Endelig er Eliteserien tilbake, og det er også «Forventede lagoppstillinger». Her kan du sjekke status på din klubb både inn mot Fantasy-valgene som skal tas og av ren nysgjerrighet.
FK HAUGESUND
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Et par spørsmålstegn i midtbaneleddet til FKH. Våge Nilsens lyskeproblematikk er stadig gjeldende, men har trent en del denne uka og melder seg selv klar i fredagens Før Runden. Tar i så fall plass på benk, tror vi. Mulig erstatter, Leite, måtte av etter 20 min i treningskampen mot Sandnes Ulf, men har trent greit de siste par dagene. I den 2-2-kampen var ikke FKH påskrudd og fikk stryk av assistenten, danske Brydegaard, som ledet laget med Grindhaug på reisefot. Fikk gikk spilletid til bla Gostomski, Bergqvist, Velde (to mål) og prøvespilleren Sehic (Bosnia), men sistnevnte ble sendt hjem uten kontrakt. Samuelsen har to uker igjen av låneoppholdet i Haugesund, har vært småsyk og borte med et par eksamensdager denne uka. Det gjør ham usikker. Om Samuelsen står av betyr det nok Grindheim opp i 10ern og Leite sentralt. Da får FKH også mer løpskraft og fysikk i møtet med Brann, som de ble taktisk utklasset av i tilsvarende kamp i fjor. Små problemer bak i banen for Grindhaug, Stølås som gikk av etter 50 min mot MIF er fit. Unge Koné har fått utvidet ferie etter U20-VM og er ikke med.
Mulig 11er:
Sandvik – Dessler, Pallesen Knudsen, Tidemann Hansen, Stølås – Pedersen, Leite (Samuelsen), Tronstad, Kallevåg – Grindheim – Wadji.
Skadet: Ikedi, Karamoko, Horneland, Koné (ferie). Usikre: Våge Nilsen, Leite.
BRANN
Brann har vunnet to på rappen i Haugesund og scoret tre i begge. Taktisk triumf fra LAN i fjor med to sittende midtbanespillere, litt som de har spilt i det siste med Yttergård Jenssen og Ordagic dypere enn Strand. Nå er Barmen med i tropp igjen, han trives godt mot FKH, og kan skyve bosnieren ut av 11ern. På bussen til Haugesund er ikke Kristiansen (tilbakeslag med lyskeskaden) eller Haugen med. Det betyr nok fortsatt Grøgaard venstreback. Gili spilte høyrekant for å demme opp for Stølås i fjor, det gjorde han også mot RBK sist. Fortsetter nok der, det betyr Koomson benk igjen.
Mulig 11er:
Opdal – Teniste, Wormgoor, Acosta, Grøgaard – Ordagic (Barmen), Yttergård Jenssen, Strand – Gili, Bamba, Berisha.
Skadet: Haugen, Kalsaas, Kristiansen.
Bodø/Glimt – Strømsgodset søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
BODØ/GLIMT
Ser lyst ut for Glimt, som banket Tromsø 4-1 i treningskamp på søndag, der Saltnes viste form og sørget for hattrick. Konradsen startet på motsatt indreløper der i Leikvoll Mobergs skadefravær (tretthetsbrudd, ute ut august), kjemper en tett kamp mot hjemkomne Evjen (U20-VM) om den plassen. Sistnevnte starter muligens på benk etter en hektisk periode med mange kamper, selv om han selv melder seg klar til kamp. Layouni stod over mot Gutan etter høy kampbelastning i våres, men skal ikke være noe fare for kampen søndag. Ellers sier det meste seg selv for de helgule, Moe og Lode utgjør stopperpar.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Konradsen, Berg, Saltnes – Evjen (Zinckernagel), Herrem, Layouni.
Skader: Lekvoll Moberg, Boniface.
STRØMSGODSET
Enda ingen permanent trener på plass i Godset og med en nyoperert Marcus Pedersen ute og usikkerhet rundt et betent kne hos spisspartner Mos, så har de litt å stri med før turen til Bodø. Kan bli lillebror Sebastian Pedersen i sin debut fra start i Eliteserien. Parr tilbake på feltet, men denne kommer for tidlig og Ringstad fortsetter på venstreback. Tett duell mellom Sætra og Hamoud på midtstopperplass, sistnevnte fikk tilslag i Ranheim før ferien. Wibe-Lund velger ut fra kampbilde og farten til Hamoud kan være god å ha i Bodø. Mange midtbanespillere å velge fra, men gått for den samme kvartetten i et par anledninger på rad. Tokstad og Mickelson enda ute.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, Hamoud, Ringstad – Spelmann, Sylla, Stengel, Rønning Ovenstad – Pellegrino – Seb Pedersen (Mos)
Skadet: Parr, M Pedersen, Tokstad, Mickelson. Usikre: Mos.
Sett hvor glad Bendtner var på fredag? (saken fortsetter under)
Sarpsborg 08 – Odd søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
SARPSBORG 08
Tapene kommer som perler på en snor og enda skadeplaget i forsvar, Sarpsborg 08. Askar var ventet klar, men må stå av en uke til. Tveita rekker trolig ikke kampen søndag, skal vi tro Sarpsborg Arbeiderblad. Horn enda ute i tre uker. Utvik, Vetti og Arboine er fortsatt ute og unge Olstad (menisk) er ny på langtidsskadelista. Som om ikke det var nok stod Næss over trening fredag, men det skal ikke være alvorlig. Må nesten bli klar, lagets beste spiller i 2019 og få alternativer. Bateau vært hjemme på ferie i Costa Rica i denne perioden, men er tilbake. Da er spørsmålet om Bakke fortsetter med fire bak, der Lindseth må tro til på backen igjen, eller går over til tre bak slik de har spilt et par kamper tidligere i år. Så er spørsmålet på topp – der verken Skålevik, Salvesen eller Strand Larsen har fått det til å fungere. Coulibaly fikk sjansen som spiss mot Ranheim, men ble huket av til pause. Det samme ble Lund Nielsen (Azofeifa inn). Konté er tilbake etter et vellykket U20-VM for Mali og er aktuell for tropp. Falch startet overraskende mot Ranheim, tror Vasyutin er tilbake nå.
Mulig 11er:
Vasyutin – Lindseth, Bateau, Næss, Thomassen – Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Larsen – Skålevik, Strand Larsen (Salvesen).
Skadet: Olstad, Vetti, Utvik, Horn, Arboine, Askar. Usikre: Tveita.
ODD
Langt lysere for Odd, som i praksis er serieleder – a poeng med Molde, men med to kamper mindre spilt. Få usikkerhetsmoment. Kitolano har hatt litt utvidet ferie, mens Nordkvelle endelig er tilbake i trening – denne kommer dog for tidlig for å starte. Da ligger det an til at det kan bli gjensyn med samme 11er som vant overbevisende på Åråsen sist seriekamp (19. mai). Berge gikk av til pause der, men er klar. Som i et par av de andre tighte bortekampene fikk Samuelsen tilslaget på indreløper, her er også Kaasa aktuell selv om han ble skadd i en Odd 2-kamp i slutten av mai – er klar til kamp. Rashani matchvinner for Kosovo mot Bulgaria med sitt første landslagsmål i midtuka. Drillet denne 11ern på ei økt fredag, mot det Telemarksavisa melder er den sterkeste «b-gjengen» Odd noen sinne har mønstret på ei treningsøkt. Eks-gutta Zekhnini og John Kitolano trener for tida med laget og var med, i tillegg til Selvik, Nordkvelle, Bjørtuft, Josh Kitolano, Kaasa, Södlund, Lauritsen med flere.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Berge, Hagen, Risa – Samuelsen, Oldrup Jensen, Hoff – Rashani, Børven, Svendsen.
Skadet: Helmersen, Njie. Usikre: Nordkvelle.
Molde – Ranheim søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
MOLDE
Haraldseid sliter med en ankel. Bjørnbak har også trent alternativt et par dager. Det kan bety Remmer på høyreback og Forren/Gabrielsen som midtstoppere. Moström har også vært inne på kanten på et par formasjonsøkter, utover det er det soleklare førstevalget Linde ute med skade etter et inngrep i kneet. Ingen overbevisende forestilling av tredjevalg Crannix (annetvalg Eriksen Ranmark er utlånt til Mjøndalen til 8. august) i treningskampen mot KBK sist helg, slapp inn ett tabbemål. Står uansett søndag. Både Sjølstad, Hussain, Telo og Haugen fikk spilletid mot naborivalen, sistnevnte kan muligens skyve Gabrielsen inn på stopper og Forren ut av laget. James scoret og får mye ros, kan få sjansen på topp, da blir Ohi å finne litt ute til høyre, slik MFK gjorde mot Mjøndalen i en tilsvarende hjemmekamp tidligere i år. I så fall ryker Knudtzon ut av laget, blitt en del bom på lynvingen, som også ble tatt av etter 59 min i tapet mot Tromsø sist, det kan også hende at Hestad får seg en hvil. Fikk seg dog en scoring mot KBK. Mange om beinet på midtbanen, tett mellom Ellingsen, Sjølstad og Hussain om plassen ved siden av Aursnes – som trolig tar straffer for Molde etter at Ohi har bommet på de to siste.
Mulig 11er:
Crannix - Remmer, Gabrielsen, Forren (Bjørnbak), Haugen - Aursnes, Ellingsen (Hussain), Eikrem - Knudtzon (James), Ohi, Mostrøm (Hestad).
Skadet: Linde, Ulland Andersen, Bolly.
RANHEIM
Positiv utvikling på lillebror i Trondheim, kruttsterk 3-1-seier i Sarpsborg uten hele sentrallinja (Kvande, Valla Dønnem, Karlsen) og fulgte opp med 1-0 over Godset for tre uker siden. Få, om noen, problemer i laget. Kvande banker på døra på stopperplass, men Heggem har vært solid i hans fravær. Valla Dønnem slitt med sykdom og så lenge Blakstad fungerer godt i den dype og Skarsem er god som indreløper fortsetter nok den konstellasjonen. Karlsen er endelig 100 % etter å ha hanglet i hele 2019, det lover godt. Tror backene og kantene fortsetter som sist.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Heggem (Kvande), Furu, Foosnæs – Skarsen, Blakstad, Reginiussen – Solbakken, Karlsen, Tønne.
Lillestrøm – Viking søndag kl 17:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay
LILLESTRØM
Fantastisk opptur på Intility for tre uker siden, men en del spørsmålstegn hos LSK denne helga. Viktigst er at Smarason kun har hatt én skikkelig fotballøkt siden VIF-kampen, slitt med sykdom. Det betyr at islendingen trolig starter på benk. Gustafsson flyttes nok opp bak Lehne Olsen og flaggplanter Melgalvis inn på høyrekant, slik de gjorde mot Stabæk i treningskamp sist helg (1-0, Melgalvis målscorer). I tillegg er det usikkerhet på stopperplass med Kind Mikalsen og Sandberg stadig ute, Kippe på vei tilbake i trening og Sheriff fraværende med landslagsspill. Dermed kan det være duket for debutant Slørdahl. Han har spilt cupkamp mot Kvik Halden og fikk prøvd seg mot Boli og Braaten i treningskampen mot bæringene. Romerikes Blad tror 18-åringen starter, vi heller mot Sheriff, selv om han kun får en lett økt med laget lørdag. Meldte seg kampklar i Før Runden fredag ettermiddag. Baccay ble benka mot VIF og har vært med U18 denne uka, derfor fortsetter Haakenstad og Rafn på backene mot Viking. Krogstad har tatt plassen fra Dyer ved siden av Pedersen.
Mulig 11er:
Maric – Haakenstad, Sheriff (Slørdahl), Salquist, Rafn – Melgalvis, Pedersen, Krogstad, Ødemarksbakken – Gustafsson, Lehne Olsen.
Skader: Kind Mikalsen, Sandberg. Usikre: Kippe, Sheriff, Smarason.
VIKING
Nærmer seg skadefritt i Stavanger med Hove tilbake i én omgang mot Staal Jørpeland sist helg, Furdal med et par opptredener også, samt Austbø klar etter lårsmellen mot Molde. Da mangler bare stopper Andresson. Stilte med to forskjellige 11ere mot Staal i 4-2-seieren. Da var Vikstøl inne sammen med resten av backfireren som er ventet å starte mot LSK. Samtidig ble Ekeland drillet på topp med «førstelaget» og Høiland spilte med reservene, så ikke så lett å tolke hvordan Berntsen tenker der. Vil overraske om Høiland benkes, men Ekeland spilte også mot Start og har scoret i begge treningskampene. Trolig starter Furdal på benk, klar for innhopp.
Mulig 11er:
Austbø – Bjørshol, Salte, Vevatne, Vikstøl (Pereira) – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland (Ekeland), Tripic.
Skadet: Andresson.
Derfor blir det aldri kunstgress på Åråsen: (saken fortsetter under)
Mjøndalen – Kristiansund søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
MJØNDALEN
Mannefall med sykdom i ferieperioden for Mjøndalen. Måtte til og med avlyse lagets sommerfest, i tillegg til en løpstest i forrige uke. De fleste bør være på plass til søndagens viktige dyst mot KBK. Må vise seg fra en bedre side enn 1-4-smellen mot FKH sist. De vanlige dilemmaene med Latifu vs Sell og Dragsnes som banker på døra. Sistnevnte erstattet Brustad til pause i 1-4-kampen, men denne gang erstatter han suspenderte Olsen Solberg på venstreback. Kanskje får Sell sjansen også, jevn duell dem i mellom. Eriksen Ranmark med en forestilling under pari mot FKH, Faye Lund er tilbake fra U20-VM og sier han vil gjøre alt han kan får å kapre tilbake plassen i mål. Kan fort knipe plassen.
Mulig 11er:
Faye Lund (Eriksen Ranmark) – Sell (Latifu), Jansen, Solholm Johansen, Dragsnes – Brochmann, Gauseth, Aasmundsen – Brustad, Occean, Liseth.
Skadet: Gulden, Bokwe, Makani. Suspendert: Olsen Solberg (én kamp).
KRISTIANSUND
Roterer på sin brede tropp, Christian Michelsen, og lyktes godt med det i en kontrollert 0-0-affære i Haugesund 19. mai. Ikke spilt kamp siden og fått tilbake mange av gutta som har hanglet litt. Aasbak, Ulvestad-brødrene, Amang og Kastrati blant dem. Lite minus at Psyche, som har spilt samtlige seriekamper i år (med fire forskjellige makkere) er ute med strekk, han er trolig tilbake neste uke. Hopmark også ute enda, men Kristiansund er ekstremt godt forspent på stopper. Her er viktige DP Ulvestad tilbake og trolig spiller Coly ved siden av ham, alternativt Gjesdal, med Coly ut på backen. Har mange å velge blant også på backplass, Michelsen, og fort gjort å bomme i spådommene der. Valgte 3-5-2 i 2-3-tapet mot Molde i helga, da mønstret han Amang og Kastrati på topp. Manglet fire trøndere som deltok i bryllupet til Benjamin Stokke i den kampen og 3-5-2 er neppe aktuelt søndag. Diop ryktes til russisk fotball, kanskje vært KBKs beste spiller i år, og fortsetter på midtbanen enn så lenge. Flere muligheter også her (Isaksen, Cirak), men vi tror disse starter:
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo (Gjesdal), Coly, DP Ulvestad, Aasbak – Diop, PE Ulvestad (Cirak), Kalludra – Bye, Kastrati, Gjertsen.
Skader: Psyche, Hopmark.
Rosenborg – Vålerenga søndag kl 19:30 på TV Norge/Eurosport Player/Dplay
ROSENBORG
Endelig en skikkelig triumf med 1-0-seieren på tampen i Bergen for tre uker siden. Med Trondsen i følge Adressa tilbake i knallslag på trening er det ytterliggere positive nyheter for Horneland. Kan ta plassen til Lundemo, selv om han selv sier at han ikke forventer å starte. Vil ikke ta sjanser med en plaget hoftemuskulatur. Lite spørsmålstegn ved Konradsen og de Lanlay, som begge stod over treningskampen mot Kolstad mandag (8-0) med leggskader. Bør være aktuelle for 11er, trente for fullt fredag. Ellers er Bendtner enda ute i kulda, mens Adegbenro og Helland trolig må se kampen fra benk igjen, med mindre de Lanlay må stå over. Helland trolig nærmest å erstatte siddisen.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Konradsen (Trondsen), Lundemo, Jensen – Akintola, Søderlund, de Lanlay (Helland).
Skader: Serbecic. Usikre: Trondsen, Konradsen, de Lanlay.
VÅLERENGA
0-3 og sjokktap mot Lillestrøm og nå baller skadene på seg på Valle. Tollås Nation er høyst usikker, stopperkollega Lædre Bjørdal har også spilt samtlige Eliteserie-minutter i år – men også han er usikker. Tror selv han rekker møtet med gamle lagkompiser. Kan uansett bli rokeringer. Näsberg kan dyttes inn i midten, Nakkim også et alternativ dersom begge er ute. Adekugbe har vært ute lenge, men har trent i 10-11 dager og er med i tropp. Fikk dog ikke kamptrening mot HJK Helsinki i treningskampen sist (4-1). Der spilte Abu og Israelsson sentralt, mens Lekven og Shala ikke fikk spilletid. Førstnevte trener lite, men jobber med å bli klar. Shala er tilbake i trening, men usikker. Med Vega skadet i et par uker til og Azemi suspendert (rødt kort) blir det trolig samme kvartett som tidvis herjet på kontra mot den finske seriemesteren. Ejuke venstre, Dønnum høyre (to mål), Vilhjalmsson i 10ern og Finne (ett mål, to assists) på topp. Altså en liten justering fra tidligere i sesongen, da Finne lå til venstre, Ejuke i 10ern og islendingen på topp. Deila har aldri vunnet som trener på Lerkendal på åtte forsøk i seriesammenheng (men har én triumf i cupen).
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Näsberg, Adekugbe (Tollås Nation) – Abu, Lekven (Israelsson) – Dønnum, Vilhjalmsson, Ejuke – Finne
Skader: Michael, Vega. Usikre: Shala, Lekven, Tollås Nation, Lædre Bjørdal. Suspendert: Azemi (én kamp).
Stabæk – Tromsø mandag kl 1830 på MAX/EurosportPlayer/Dplay
STABÆK
Henning Berg ut, Janne Jönsson inn. Det betyr at en friskmeldt Demidov kommer ut av fryseboksen og tar plass i midtforsvaret. Veteranen meldt som en av nøkkelspillerne i dette laget av Jönsson. Vihmann vært på landslagstur med Estland og får ikke så mange øktene under svensken, så kanskje Strømnes får tilslaget, som mot LSK i treningskamp forrige helg. Ellers positive nyheter for Børkeeiet og Vetlesen, kyssesyka var ikke så alvorlig. Sistnevnte var i gang med lett trening allerede onsdag, men denne kampen kommer for tidlig, sier lege Arne Røde til Budstikka. Børkeeiet er uansett suspendert og uaktuell. Hernandez er med Venezuela i Copa America og er ute i de to neste, kanskje tre, kampene. Tynn tropp i Bærum og med noen fravær er det få å velge blant for Jönsson. I treningskampen mot LSK før 59-åringen ble ansatt startet Kirk, Vogt og Braaten. Ingen av dem har særlig mange minutter Eliteserie-spill i år, til sammen står de med 100 minutter. Gyasi kan også få minutter, han står uten spilletid i Eliteserien så langt. Rusike er tilbake raskere enn forventet og regner med å være i full trening om et par ukers tid. Moe er stadig et stykke unna. Ikke spilt kamp siden 16. mai grunnet U20-VM, Stabæk. Vogt kan få sin Eliteserie-debut fra start ved siden av Askildsen, i så fall med Kassi litt foran. Alternativt starter Braaten i 10ern og Kassi sentralt på midtbanen. Legg merke til at Tromsø har 5-1-1 på sine syv siste visitter til Nadderud.
Mulig 11er:
Sandberg – Kirk, Demidov, Strømnes (Vihmann), Hanche-Olsen – Bohinen, Askildsen, Kassi, Brynhildsen – Braaten (Vogt) – Boli.
Skadet: Moe, Rusike, Mauritz-Hansen, Vetlesen, Børkeeiet. Suspendert: Børkeeiet.
TROMSØ
Det har vært en vår med ekstremt mange fravær for Gutan, men nå ser det litt lysere ut selv om ikke aller er 100 % og de har vært nede i 10 utespillere på trening tidligere i uka, i følge Nordlys. At kaptein Wangberg er tilbake og ser ut til å starte er veldig positive nyheter, i såfall seks uker etter at leddbåndsskaden oppstod. Stoppermakker Gundersen også i trening igjen og har spilt litt for Tromsø 2, men han har vært lenge ute og trenger noe mer tid. Den finske trioen Pirinen, Valakari og Taylor har vært på landslagsoppdrag, men er tilbake. I tillegg har typer som Antonsen, Grønli, Espejord og Bakenga fått litt tid på seg til å pleie formen. Uhyre viktige Espejord sier dog til Nordlys at han fortsatt føler seg på 60 % av maks. Kan verken spurte eller skyte uten hemninger. Noe usikkerhet rundt Bertnsen. Mer vrient å forberede seg til Stabæk-kampen etter trenerbytte, sier Valakari til iTromsø i den uhyre viktige bunnkampen. Spørsmålet er om han går for fire eller tre bak. Denne 11ern har blitt matchet på trening, men både Sokol, Pirinen, Norø Ingebrigtsen og Berntsen banker på en plass på laget. Startet friskt med nykomponert 11er mot Glimt i treningskampen søndag, men klappet sammen som et korthus etter å ha tatt ledelsen, endte med 1-4-tap. Bakenga målscorer. Legg merke til at Tromsø har 5-1-1 på sine syv siste visitter til Nadderud.
Mulig 11er:
Kongshavn – Jenssen, Wangberg, Antonsen – Holmgren Pedersen, Andersen, Gamst Pedersen, Valakari, Nilsen (Berntsen) – Taylor – Espejord.
Skadet: Gundersen. Usikre: Berntsen. Suspendert: Norø Ingebrigtsen (én kamp)
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03