Fotball
Eliteserien

«Forvandlet» Brann hindret av comeback-Linde: – De er nesten ikke til å kjenne igjen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

linde

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
06/10/2019 på 19:45 | Oppdatert 06/10/2019 på 21:34

Kun en meget god Andreas Linde hindret Brann-seier mot serieleder Molde.

  • Se alt fra Eliteserien på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!

Brann – Molde 0-0:

Eliteserien

Derfor mener de han kan bli en klassestopper: – Han fortjener skryt og det skal han få

FOR EIN TIME SIDAN

Etter forrige hjemmekamp mot Haugesund ble Brann pepet av banen. Det var heller ikke første gang publikum viste sin misnøye med et hjemmelag som stort sett har fremstått blekt og kjedelig på eget gress denne sesongen.

Men mot serieleder Molde viste de rødkledde seg fra en helt annen side. Kun en meget god Andreas Linde hindret en etterlengtet storskalp for Lars Arne Nilsens menn.

– Dette Brann-laget er nesten ikke til å kjenne igjen. Dette har vært en av de beste forestillingene de har gjort i år, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

– Det blir ikke noe pipekonsert av Banen for Brann i dag, tror jeg. Publikum har nok satt pris på et heltent Brann-lag, la kommentator Kenneth Fredheim til.

Se høydepunktene! Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Brann ville så gjerne, men Linde stod i veien

00:03:00

Kristoffer Barmen, Taijo Teniste og Gilbert Koomson var alle svært nære å bli helten mot serielederen, men med hjelp av både Linde og stengene slapp Molde unna uten baklengs.

– Vi viser hva vi er gode for, men må begynne å sette sjansene. Nå har vi ikke scoret på fire kamper. Men prestasjonen i dag er bra, sa Branns Kristoffer Barmen til Eurosport.

Og det satt publikum pris på. For søndag kveld var buing byttet ut med applaus når Brann-spillerne gikk av banen etter kampslutt.

– Vi leverer det de forventer at vi skal levere. Nå må vi komme oss på treningsfeltet og trene på avslutninger, sa Barmen.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var i likhet med Barmen fornøyd med lagets innsats.

– Jeg synes vi leverer en bra kamp. Jeg er skuffet over at vi ikke får tre poeng, men prestasjonen er god, sa Nilsen til Eurosport.

Andreas Linde var tilbake etter nesten fem måneder på sidelinjen, men det var ikke mye som minnet om en kamprusten sisteskanse. Svensken ble foretrukket foran en formsterk Alex Craninx, og takket for tilliten med flere matchvinnende redninger.

– Erling Moe har fått klart svar på keeperbytte. Andreas Linde har stått helt strøkent. Nok en strålende redning fra Moldes sisteskanse, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim etter at Linde hadde slått en Gilbert Koomson-kanon til hjørnespark.

Molde var heller ikke ufarlige, og det var venstreback Kristoffer Haugen som kom nærmest. To ganger var han nære på, spesielt ti minutter etter hvilen når han skjøt like utenfor fra god posisjon.

– Det er for dårlig, jeg skal sette iallefall en av de, sa Haugen til Eurosport.

0-0 betyr at Molde fortsatt har fem poengs luke ned til tabelltoer Bodø/Glimt. Brann er nummer seks, to poeng bak vestlandsrival Viking.

Kastrati med RBK-advarsel: – Vi må se til helvete å komme oss på jobb neste gang

00:01:22

Eliteserien

Disse er usikre til Glimt-kampen: – Det er spørsmålstegn bak de fire

I GÅR PÅ 15:21
Eliteserien

Sarpsborg 08 fortsatt uten poeng: – Nå må vi stå i dritten sammen

02/07/2020 PÅ 20:22
Relatert
FotballEliteserienBrannMolde
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen