisha, Gili (Ordagić).
Skadet: Barmen, Haugen, Kalsaas. Usikre: Marengo, Koomson.
Ranheim
Vikitg seier for Ranheim-guttas selvtillit sist. Olsen Øveraas ut med skade før pause, men god backup i sesongstartens førstevalg Alseth. Tønne silte første 70 på venstrebacken før Foosnæs kom inn sist, så gikk kampen fra 2-2 til 5-2 - Foosnæs banker på døra. Storflor og Solbakken med hver sine nettkjenninger, fortsetter trolig på kantene.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Tønne – Reginiussen, Valla Dønnem, Lopez – Storflor, Karlsen, Solbakken.
Usikre: Olsen Øveraas.
Bodø/Glimt – Lillestrøm søndag kl 17:50 på Eurosport Player/Pluss/Dplay
Bodø/Glimt
Kjetil Knutsen lot alle 12 som har spilt mest (de 11 startende + Zinckernagel) få helt hvile fra både bane og tropp i cupkampen mot Åga onsdag (8-0-seier). Fikk mange gode svar fra troppens yngre garde, deriblant hattick fra spissen Konaté, men blir nok tilbake til den vante gjengen søndag. Zinckernagels ankel fikk bare 2. omgang sist, virker som han starter denne, muligens som kant. Det betyr sannsynligvis Konradsen benk, alternativt at Evjen får seg en hvil. Bjørkan usikker etter å ha fått en føling i låret. Knudsen vurderer også å starte Vegard Bergan over Moe i midtforsvaret.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe (Bergan), Lode, Bjørkan (Isidoro) – Leikvoll Moberg, Saltnes, Evjen (Konradsen) – Zinckernagel, Herrem, Layouni.
Skadet: Boniface, Berg. Usikker: Bjørkan
Lillestrøm
Problemene tårner seg opp for Lennartsson. Fra før er Sandberg, Kind Mikalsen og Smarason ute, mot FKH måtte Pedersen ut med skulderskade (ikke så alvorlig som først fryktet, muligens klar til Bodø) og mot Gjellråsen i cupen pådro Sahlquist seg et håpløst rødt kort etter en hevnaksjon. Han blir trolig suspendert i tre kamper (2 serie + 1 cup). Sheriff Sinyan går da inn på stopper istedenfor å erstatte Pedersen på midtbanen. Moses ikke i troppen mot Gjelleråsen, der spilte Gustavsson spiss fra start etter en svak sesongåpning på høyrekanten (tilbake på høyre i 2. omg da Lehne Olsen kom inn). Melgalvis fikk 90 min i cupen, noe før skjema, er også et alternativ på kanten nå.
Mulig 11er:
Maric – Haakenstad, Kippe, Sheriff Sinyan, Rafn – Gustavsson, Dyer, Krogstad (Pedersen), Brenden - Ødemarksbakken, Lehne Olsen.
Skadet: Sandberg, Kind Mikalsen, Smarason. Usikre: Moses, Pedersen.
Saken fortsetter under:
Haugesund – Molde søndag kl 17:50 på Eurosport Player/Pluss/Dplay
Haugesund
Haugesund spilte 3-5-2 mot Åkra i midtuka, men det er ikke aktuelt i serien framover, sier Grindhaug, som heller ikke ville skryte for mye av spillerne som fikk sjansen mot 4. div-laget (Leite, Krygård, Samuelsen, Velde, Koné). Så mye blir nok likt det vi har sett de siste kampene for FKH. Pallesen Knudsen utfordrer stopperne, der er et fight om plassene.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Bergqvist, Tidemann Hansen, Stølås – Pedersen, Tronstad, Våge Nilsen, Kallevåg – Grindheim – Wadji.
Skadet: Sandberg, Karamoko, Horneland, Ikede.
Molde
Erling Moe tok ingen sjanser og hadde med store deler av a-troppen mot Eide/Omegn. Der røyk dessverre Ulland Andersen akillesen og er ute lenge. Haugen fikk ikke spilletid der heller, han fortsatt usikker. Samtidig gikk Telo av med skade etter 25 min. Gabrielsen back og Forren stopper ble løsningen mot RBK, kan fort bli det igjen. Regner med at Knudtzon starter framfor Moström, som også er usikker etter å ha hinket av med en liten kjenning på trening. Knudtzons bytte halvveis i cupkampen var planlagt.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Gabrielsen – Aursnes, Ellingsen, Eikrem – Knudtzon, Ohi, Hestad.
Usikre: Haugen, Telo, Moström. Ute: Bolly, Hussain, Ulland Andersen.
Kristiansund – Tromsø søndag kl 17:50 på Eurosport Player/Pluss/Dplay
Kristiansund
Michelsen vraket Coly fra troppen forrige uke, men var tilbake som kaptein mot Herd i midtuka, det betyr at ivorianeren er inne i varmen igjen. I cupkampen, som ble vunnet knepent 1-0, startet kun Isaksen av de 11 som begynte i Drammen. Isaksen, som overraskende var å finne i 11ern mot Godset har nå to kamper i beina på få dager, etter å kun ha fått ett innhopp tidligere i sesongen. Det gjør ikke kampen om midtbaneplassene noe mindre vanskelig å spå at også Cirak meldte seg på som banens beste mot Herd (i følge Tidens Krav). I tillegg sliter kaptein DP Ulvestad med stiv rygg. Deltok ikke mot Godset, satt på benk mot Herd, står meget trolig over på søndag igjen. Dermed blir det enten samme backfirer som mot Godset, hvis ikke Coly går inn bak og enten Sørmo ut, en av stopperne ut eller Hopmark opp på midtbanen igjen. Flere varianter her altså. Framme har Kastrati meldt seg klar til 60 min+ og Amang fikk én omgang mot Herd, så her er det bedring – bortsett fra at Sørli er ute i 6-8 uker med en lårskade. Altså: Fem av seks fremme nær bankers, men mange om beinet om siste par plasser. PE Ulvestad neppe klar til å starte. Det blir trolig enten Hopmark opp på midten og Coly stopper. Eventuelt Isaksen eller Cirak ved siden av Diop.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo, Psyche, Coly (Isaksen, Cirak) Aasbak – Diop, Hopmark – Bye, Kalludra, Gjertsen – Kastrati.
Usikre: Amang. DP Ulvestad. Skadet: Sørli.
Tromsø
Valakari fikk spilt på sine offensive reserver litt selvtillit da Kjærgaard (ekte hattrick på 12 min), Rojas og Grønli alle scoret mot Norild. Stod faktisk 1-7 etter en drøy halvtime! Trolig tilbake til det mer vante etter en helt OK prestasjon i 1-2-tapet mot Brann, men bør begynne å vinne kamper. Espejord viste igjen hvor viktig han er med sitt innhopp og mål etter få sekunder. Matches nok forsiktig og starter trolig på benk igjen. Holmgren Pedersen kjemper om høyre vingback. Pirinen svak mot Brann, men fått mye tillit så langt da Sokol heller ikke har overbevist. Tapt stort i Kristiansund to år på rad. Norø Ingebrigtsen sleit med forkjølelse og stod over fredagens trening. Det ryktes at han ikke er med til Kristiansund. Dermed kan unge Holmgren Pedersen ta spissplassen, med mindre Valakari tar sjansen på å starte Espejord.
Mulig 11er:
Kongshavn –Jenssen, Wangberg, Pirinen – Taylor, Valakari, Gamst Pedersen, Antonsen, Nilsen – Berntsen - Holmgren Pedersen (Espejord).
Skadet: Bakenga, Gundersen.
Les også: Molde-unggutt lånes ut
Odd – Strømsgodset kl 17:50 på Eurosport Player/Pluss/Dplay
Odd
Nordkvelle er ute etter cupkampen og Njie langtidsskadd – ellers fint hos Fagermo. Nordkvelle spilte 70 min som høyreback i cupen torsdag i en kamp DEF rullerte mye, men god dekning på midtbanen tilfelle han ikke starter søndag. Kaasa, Samuelsen og Kitolano kjemper også om den siste indreløperplassen. Samuelsen med årets første start sist, Kaasa med nok et innhopp. Tror sistnevnte får tilslaget siden han ble tatt av etter 60 min mot Storm i cupen torsdag, mens Samuelsen fikk 90 min. Lauritsen med hattrick i 7-2-seieren, men Børven er fortsatt førstevalg.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Hagen, Semb, Risa – Kaasa (Samuelsen), Oldrup Jensen, Hoff – Svendsen, Børven, Rashani.
Ute: Njie, Nordkvelle.
Strømsgodset
Igjen støy rundt Pedersen i Drammen. Er han skadefri, og dernest; får han tillit fra start i Skien? Det får vi trolig ikke vite før lørdag natt/søndag formiddag. Var ikke med mot Flint i cupen. Laget har hatt to gode opplevelser i Bergen og Trondheim der Godset har fått med seg poeng, forsvarsspillet har sett langt verre ut på Marienlyst. Forventer en dyp Sylla igjen mot Odd. Keita fikk et lite kvarter mot KBK, men satt 90 min på benk i cupen, der BP Ingebretsen lot Stenevik, Hauger og Ovenstad få hele kampen på midtbanen. Spelmann trener for fullt igjen, det bekreftet treneren til Eurosport fredag formiddag. Ikke klar for kamp ennå. Regner med at det blir tilbake til vant oppstilling søndag, men BP har overrasket her og der i år.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, L Sætra, Parr – Tokstad, Sylla, Hove, Stengel – Pellegrino (Pedersen), Mos
Saken fortsetter under:
Rosenborg – Sarpsborg 08 kl 19:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay
Rosenborg
Serbecic, Meling og Akintola er ute, mens Lundemo og Åsen kjemper en kamp mot klokka mot søndag, sier Horneland i Før Runden på Eurosport fredag. At Meling er ute med en alvorlig ankelskade på «ubestemt tid» er et hardt slag for RBK. De Lanlay spilte venstreback mot Rørvik, kan gjøre det igjen søndag. Nestemann i rekka er Valsvik. Midtbanetrioen er klink og med Akintola ute får Adegbenro sjansen på ny fra start. Åsen og Lundemo forhåpentligvis med i tropp, men tviler på at noen av dem starter. Da er siste spørsmål: To Lord or not to Lord. Om Horneland ønsker aggressiviteten Søderlund tilfører i møte med Sarpsborg 08 kan det hende han velger 31-åringen, men haugalendingen har ikke hatt all verdens til seriestart. Helland hviles mot østfoldingene grunnet en kjenning i låret. Birger Meling kjemper mot klokka for å rekke det. Akintola er ute i fire-fem uker.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling (Valsvik) – Konradsen, Trondsen, Jensen – Adegbenro, Bendtner, Yann-Erik de Lanlay.
Skadet: Akintola, Meling, Serbecic. Usikre: Lundemo, Åsen.
Sarpsborg 08
Det ble ingen Tveita og ergo treer bak sist for Bakke & co. Tveita sitt leddbånd er enda vondt og det skal mye til at han er tilbake på Lerkendal, sier fysioterapeut Ole Martin Ellingsen til Sarpsborg Arbeiderblad. Heldigvis er Thomassen klar igjen etter at han ga seg mot slutten mot Mjøndalen, kapteinen spilte også i cupen i midtuka. Mange bytter i kampen mot Sprint/Jeløy, nykommerne «klarte seg greit» sa Bakke etter kampen. Brukte der én time på å få hull på byllen, bekymringsfullt at det offensive fremdeles lugger. Verken Skålevik, Coulibaly eller Azofeifa satte spesielt fyr på den kampen. Lindseth spilte høyreback i 3-0-seieren, kan fort ha vært en test for om han kan gjøre den jobben også på Lerkendal. Hvis ikke kan det bli tre bak igjen.
Mulig 11er:
Vasyutin – Lindseth, Horn, Næss, Thomassen – Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Larsen – Strand Larsen, Salvesen (Skålevik).
Usikre: Tveita. Skadet: Askar, Vetti.
Viking – Vålerenga mandag 18:30 på MAX/Eurosport Player/Dplay
Viking
To strake tap og et par nye skadeproblemer å bekymre seg for i Stavanger. Hove med alvorlig langtidsskade er et hardt slag, og selv om Vevatne og Salte fungerer er bredden tynn nå. Vikstøl er bekreftet ute. Pereira og Danielsen bekledde backene i cupen mot Frøyland, begge er alternativer mandag, men førstnevnte det mest naturlige valget på venstre tross en under middels cupkamp. Sleit seg for øvrig til 1-3-seier etter å ha ligget under. Furdal enda et godt stykke unna. De seks fremme gir med andre ord seg selv.
Mulig 11er:
Austbø – Bjørshol, Vevatne, Salte, Danielsen (Pereira) – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland, Tripic.
Skadet: Furdal, Andrésson, Hove. Usikre: Vikstøl.
Vålerenga
Adekugbe-skaden gikk helt under radaren sist, ikke bra. Men er heldigvis ikke så alvorlig så fryktet, allerede tilbake og løper på trening, men mister nok mandagen. Näsberg gjorde uansett en god figur mot Odd. Liten grunn til å tro på store endringer, selv om Vilhjalmsson har sett litt tung ut i det siste og Dønnem avgjorde på overtid mandag. Azemi med to cupmål i midtuka og Vega fulgte opp med ett, så konkurransen er absolutt til stede. 5-5, 4-5 og 1-7 blant de ville resultatene i Stavanger de siste årene når VIF drar til oljebyen. Shala ut med skade mot Faaberg og lite usikkerhetsmoment der.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Näsberg – Abu, Lekven – Shala, Ejuke, Finne – Vilhjalmsson.
Skadet: Adekugbe, Claesson, Michael.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03