Vi har tatt en sjekk med samtlige klubber i Eliteserien før den 3. serierunden, og dette tror vi blir lagoppstillingene.
Strømsgodset – Mjøndalen kl 18:30 på MAX, Dplay og Eurosport Player.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Strømsgodset
Alle mann er klare til kamp, melder Bjørn Petter Ingebretsen. Det betyr mange vrakede, skuffede spillere i Godset inn mot Ælv Classico. Marcus Pedersen tar plass på topp selv om han ikke er 100 prosent, trolig på bekostning av Amahl Pellegrino. Får vi se Martin Spelmann fra start også? I såfall ryker nok Kristoffer Tokstad eller Herman Stengel.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, L. Sætra, Parr – Tokstad, Sylla, Hove, Stengel (Spelmann/Pellegrino) – M. Pedersen, Mos.
Mjøndalen
Kaptein Christian Gauseth har trent med laget denne uka og bør bli klar. Spørsmålet er hvem som ryker ut av laget. Blir det Vetle Dragsnes, som mot VIF (tøff avgjørelse ifølge Vegard Hansen) og Joackim Olsen Solberg ned på backen igjen, eller gjør MIF-treneren en vri? Kan også sette Olsen Solberg på kant og vrake Sondre Liseth eller Fredrik Brustad. Tror William Sell beholder plassen foran Hakeem Latifu etter at han gjorde en bra kamp mot Amor Layouni sist.
Mulig 11er:
Faye Lund – Sell, Solholm Johansen, Jansen, Olsen Solberg (Dragsnes) – Gauseth, Aasmundsen, Brochmann – Brustad, Occean, Liseth.
Skadet: Bowke, Makani, Gulden.
Les også: Thorstvedt åpnet målkontoen: – Drømt om det siden jeg var guttunge
Viking – Brann lørdag kl 19:30 på TV Norge.
Viking
Få problemer for Bjarne Berntsens Viking som flyr høyt etter to seire og to smultringer. Zlatko Tripic måtte forlate banen på Alfheim, men er klar. Lite trolig at Berntsen gjør endringer.
Mulig 11er:
Austbø – Vikstøl, Vevatne, Hove, Bjørshol – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland, Tripic.
Skadet: Furdal, Andrésson.
Brann
Lars Arne Nilsen fikk nok etter to svake prestasjoner og la noe overraskende om til 3-5-2. Tusenkronerspørsmålet er om han går vekk fra det igjen etter seieren mot KBK. Kamp søndag-onsdag-lørdag spiller også inn, Nilsen har sagt han skal rotere på laget. Sist ble det fem bytter. Vanskelig å spå hvor mange endringer det blir denne gang og hvor fristet han er av å fortsette med Bamba og Berisha i tospann fremme, men det kan fort bli 4-3-3 igjen. Her er både vi og spillerne usikre på utfallet, men vi lander på 4-3-3 og at backene byttes igjen, at Acosta beholdes, Haugen inn for Løkberg, Gili fram på venstrekant, Berisha høyre og Bamba i midten.
Mulig lag:
Holmen Johansen – Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Haugen (Løkberg), Yttergård Jenssen, Strand – Berisha, Bamba, Gili.
Usikker: Eggen Rismark (kamptrening)
Sarpsborg – Lillestrøm søndag kl 17:50 på Eurosport Norge.
Sarpsborg
To spørsmålstegn på backene for Geir Bakke, både Jon-Helge Tveita (av mot FKH) og Joachim Thomassen (stod over sist) er usikre. Om én eller begge ikke blir klare til start blir det fortsatt 3-5-2 og Sheldon Bateau inn bak, eller uendret. Om begge backene er inne blir det nok 4-4-2 og Azofeifa ut på benk igjen, tross en brukbar kamp i Haugesund.
Mulig 11er:
Vasyutin – Tveita (Azofeifa), Horn, Næss, Thomassen (Bateau) – Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Lindseth – Strand Larsen, Skålevik.
Skadet: Askar, Vetti. Usikre: Tveita, Thomassen.
Lillestrøm
Ingen Arnor Smarason denne helga heller for LSK, den vedvarende belastningsskaden i det venstre kneet bekymrer på Åråsen. Ellers har både Simen Kind Mikalsen (rygg, stod over mot Ranheim), Tobias Salquist, Frode Kippe og Erik Tobias Sandberg tidvis sett på treningene denne uka, men stopperduoen bør bli klar – hvis ikke er både Sheriff og eventuelt Sandberg klare til å steppe inn. Se ikke bort i fra at det blir samme 11er fra Jørgen Lennartsson, hvis ikke han vil justere for å demme opp for Sarp og legge om til 4-5-1/4-3-3. Da kommer trolig Sheriff inn for Moses.
Mulig 11er:
Maric – Haakenstad, Salquist, Kippe, Rafn – Gustafsson, Dyer, Pedersen, Ødemarksbakken – Moses (Sheriff), Lehne Olsen.
Usikre: Sandberg, Kind Mikalesen, Sahlquist. Ute: Melgalvis, Smarason.
Bodø/Glimt – Molde søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss1 og Dplay.
Bodø/Glimt
Kjetil Knutsen flyr høyt med sine gutter og styrkes av innlånte Felix Horn Myhre er tilgjengelig og at Philip Zinckernagel blir stadig bedre. Tror dog at bergenseren starter med samme lag som slo Mjøndalen 5-4.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Leikvoll Moberg, Saltnes, Konradsen – Evjen, Herrem, Layouni.
Skadet: Boniface, Berg.
Molde
Erling Moe har fått en strålende start og drar til Bodø som serieleder. Erling Knudtzon er på bedringens vei, håper å bidra. Molde startet med samme 11er mot Stabæk og VIF, liten grunn til å endre om spillerne tåler belastningen, men både Vegard Forren, Mattias Mostrøm med flere vil ha et ord med i laget. Leke James nærmer seg også formen, men starter nok på benk igjen.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Gabrielsen, Haugen – Aursnes, Ellingsen, Eikrem – Ulland Andersen (Mostrøm, Knudtzon), Ohi, Hestad.
Ute: Bolly, Hussain. Usikre: Knudtzon.
Saken fortsetter under! Har du sett denne?
Odd – Kristiansund søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss og Dplay.
Odd
Fire poeng mot Brann og RBK, men det er nå den «virkelige motstanden kommer» ifølge Dag Eilev Fagermo. Vi får se om KBK blir et bananskall, kristiansunderne vant på Skagerak i fjor. Liten grunn til å gjøre endringer hos Odd, selv om både Kitolano og Kaasa er stadig nærmere kampform.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Hagen, Semb, Risa – Nordkvelle, Oldrup Jensen, Hoff – Svendsen, Børven, Rashani.
Ute: Njie.
Kristiansund
Tøft program og skadeproblemer for Kristiansund, gjorde at Christian Michelsen gjorde fire endringer fra seieren over VIF til tapet mot Brann. Mange usikkerhetsmomenter i Christoffer Aasbak, Pål Erik Ulvestad, som begge ser ut til å bli klare, samt spisstrioen Flamur Kastrati, Thomas Amang og Torgil Gjertsen, og hvem blir midtstopper i Skien? Aliou Coly kan trekkes ned for Psyche, som måtte av med en kjenning i lysken i Bergen, alternativt kan ivorianeren bekle høyreback på bekostning av Sørmo. Framme banker Kristoffer Hoven på døra, mens Kalludra beholder plassen slik at Pål Erik Ulvestad trolig starter på benken.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo, Coly (Psyche), DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diop, Kalludra – Sørli, Hoven, Bye.
Skadet: Kastrati, Amang. Usikre: Gjertsen.
Ranheim – Haugesund søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Plus og Dplay.
Ranheim
To skuffende opplevelser for Ranheim i innledningen. Få skadeproblemer, men middels prestasjoner har ført til null poeng. Tønne av tidlig med en strekk i mageregionen for Storflor på Åråsen, Lopez er på vei tilbake, samme med Blakstad og Sollie Rønning. Tror ikke det blir så mange endringer likevel.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Foosnæs – Reginiussen, Valla Dønnem, Skarsem (Lopez) – Solbakken, Karlsen, Tønne (Storflor).
Usikre: Tønne, Lopez og Sollie Rønning.
Haugesund
Ett poeng på to kamper for FKH, det ble en lite finspilt krig mot Sarpsborg 08, der gjorde Grindhaug et grep med Samuelsen i 10ern og Grindheim dypere. Joakim Våge Nilsen fikk en halvtime sist og bør kunne starte. Mot Sarp var det Samuelsen som måtte vike, det kan skje igjen. Samtidig virker det som kontinuiteten i forsvaret, Pallesen Knudsen, må kaste inn håndkleet med en stiv lyske. Da blir det debut for Douglas Bergqvist, han ble drillet med Tidemann på trening torsdag. Thore Pedersen fikk 90 minutt i sin hjemmedebut for FKH og fikk ros for sin opptreden, han beholder trolig plassen. Sandberg har fått seg en ankeltrøkk på trening og må trolig stå av. Enten Kallevåg eller Samuelsen inn på kanten.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Berqvist (Pallesen Knudsen), Tidemann Hansen, Stølås – Samuelsen (Kallevåg), Tronstad, Våge Nilsen, Pedersen – Grindheim – Wadji.
Usikre: Pallesen Knudsen, Sandberg.
Saken fortsetter under! Har du sett denne?
Stabæk – Rosenborg søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss og Dplay.
Stabæk
Ble to numre for små i Molde sist helg, Stabæk. Få problemer i mannskapet, men det irriterer Inge André Olsen at Youness Mokhtar ikke har fått papirene i orden ennå. Demidov har sittet på benk i sesongens to første kamper, det irriterer nok veteranen. Danske Kirk ble sittende på benk i Molde, kan komme inn. Vetlesen og Bohinen av tidlig i den vriene bortekampen, men vi tror unggutta får fornyet tillit.
Mulig 11er:
Sandberg – Hernandez (Kirk), Vihmann, Strømnes, Hanche-Olsen – Vetlesen, Kassi, Børkeeiet, Brynhildsen – Bohinen - Boli.
Skadet: Moe, Rusike. Usikre: Mokhtar.
Rosenborg
Det er ikke akkurat rosenrødt i Trondheim for tida, men så mange skadeproblemer er det i alle fall ikke. Trondsen og Adegbenro er usikkerhetsmomentene, men ikke regn med noen av dem. De Lanlay vs Akintola er derimot en vurdering, og hva gjør Horneland med «problemet Bendtner»?
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Akintola (De Lanlay), Konradsen, Jensen, Helland – Åsen – Søderlund.
Usikre: Adegbenro, Trondsen.
Vålerenga – Tromsø søndag kl 19:30 på MAX.
Vålerenga
To skuffende forestillinger av VIF på tur til Møre og Romsdal, selv om Ronny Deila så lyspunkter i spillet mot Molde. Feil må lukes vekk for at det skal bli færre baklengs. Herolind Shala startet på benk med en stram lyske i Molde onsdag, er ventet klar og da ryker nok Vega. Juarez tilbake fra suspensjon, går nok inn på laget tross en svak kamp i Kristiansund før det røde, og at Nakkim scoret i Molde. Dønnum hadde et godt innhopp mot Molde, men tar trolig plass på benk igjen.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Adekugbe – Abu, Lekven – Shala, Ejuke, Finne – Vilhjalmsson.
Tromsø
En del usikkerhetsmoment i Tromsø. Norø Ingebrigtsen (lyske), Taylor (lyske), Sokol (lyske) er nye tilskudd til en skadeliste som teller Nilsen, Kongshavn og de langtidsskadde Gundersen, Espejord og Bakenga. Ifølge iTromsø ble Marcus Holmgren Pedersen drillet på høyrekant på fredagens TIL-trening. Har slitt litt mot 4-3-3-lag i sin 3-4-3-formasjon, la om til 4-3-3 selv i de to første kampene (mot 4-3-3-motsand), men nå venter VIF i 4-2-3-1. Da kan muligens Valakari legge om igjen, men her handler det om å få stablet et lag. iTromsø spekulerer i at Magnus Andersen kan få en sjelden start på høyreback.
Mulig 11er:
Karlstrøm – Andersen, Wangberg, Jenssen, Pirinen – Antonsen, Gamst Pedersen, Valakari – Holmgren Pedersen (Norø Ingebrigtsen), Rojas, Berntsen.
Usikre: Nilsen, Taylor, Norø Ingebrigtsen. Skadet: Kongshavn, Bakenga, Gundersen, Espejord.
Har du sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03