Eurosport har fått bekreftet av Mjøndalen at Mathias Eriksen Ranmark mest sannsynlig returnerer til Molde. Det er også planen til romsdalsklubben.
Det forteller sportslig leder Øystein Neerland på spørsmål om hvordan keepersituasjonen blir fremover.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Ranmark har vært på lån i Mjøndalen og er tilbake i starten av august. Så har vi Oliver Petersen (17) som har vært keeper bak Álex Craninx. Skader får vi ikke gjøre så mye med. Så får vi se på totaliteten i keepersituasjonen og om når Linde faktisk er tilbake, for å få avklart noen ting de neste ukene, sier han.

Ikke noe hastverk med å hente keeper

Førstekeeper Andreas Linde ble skadet i mai, og måtte operere menisken. I utgangspunktet er han ute i to måneder til, men Neerland håper de kan se han i aksjon litt før det.
Sånn som situasjonen er akkurat nå er Neerland riktignok fornøyd med situasjonen, og føler ikke at de må ut på markedet.
– Vi vurderer alle aspekter rundt dette, og vi håper å spille mer i Europa fremover. Samtidig så ønsker vi å beholde posisjonen vår i serien, og da trenger vi en bred stall. Vi må bare ta en totalvurdering, men vi synes Craninx har gjort en veldig bra jobb og stått frem, sier han.
Craninx har vært førstekeeper siden etter 5-1-seieren over Viking 20. mai.

Fornøyd med Craninx

Etter en litt varierende start har belgieren nå overbevist Molde-ledelsen om at han ikke er noe usikkert kort for dem.
– Det er sånn at når du blir kastet utpå så vokser de fort gjennom kampene. Nå har han stått flere gode kamper og hatt mange gode redninger og involveringer. Man må ut på litt dypt vann og spille kamper for å utvikle seg, og det har han fått gjøre nå etter at Linde ble skadet, sier Neerland, og forteller at dette ikke er en ny situasjon for klubben:
– Vi har utviklet mange keepere de siste årene på grunn av samme situasjon. Der de blir kastet inn fra å være andrekeeper og blir nødt til å stå frem. Det var sånn Linde fikk sjansen i sin tid. Det har stort sett vist seg å gå bra, sier han.
Fra før må de ta en avgjørelse rundt Henry Wingo. I følge Neerland skal de ta de ta en beslutning rundt prøvespilleren innen overgangsvinduet åpner første august.
Les mer om han her: Molde nærmer seg avgjørelse rundt Seattle-spiller
Sett denne?
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10